Σασμός: «Θα γίνει αιματοκύλισμα αν μιλήσει ο παπα-Μιχάλης»
Media

Σασμός: «Θα γίνει αιματοκύλισμα αν μιλήσει ο παπα-Μιχάλης»

Ο Μιχάλης Αεράκης ως παπα-Μιχάλης, στην καθημερινή δραματική σειρά «Σασμός» του ΑLΡΗΑ, δίνει ρεσιτάλ με έναν ρόλο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του.

Στο σενάριο αρχικά είχε άλλο όνομα. Όταν του προτάθηκε ο ρόλος του παπά, τους παρα­κάλεσε, αν μπορούσαν, να αλλάξουν το όνομα και να το κάνουν Μιχάλης. Ο Μιχάλης Αεράκης εξηγεί το γιατί απόρησαν για την αλλαγή.

«Ο συγχωρεμένος ο παππούς μου, στα Ανώγεια του Πάνω Μυλοποτάμου, εκεί όπου υπάρχει η λέξη σασμός, τα χρόνια εκείνα ήταν παπάς. Ο παπα-Μιχάλης. Καθώς έχω κάποια ακούσματα και παιδικές μνήμες, γι' αυτό το λόγο θα προσπαθήσω, όσο μπορώ, να αντιγράψω συμπεριφορές όχι μόνο του παππού μου αλλά από τα μέρη τα δικά μας».

- Ο Παπα-Μιχάλης γνωρίζει μέσα από την εξομολόγηση όλα τα μυστικά

«Πρέπει να διατηρήσει μια ισορροπία στο κοινωνικό σύνολο! Για να πορεύεται το χωριό με αγάπη και ειρήνη. Στην πορεία θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας».

-Για να επέλθει ο σασμός προηγείται η βεντέτα...

«Ή μια οποιαδήποτε απλή παρεξήγηση ή πράξη σημασίας. Ζωοκλοπή, κτηματικά, ερωτικά κ.λπ. Ένα απ τα παιχνίδια που παίζαμε όταν ήμουν μικρός στα Ανώγεια ήταν ότι τσακωνόμασταν μεταξύ μας και επενέβαινε κάποιος έλεγε: "Έλα να σας τα σιάξω”. Να σας συμφιλιώσω δηλαή. Αυτό είναι μέσα στο DΝΑ του Κρητικού. Μέσα στον πολισμό της Κρήτης γενικότερα. Μια βαθιά πράξη αγάπης. Όταν μιλάμε για βεντέτα, πρέπει να έχεις περίσσευμα αγάπης, για να κατανοήσεις ότι πρέπει τα σιάξουμε", γιατί έρχονται και άλλοι πίσω από εμένα! Τα παιδιά μου, τα εγγόνια μου, το συγγενικό περιβάλλον».

-Θέλει μαστοριά η μεταφορά ενός βιβλίου 400 σελίδων;

«Ένα βιβλίο 400 σελίδων για να μεταφερθεί σε τηλεοπτική σειρά 165 επεισοδίων οπωσδήποτε απαιτείται μαεστρία. Προσθέτοντας μυθοπλαστικά στοιχεία, ήρωες. Με απόλυτο σεβασμό στα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις της Κρήτης. Δεν πάμε να κάνουμε μια σαπουνόπερα στο όνομα της τηλεθέασης».

-Ο παπάς ποιον εκτιμά από τους Σταματάκηδες και τους Βρουλάκηδες;

«Έχει περισσότερες σχέσεις με την Καλλιόπη Σταματάκη. Ωστόσο, δεν μεροληπτεί υπέρ της Καλλιόπης και αφήνει έξω τη Μαρίνα Βρουλάκη. Είναι δίκαιος. Αναφέρω συχνά τη λέξη ισορροπία, γιατί αυτός είναι ο ρόλος του. Ο παπα-Μιχάλης αν βγάλει στη φόρα όλα τα μυστικά που γνωρίζει, θα γίνει αιματοκύλισμα. Η πρόθεση του είναι να μονιάσει τις δύο οικογένειες», είπε στον Τηλεθεατή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved