Media

Ρέππας-Παπαθανασίου: «Εμείς επιστρέφουμε στη σημερινή τηλεόραση αλλά με τους παλιούς όρους»

Ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου επιστρέφουν στην τηλεόραση ύστερα από πολλά χρόνια.

Πόσο διαφορετική άραγε να τους φαίνεται, από τη σκοπιά του δημιουργού;

«Πολύ. Τεχνολογικά ας πούμε, είναι αγνώριστη. Είκοσι πέντε χρόνια μετά το "Δις εξαμαρτείν", αντιμετωπίζουμε εντελώς άλλα μηχανήματα μαγνητοσκόπησης, φωτισμού και μοντάζ αλλά και μετάδοσης. Αυτά είναι τα θετικά. Το αρνητικό είναι ότι τα κανάλια έφεραν το καθημερινό στο prime time. Είναι απάνθρωπο να ζητάς πέντε επεισόδια την εβδομάδα από μια δραματική σειρά. Οσο για την κωμωδία, το θεωρούμε αδύνατο. Εμείς επιστρέφουμε στη σημερινή τηλεόραση αλλά με τους παλιούς όρους. Ενα επεισόδιο την εβδομάδα».

Ωστόσο εφέτος παρατηρείται μια «έκρηξη» στη μυθοπλασία, με περίπου 30 σειρές να βρίσκονται ήδη στον αέρα ή να ετοιμάζονται. «Μας φαίνεται πολύ καλό. Οχι μόνο γιατί έχουν δουλειά όλο και πιο πολλοί συνάδελφοι. Αλλά και γιατί πιστεύουμε ότι στη μυθοπλασία... εν τω πολλώτο ευ. Οσο πιο πολλοί πάρουν ευκαιρία στον χώρο, τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να αναδειχθούν και κάποια εξαιρετικά ταλέντα» απάντησαν.

Το δε ενδιαφέρον εφέτος είναι πως η πλειονότητα των σεναρίων είναι πρωτότυπα και δεν έχουμε να κάνουμε με την ελληνοποίηση κάποιου ξένου σεναρίου. «Η ελληνική σειρά (στην Ελλάδα) είναι η ραχοκοκαλιά της τηλεοπτικής μυθοπλασίας. Γιατί, κακά τα ψέματα, με εντελώς διαφορετικό τρόπο ταυτίζεται ο θεατής με πρόσωπα που μιλούν τη γλώσσα του. Αλλιώς συμμερίζεσαι κάποιον που τον λένε Ζορζ ή Πίτερ και αλλιώς ταυτίζεσαι με τον Κώστα και τον Γιώργο» σχολίασαν στο Βήμα.

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved