Η Γη της ελιάς: Ο Φίλιππος δίνει spoiler - «Όλα κρέμονται από μια λεπτή κλωστή»
Media

Η Γη της ελιάς: Ο Φίλιππος δίνει spoiler - «Όλα κρέμονται από μια λεπτή κλωστή»

Βαρύ φορτίο κουβαλά στις πλάτες του αυτή τη σεζόν ο πρωτοεμφανιζόμενος Διονύσης Παπανδρέου.

Ο νεαρός ηθοποιός ενσαρκώνει τον Φίλιππο Στεφανέα στη «Γη της ελιάς», ο οποίος δέχεται πίεση από τη μητέρα του να πάρει το αίμα της οικογένειας πίσω... και αντιδρά.

Ο Φίλιππος είναι ένα αγόρι γνώριμο προς εσένα;

«Είναι, αλλά αν μπορούσα, θα τον βοηθούσα λίγο, θα του άνοιγα λίγο τα μάτια. Ο Φίλιππος είναι λίγο πιο συνεσταλμένοι και έχει μεγαλώσει σε ένα υπερπροστατευτικό περιβάλλον, ενώ ο Διονύσης είναι πιο ατίθασος. Δεν θα ανεχόταν την αδικία ούτε την πίεση που του ασκεί η Χάιδω».

Πώς θα διαχειριστεί, αλήθεια, τη μητέρα του;

«Είναι σε μια ηλικία που πρέπει να πάρει τη ζωή στα χέρια του. Ο ίδιος είναι υπεύθυνος για τη ζωή του πλέον και θα καταλάβει ηώς με το να ακούει τη μητέρα του δεν θα οδηγηθεί κάπου. Εχει ήδη προσπαθήσει να αφαιρέσει τη ζωή κάποιου άδικα, οπότε αρχίζει να συνειδητοποιεί πως η μητέρα του δεν θέλει και τόσο το καλό του. Η Χάιδω είναι της άποψης πως το αίμα πρέπει να πληρώνεται με αίμα».

Ο ήρωας σου όμως δεν είναι αυτής της λογικής!

«Οχι, δεν είναι. Είναι ένα άτομο που θέλει να ξεχάσει τις συνήθειες του τόπου του. Εχει φύγει κάπου μακριά και σπουδάζει. Είναι πιο... πολιτισμένος».

Είναι πιο πολιτισμένος, αλλά τα παρατάει όλα για να ασχοληθεί με τα κτήματα και τις ελιές της οικογένειας. Αυτό δεν τον πιέζει ακόμα περισσότερο; Θα τον δούμε να ξεσπάει;

«Κάποια στιγμή θα ξεσπάσει και δεν ξέρουμε και ποιος θα είναι ο λόγος, θα μπορούσε να ξυπνήσει και από τις τύψει$ που πήγε να σκοτώσει έναν άνθρωπο, τελικά να σκοτώσει κάποιον άλλον ή μπορεί να τα παρατήσει όλα και πάει στην Αθήνα».

Το γεγονός ότι πήγε να σκοτώσει τον Στέφανο θα έρθει στην επιφάνεια ξανά ή είναι κάτι που συνέβη εν βρασμώ, οπότε το έχει αφήσει πίσω του;

«Η εικόνα του να βλέπει έναν άνθρωπο να ξεψυχάει δεν σου βγαίνει εύκολα από το μυαλό. Του έχει χαράξει τη ζωή και δεν θα το ξεχάσει εύκολα. Είναι ένα παιδί συναισθηματικό και δεν έχει κακία μέσα του».

Αλλά το έκανε! Προσπάθησε να σκοτώσει κάποιον…

«Ναι, αλλά πριν φτάσουμε εκεί, έχουμε δει τη δύναμη και την πίεση που ασκεί μια μάνα προς το παιδί της». Του δίνεις δηλαδή ελαφρυντικά; «Εννοείται, γιατί ένα παιδί που είναι συγχυσμένο από την απώλεια, το επόμενο άτομο που θα ακούσει είναι η μητέρα του. Ως Διονύσης, βέβαια, θεωρώ πως το δικαίωμα να αφαιρέσει μια ζωή δεν το έχει ποτέ κανείς, οπότε ελαφρυντικά δεν δίνω σε καμία περίπτωση. Σίγουρα όμως η μητέρα του παίζει μεγάλο ρόλο και δεν είναι από τα πρότυπα μητέρας που πρέπει να ακολουθήσει κανείς».

Θα δούμε μητέρα και γιο να έρχονται σε ρήξη;

«Είτε θα έρθουν σε πλήρη ρήξη είτε θα θέσουν νέες βάσεις στη σχέση τους».

Εχει άραγε το σθένος να της πάει κόντρα και να μην πάρει εκδίκηση;

«Θα το δούμε αυτό, καθώς όλες οι ισορροπίες της σειράς κρέμονται από μια πολύ λεπτή κλωστή. Δηλαδή ό,τι βλέπετε σήμερα μπορεί αύριο να μην ισχύει. Ολα αλλάζουν, άρα μπορεί σήμερα να μη θέλει να πάρει εκδίκηση για το διπλό φονικό της οικογένειας του, όμως σε λίγο καιρό να σκοτώσει τη μισή Μάνη».

Το γεγονός πως έχει έρθει κοντά με τη Βασιλική, θα γίνει η αφορμή να ηρεμήσει ο ήρωας αυτός; Υπάρχει, αλήθεια, περίπτωση ο ερωτάς τους να κατευνάσει τα πνεύματα μεταξύ των οικογενειών;

«Ο Φίλιππος είναι ένα παιδί που μετά τον θάνατο της αδελφής και του πατέρα του και τον "χαμό" της μητέρας του, χρειάζεται μια συναισθηματική στήριξη, που μόνο ο έρωτας μπορεί να του δώσει. Οπότε λογικά είναι ένας ήρωας που ψάχνει, που θέλει να ερωτευτεί. Αυτό μας δείχνει τουλάχιστον η σειρά. Μπορεί λοιπόν, όταν συμβεί αυτό, να ηρεμήσουν τα πράγματα».

Ωστόσο γράφτηκε πως στα πρώτα επεισόδια της σειράς και ενώ η αδελφή και ο πατέρας του είχαν πεθάνει, το βλέμμα του Φίλιππου ήταν λίγο περίεργο και δεν φανέρωσε τη θλίψη. Υπάρχει περίπτωση να εμπλέκεται με κάποιον τρόπο στο διπλό φονικό;

«Ολα είναι πιθανά και όλα κρέμονται από μια κλωστή. Κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να φτάσουν οι ήρωες...», είπε στο ΤV24.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved