Κι όμως! Η γιαγιά Ειρήνη από τον Σασμό λατρεύει να κάνει... ποδήλατο
Media

Κι όμως! Η γιαγιά Ειρήνη από τον Σασμό λατρεύει να κάνει... ποδήλατο

Σασμός: Μια σειρά που σαρώνει σε νούμερα τηλεθεασης και μια ηθοποιός με σπουδαία θεατρική πορεία, που αποθεώνεται καθημερινά στα social media για την ερμηνεία της.

Η Όλγα Δαμάνη μίλησε σε γνωστό περιοδικό για την ηρωίδα που υποδύεται στο «Σασμό», για τα λάθη των ανθρώπων, τη, δύναμη της αγάπης και τη γνώση που χαρίζει ο χρόνος.

  • Ποια είναι η γιαγιά Ειρήνη; Η μάνα του Μάρκου Βρουλάκη; Η πεθερά της Μαρίνας; Η γιαγιά της Αργυρώς και του Πέτρου; Τι συμβολίζει αυτή η γυναίκα;

Η γιαγιά Ειρήνη είναι η μεγαλύτερη όλων. Κουβαλάει λοιπόν το παρελθόν της ιστορίας στην πλάτη της, το πώς και το τι έγινε από γενιά σε γενιά. Κουβαλά την Κρήτη και τις παραδόσεις της. Είναι καλοσυνάτη, ολιγόλογη, διορατική, με λαϊκή σοφία και βαθιά αίσθηση του δικαίου. Συνομιλεί με τη φύση, παρατηρεί τα ασήμαντα αδιόρατα σημάδια και κάποιες φορές διαβάζει το μέλλον από το πέταγμα και τις κραυγές των πουλιών. Είναι οιωνοσκόπος.

  • Με την Κρήτη κάτι θα σας δένει...

Μιλάτε για τη συμμετοχή μου στο «Νησί»; Πριν από έντεκα χρόνια ήμουν με τον Τάσο Νούσια και τη Μαρία Πρωτόπαππα στην Κρήτη, στο «Νησί». Οι ηθοποιοί έτσι είμαστε. Ερχόμαστε για ένα διάστημα κοντά, μετά σκορπίζουμε και ξανασυναντιόμαστε ψυχικά εκεί που είχαμε μείνει. Το «Νησί» είναι για την ελληνική τηλεόραση ένα σίριαλ ανεπανάληπτο. Και ο μοναδικός λόγος που είναι ανεπανάληπτο είναι γιατί αναφέρεται σε ένα κομμάτι της ιστορίας της Ελλάδας, στους λεπρούς και στην απομόνωσή τους στη Σπιναλόγκα.

  • Πώς βιώσατε την πανδημία και την καραντίνα;

Τη βιώνω και τη βίωσα πολύ προσωπικά. Με διάβασμα και ποδηλατάδα. Διάβασα πολλά βιβλία και πήγαινα συχνά στο στάδιο για να κάνω ποδήλατο. Το ποδήλατο και αυτό το αεράκι μου δίνει μια ισορροπία. Κακά τα ψέματα, ήταν μια θλιβερή περίοδος, με τόσους θανάτους. Παντού γύρω μας κυριαρχούσαν το πένθος και η λύπη.

  • Πιστεύετε πως ένας έρωτας μπορεί να φέρει το σασμό;

Η μεγαλύτερη δύναμη στη φύση είναι η αγάπη. Αυτή καθορίζει τα πάντα και ο κόσμος πάει μπροστά. Προσωπικά θα ήθελα η γιαγιά Ειρήνη να φέρει στο χωριό αυτό που λέει το όνομα της, την ειρήνη, είπε η Όλγα Δαμάνη στο 7 μέρες TV.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved