Πετρουλάκης Σασμός: Ο συγγραφέας αποκαλύπτει- «Όσα γίνονται στο βιβλίο θα τα δούμε και στη σειρά»
Media

Πετρουλάκης Σασμός: Ο συγγραφέας αποκαλύπτει- «Όσα γίνονται στο βιβλίο θα τα δούμε και στη σειρά»

Ο Σπύρος Πετρουλάκης είναι ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε το «Σασμό», ο συγγραφέας του μυθιστορήματος στο οποίο βασίζεται η σειρά του ALPHA.

-Διαβάζοντας κάποιος το βιβλίο σας, αναρωτιέται αν κατά κάποιον τρόπο γράψατε εμπειρίες που είχατε στην Κρήτη;

Στην πραγματικότητα ο «Σασμός» είναι μια συρραφή από ιδέες και γεγονότα. Εμείς οι συγγραφείς έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε αυτό, Δηλαδή πράγματα που δεν έχουν συνέχεια και συνέπεια να τα κολλάμε με το... σελοτέιπ της ψυχής μας, της φαντασίας μας, ώστε να φτάνει στο κοινό μια ιστορία άρτια με αρχή, μέση και τέλος. Καταστάσεις που ξεκινούν από πραγματικά γεγονότα και φτάνουν στα όρια του μύθου. Και από εκεί και πέρα η πένα του συγγραφέα φροντίζει ώστε να μην ξύσει πληγές, γιατί είναι πολύ εύκολο να πάρει φωτιά ένα κάρβουνο το οποίο δεν ξέρεις αν κρατάει τη σπίθα του ή έχει σβήσει. Οπότε, αυτό που έκανα ήταν να κρατήσω στοιχεία και να φτιάξω την ιστορία με το μυαλό μου.

-Ο στόχος σας όταν γράφατε το βιβλίο ήταν να ξορκίσετε μια κακή κατάσταση, όπως είναι μια βεντέτα;

Ακριβώς. Ο βασικός στόχος, όταν ξεκίνησα να γράφω το «Σασμό», ήταν ο ίδιος ο σασμός. Ήταν αυτή η ανιδιοτελής πράξη αγάπης, όπου ένας άνθρωπος προσπαθεί να επιφέρει το καλό. Δεν ήθελα να γράψω ένα ακόμα βιβλίο για βεντέτες, ούτε να υπερτονίσω το κακό που συμβαίνει. Αντιθέτως, ήθελα να βάλω μπροστά το καλό, την ψυχή του Κρητικού που παλεύει για να φέρει την ισονομία, την κάθαρση και το τέλος αυτής της κατάρας, της βεντέτας που συνεχίζεται.

-Στην αρχή του βιβλίου σας διαβάζουμε για πολύ αίμα, για τρεις ανθρώπους που χάνονται, ο ένας μετά τον άλλο και εννοώ τον Στεφανή, τη Βασιλική και τον Πετρή.

Διαβάζουμε στις πρώτες σελίδες τρεις δολοφονίες, που στην πραγματικότητα τις χρησιμοποιώ για να υπερτονίσω το καλό που έρχεται στην πορεία. Στόχος ήταν να σοκάρω τον κόσμο, να πω «κοιτάξτε, αυτά συμβαίνουν και στη διπλανή μας πόρτα, και στο ίδιο μας το σπίτι». Ωστόσο κατόπιν, όταν μια μάνα δίνει το χέρι στο φονιά του παιδιού της, είναι μια πράξη τεράστιας ψυχικής ισορροπίας και εξιλέωσης, που αποτελεί και την κορυφή της συγχώρεσης. Και η συγχώρεση αυτή δεν απευθύνεται απαραίτητα σε έναν άνθρωπο, αλλά προς όλη την κοινωνία, για τα αμαρτήματα που σέρνει από την αρχή της ύπαρξης του ανθρώπινου είδους.

Όταν σας προσέγγισαν για να γίνει το βιβλίο σας σειρά, αναρωτηθήκατε αν θα ήθελε το κοινό να δει αυτή την ιστορία;

Αιφνιδιάστηκα και παραξενεύτηκα γιατί δεν ήμουν σίγουρος αν το κοινό θα ήθελε να δει μια τέτοια ιστορία. Ωστόσο, το όραμα του σκηνοθέτη, Κώστα Κωστόπουλου, και
του παραγωγού μας, Γιάννη Καραγιάννη, ήταν τόσο ξεκάθαρο και δυνατό, ώστε δεν μπορούσα παρά να πω «ναι, είμαι μαζί σας». Και όταν ο Γιάννης Καραγιάννης έκανε τις συζητήσεις με τους ανθρώπους του ALPHA, έδειξαν τον ίδιο ενθουσιασμό. Το αποτέλεσμα μέχρι σήμερα μας δικαιώνει και το απολαμβάνω.

Πηγή:7 Μέρες TV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved