Top Chef: «Η προσπάθεια που καταβάλλουμε δεν μεταφράζεται σε νούμερα αυτήν τη στιγμή»
Media

Top Chef: «Η προσπάθεια που καταβάλλουμε δεν μεταφράζεται σε νούμερα αυτήν τη στιγμή»

Τρεις κορυφαίοι σεφ, ο Γιώργος Βενιέρης, ο Γκίκας Ξενάκης και ο Αστέριος Κουστούδης, έχουν στα χέρια τους τις τύχες των μαγείρων που συμμε­τέχουν στο «Τop Chef» στο ΣΚΑΙ.

Οι τρεις κριτές μίλησαν για τα πολύωρα γυρίσματα, για το αν τους απασχολούν τα νούμερα τηλεθέασης και τι σημαίνει μαγειρική για εκείνους.

Τα πολύωρα γυρίσματα είναι σκληρά;
Γ.Β.: Όχι πιο σκληρά από την πολύωρη δουλειά σε κουζίνα. Στην κουζίνα είναι μεγάλη η σωματική κούραση, σε ένα πλατό πρέπει να είσαι συνεχώς συγκεντρωμένος πνευματικά. Και η κουζίνα απαιτεί συγκέντρωση, αλλά θεωρώ πως η τηλεόραση απαιτεί περισσότερη.

Τα νούμερα τηλεθέασης πόσο σας απασχολούν;
Γ.Β.: ΜΕ απασχολούν όταν δεν ξέρω τι κάνω. Οταν ξέρω τι παράγω και ποσό καλό είναι αυτό, δεν με ενδιαφέρουν.

Γ.Ξ.: Σίγουρα, όταν κάνεις τηλεόραση, είναι κάτι που σε απασχολεί, τουλάχιστον, από τη δική μου πλευρά. Μου αρέσει ο πρωταθλητισμός και ό,τι κάνω θέλω να το κάνω όσο καλύτερα μπορώ. Η προσπάθεια που καταβάλλουμε δεν μεταφράζεται σε νούμερα αυτήν τη στιγμή, αλλά θα το παλέψουμε και θα γίνουμε καλύτεροι.

Α.Κ.: Προσωπικά, δεν με απασχολούν καθόλου. Δεν είμαι στην τηλεόραση για να σκέφτομαι αν κατάφερα να βρεθώ στο ένα ή το άλλο ποσοστό. Δεν ερμηνεύω την παρουσία μου στο παιχνίδι με όρους τηλεθέασης. Για μένα μεγάλη επιτυχία είναι να χαίρομαι αυτό που κάνω και να βοηθώ στην εξέλιξη ανθρώπων πάνω
στη μαγειρική.

Κύριε Βενιέρη, είχατε κάνει μια εμφάνιση στο «Master Chef» που είχε σχολιαστεί έντονα στα sociam media γιατί σας θεώρησαν ιδιαίτερα αυστηρό.

Γ.Β.: Αυτός δεν είναι ο σκοπός όταν με καλούν να κρίνω ένα πιάτο, πόσο μάλλον ένα δικό μου πιάτο; Οφείλω να λέω την αλήθεια. Δεν είμαι στο «Master Chef» για να κάνω δημόσιες σχέσεις, αλλά για να κρίνω τα πιάτα. Από την άλλη, ο κόσμος είναι και λίγο συνηθισμένος στο reality στοιχείο που υπάρχει στο «Master Chef» και έκρινε πως είμαι αυστηρός. Ναι, είμαι αυστηρός στη δουλειά μου. Αν δεν είσαι αυστηρός, δεν είσαι καλός.

Κύριε Κουστούδη, σας αρέσει που υπάρχει τόσος χώρος πια για μαγειρική στην τηλεόραση;

Α.Κ.: Η μαγειρική στην τηλεόραση έχει διαφορετικό ύφος και κατεύθυνση ανά εκπομπές -μαγειρική που απευθύνεται είτε σε επαγγελματίες είτε σε ανθρώπους που θέλουν να φτιάξουν κάτι για την οικογένεια τους, ταξιδιωτική μαγειρική κ.ο.κ. Δεν είναι μόνο ένα πράγμα, και γι' αυτό τη βλέπουμε παντού.

Τι σημαίνει μαγειρική για σας;

Γ.Β.: Να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Μου αρέσει να μαγειρεύω γιατί πεινάω και μου αρέσει να τρώω. Επομένως, έμαθα να μαγειρεύω για βασικούς λόγους, ήταν λίγο εγωιστική η αρχική προσέγγιση μου. Έπειτα, θέλω να κάνω χαρούμενους τους ανθρώπους, και η μαγειρική είναι ανθρωποκεντρικό επάγγελμα. Επίσης, σε ταξιδεύει και είναι cooΐ, δεν χρειάζεσαι γραβάτα.

Γ.Ξ.: Είναι τρόπος ζωής, το ευ ζην μου. Μου αρέσει πρώτα να τρώω καλά και μετά να μαγειρεύω καλά. Νομίζω πως σε έναν καλό μάγειρα πρέπει κατ' αρχάς να αρέσει να τρώει καλά. Εγώ αυτό έχω ως αρχή μου: σερβίρω αυτό που μου αρέσει να τρώω, ποτέ κάτι λιγότερο. Αυτή η φιλοσοφία επεκτείνεται σε όλα όσα αφορούν τη ζωή, το πού μένεις, πώς ζεις. Όταν έχεις μάθει να λειτουργείς με έναν τρόπο-και στον κόσμο της μαγειρικής αυτός ο τρόπος είναι η τελειότητα.

Πηγή:Hello

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved