Άγριες μέλισσες: Οι νέοι ήρωες και τα μυστικά τους
Media

Άγριες μέλισσες: Οι νέοι ήρωες και τα μυστικά τους

Άγριες μέλισσες: Νέοι ήρωες καταφθάνουν στο Διαφάνι, όμως αυτοί δεν έχουν πάντα καλές προθέσεις.

Οι μέχρι πρότινος ήρεμοι κάτοικοι του χωριού θα δουν τη ζωή τους να αλλάζει, κυρίως προς το χειρότερο! Η επόμενη μέρα δεν θα είναι ίδια για κανέναν στις «Άγριες μέλισσες», καθώς νέες συμμαχίες και φιλίες θα δημιουργηθούν, αφήνοντας κάποιους στην απέξω και προωθώντας άλλους στην επιφάνεια. Φυσικά δεν θα λείψουν και εκείνοι που θα αντισταθούν και θα παλέψουν με το νέο/σάπιο και δολοφονικό καθεστώς...

Ο Ζάχος Λυκογιάννης (Νίκος Κουρής) έρχεται στο Διαφάνι ύστερα από πολύχρονη απουσία. Πριν από πολλά χρόνια, όταν ο Λάμπρος αποφάσισε να φτιάξει τη ζωή του μακριά από την Ελένη και εκείνη, απογοητευμένη, συνέχισε μόνη τον δρόμο της, ο Ζάχος στάθηκε δίπλα της. Οι δυο τους ήρθαν πιο κοντά και ένα βήμα πριν αρραβωνιαστούν. Όμως αυτός ο αρραβώνας δεν έγινε ποτέ... Τώρα ο Ζάχος επιστρέφει ως ταγματάρχης, αλλά και ως ένθερμος υποστηρικτής του καθεστώτος, με μεγάλη δύναμη και επιρροή. Από την πρώτη στιγμή θα έρθει αντιμέτωπος με την υπόθεση του Λάμπρου και θα προσπαθήσει να βοηθήσει το ζευγάρι. Θα γίνει πολλές φορές ανάχωμα στις δυσκολίες που προκαλεί ο Ακύλας Μεγαρίτης στην Ελένη. Τι θα συμβεί όμως όταν θα πρέπει να επιλέξει στρατόπεδο; Θα προτιμήσει να στηρίξει την Ελένη, που πάντα αγαπούσε, ή τις πεποιθήσεις του και τους συντρόφους του;

Ο Ακύλας Μεγαρίτης (Αιμίλιος Χειλάκης) είναι εργολάβος, με ισχυρές σχέσεις με την κυβέρνηση των συνταγματαρχών, και ιδρυτής παρακρατικής οργάνωσης των Αβάντων. Είναι καλλιεργημένος γλυκομίλητος, ένας διπρόσωπος χαρακτήρας, αδίστακτος. Λατρεύει το χρήμα και απολαμβάνει τη θέση και τη δύναμη που του προσφέρει το νέο καθεστώς. Μαθαίνοντας από τον Μελέτη για τον θάνατο του αδελφού του, έδωσε υπόσχεση στη μνήμη του να μη μείνει κανένας ατιμώρητος. Ο Ακύλας αποφυλακίζεται και είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται για τη δολοφονία του Αχιλλέα, αλλά και να πάρει την κοινωνική θέση που του αξίζει. Οι εξαιρετικές σχέσεις του με το νέο καθεστώς θα τον καταστήσουν ισχυρό παίκτη... Μετακομίζει στο πάλαι ποτέ σπίτι των Σεβαστών και βάζει στο στόχαστρό του τον γιο του φονιά, τον Λάμπρο, αλλά και την Ελένη και τις αδελφές της.

Η Ζωή Μεγαρίτη (Μαρκέλλα Γιαννάτου) είναι η σύζυγος του Ακύλα. Μια γοητευτική γυναίκα, η οποία εδώ και χρόνια ζει μέσα σε έναν γάμο που την καταπιέζει και την κάνει να ασφυκτιά. Σύντομα θα βρει παρηγοριά σε έναν άλλον άντρα. Όμως ο έρωτάς της θα μπει στο στόχαστρο και θα αποτελέσει παγίδα τόσο για την ίδια όσο και για τον άνθρωπο που ερωτεύτηκε. Υπερπροστατευτική με τον γιο της, τον Λευτέρη, προσπαθεί να είναι πάντα η φωνή της συμφιλίωσης ανάμεσα σε εκείνον και τον πατέρα του. Ο επικείμενος γάμος της κόρης της με τον Μελέτη δεν τη βρίσκει σύμφωνη, αλλά πάνω απ' όλα την ενδιαφέρει η ευτυχία της κόρης της. Η μετακόμιση της οικογένειας της στο Διαφάνι δεν ήταν στις προτεραιότητές της, αλλά σύντομα θα βρεθεί και η ίδια στο επίκεντρο, καθώς ο άντρας της, ο Ακύλας, θα δημιουργήσει πολλούς εχθρούς.

Η Αιμιλία Λειβαδά (Μαρία Καλλιμάνη) είναι η αδελφή της Ζωής. Είναι ανύπαντρη και πρόκειται για τη νέα δασκάλα που καταφθάνει στο χωριό και διορίζεται με τη βοήθεια του καθεστώτος στη θέση του Λάμπρου. Σκληρή, άκαμπτη, συντηρητική και πουριτανή ως το κόκαλο, με τη στάση της κάνει δύσκολη τη ζωή της αδελφής της, των μαθητών της, αλλά και του χωριού. Θαυμάζει, και υπερασπίζεται τον Ακύλα, θεωρώντας τον πρότυπο ηθικής.

Ο Διονύσης Καλόγερος (Κώστας Φιλίππογλου) είναι ο τοποθετημένος από τη δικτατορική κυβέρνηση νέος νομάρχης Λάρισας, προϊστάμενος του Νικηφόρου και φυσικά φανατικός υποστηρικτής της κυβέρνησης. Είναι χωμένος... στα πάντα, ελέγχει τους κοινοτάρχες και τους δημάρχους και είναι ο κινητήριος μοχλός για όσα θέλει να πετύχει ο Ακύλας στην περιοχή. Ανακατεύεται σε όσα γίνονται τόσο στη Λάρισα όσο και στο Διαφάνι. Έχει μεγάλες φιλοδοξίες και πολιτικές βλέψεις, αλλά δεν έχει την ικανότητα να τα πετύχει.

Ο Ντουνιάς (Χρήστος Μαλακής) είναι ένας ασφαλίτης, που αντικατοπτρίζει το σκληρό πρόσωπο του καθεστώτος. Είναι άμεσος συνεργάτης του Ακύλα και θα λερώνει τα δικά του χέρια για λογαριασμό του, εκτελώντας τις εντολές που θα φέρουν τον Μεγαρίτη πιο κοντά στην πραγματοποίηση των στόχων του και των σχεδίων του.

Ο Πέτρος Ορφανίδης (Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος) είναι ο εκδότης της εφημερίδας «Ηχώ της Θεσσαλίας». Άνθρωπος ζεστός, ιδεαλιστής και ευγενής. Η εφημερίδα του ασχολείται μόνο με θέματα της Θεσσαλίας, αποφεύγοντας πολιτικές τοποθετήσεις και κακοτοπιές. Ο ίδιος δείχνει να μη θέλει να μπλεχτεί στους επικίνδυνους καιρούς που ζει, όμως σύντομα θα αποκαλύψει μια άλλη πλευρά του εαυτού του. Όταν η Ασημίνα θα πιάσει δουλειά στην εφημερίδα του ως γραμματέας, θα δει τις μεγάλες αλλαγές μέσα του. Στο πλευρό του η Ασημίνα θα ανακαλύψει έναν νέο κόσμο και θα βρεθεί μπροστά σε μεγάλα διλήμματα...

Πηγή: Τηλέραμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved