Άγριες μέλισσες: Ο Προύσαλης δίνει spoiler - Tι θα συμβεί με τον Λυκογιάννη
Media

Άγριες μέλισσες: Ο Προύσαλης δίνει spoiler - Tι θα συμβεί με τον Λυκογιάννη

Άγριες μέλισσες: Ο Γιώργος Σουξές για τρίτη σεζόν είναι κάτοικος... Διαφανίου.

Ο τηλεοπτικός Προύσαλης των «Άγριων μελισσών», μίλησε για τις δυσκολίες που θα συναντήσει φέτος ο ήρωας του, αλλά και για τα μαθήματα ιστορίας της αγαπημένης σειράς του ΑΝΤ1.

Πώς βρίσκει τον Προύσαλη η δικτατορία;

Σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Κακά τα ψέματα, όταν καταλύεται η δημοκρατία, αρχίζουν πολλά προβλήματα. Μπορεί ο Βασίλης να είναι χωροφύλακας, αλλά είναι δημοκράτης, τόσο στην πράξη και την καθημερινή ζωή όσο και στα αισθήματα. Ο Προύσαλης, όπως και όλοι οι κάτοικοι στο Διαφάνι, δεν ξέρει αν αυτή η...ιστορία με τη χούντα θα κρατήσει επτά χρόνια, είκοσι επτά ή σαράντα επτά. Σκεφτείτε πόσες χώρες έζησαν δικτατορικά καθεστώτα για χρόνια και οι πολίτες βασανίζονταν στις φυλακές για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Ο Προύσαλης πονάει για το δάσκαλο, τον έκρυψε στο σπίτι του. Τι να τον κάνει όμως και αυτός; Τι να κάνει με τον Μπάμπη και τον Προκοπή και όλα αυτά τα παιδιά που έχουν μάθει να αντιστέκονται; Και οι τρεις τους θα φάνε πολύ ξύλο και θα υποστούν πολλά βασανιστήρια. Για μένα, οι «Άγριες μέλισσες» θα δώσουν φέτος ένα μάθημα ιστορίας σε όλους μας. Αυτή την περίοδο τα σχολικά βιβλία δεν την έχουν αγγίξει, επειδή είναι πρόσφατη και τιμούμε μόνο την επέτειο του Πολυτεχνείου. Τα παιδιά όμως δεν διδάσκονται το πώς φτάσαμε στο πραξικόπημα και τι γινόταν στην Επταετία.

Θα τα βρει ζόρικα ο Προύσαλης από τον Λυκογιάννη;

Ο Λυκογιάννης είναι ένας πληγωμένος άνθρωπος, γιατί πρώτα από όλα δεν παντρεύτηκε τη Λενιώ και έτσι νιώθει ένα μεγάλο κενό μέσα του. Ο Ζάχος δεν θεωρεί ότι αυτό που έκανε εκείνος και οι ομοϊδεάτες του είναι πραξικόπημα. Πιστεύει στην πατρίδα, την οικογένεια, τη θρησκεία και το θεωρεί όλο αυτό όραμα και επανάσταση. Σιγά σιγά όμως θα τον δείτε να αλλάζει. Θα δημιουργηθούν μεγάλα θέματα, θα βλέπει μπροστά του θηριωδίες που δεν θα τις αντέχει ως ιδιοσυγκρασία. Θα βλέπει την αδικία. Ο Ακύλας είναι το χειρότερο είδος ανθρώπου που έχει περάσει από το Διαφάνι. Γιατί είναι υποχθόνιος. Ο Δούκας δεν ήταν έτσι. Εκείνος είχε στο μυαλό του ένα πράγμα; το οικονομικό κέρδος. Εδώ ο Ακύλας, θέλει σαν τρελός την εξουσία, το να είναι αρχηγός σε όλους και σε όλα και να αναρριχηθεί σε όλα τα κλιμάκια. Έχει πολλά κόμπλεξ ο Ακύλας, είναι ένας τυχάρπαστος που θέλει να γίνει κάτι σπουδαίο. Πάντως, η αναρρίχηση με κάθε μέσο δεν είναι φαινόμενο που το συναντάμε μόνο στη χούντα. Και στη μεταπολίτευση είδαμε άτομα που ήταν στις κλαδικές, χωρίς καμία μόρφωση, να καταλαμβάνουν καίριες θέσεις. Αλλά και · σήμερα βλέπουμε ανθρώπους χωρίς αξία να παίρνουν οφίτσια, γιατί είναι δίπλα σε κομματικούς παράγοντες.

Ο Προύσαλης πώς νιώθει με τη Ρίζω και τη Δέσπω στο ίδιο σπίτι;

Έβαλε δυο γλωσσούδες μέσα στο σπίτι και τώρα τραβάει τα μαλλιά του! Τον έχουν πασά. Απλώς αγχώνεται για τη Ρίζω, να μη μιλάει πολύ και να ασχολείται μόνο με το μαγαζί της για να μη βρεθεί σε καμιά Λέρο! Όσο για την κυρα-Δέσπω, με αυτήν δεν τα βγάζεις πέρα. Η κυρα-Δέσπω αυτό πού θέλει να πει θα το πει και θα υποστεί και τις συνέπειες. Άρα, σηκώνει, τα χέρια ψηλά ο Προύσαλης και πάει...


Πώς πιστεύετε ότι θα εκλάβει ο κόσμος τον 3ο κύκλο των «Άγριων μελισσών»;

Επειδή αυτή η ιστορία δεν διδάσκεται όπως σας είπα στα σχολεία και ο διχασμός είναι το άσχημο σπορ του Έλληνα, χωρίς να είμαι ειδικός, πιστεύω . ότι πάλι μέσα από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης κάποιοι θα φαγωθούν. Αν και η ιστορία έχει δικαιώσει τους ήρωες της αντίστασης και -οι δικτάτορες μπήκαν στη φυλακή, υπάρχουν ακόμη κάποιοι που αναρωτιούνται αν υπήρξαν όντως νεκροί στο Πολυτεχνείο. Στο Διαδίκτυο περιμένω να δω διάφορες απόψεις, γιατί αυτή η περίοδος είναι πολύ κοντινή.

Πηγή:7 Μέρες ΤV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved