«Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα»: Τι μας άρεσε, τι μας ξένισε. Γιατί είχε τόση επιτυχία στην πρεμιέρα;
Media

«Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα»: Τι μας άρεσε, τι μας ξένισε. Γιατί είχε τόση επιτυχία στην πρεμιέρα;

Την περασμένη Παρασκευή (15/10) η τηλεοπτική μεταφορά της παράστασης Συμπέθεροι απ' τα Τίρανα έκαναν πρεμιέρα και όπως αποδείχτηκε βρήκαμε πώς να αξιοποιούμε τηλεοπτικά τα βράδια μας κάθε Παρασκευή. 

Καλά, δεν ήμασταν μόνο εμείς που είδαμε το πρώτο επεισόδιο της σειράς. Ήμασταν ανάμεσα στους 1.699.501 τηλεθεατές που είδαν τους Συμπέθερους από το πρώτο λεπτό προβολής τους, οι οποίοι έφτασαν τους 2.755.149 τηλεθεατές στο φινάλε του πρώτου επεισοδίου. Και δεν το λέμε εμείς αλλά οι πίνακες τηλεθέασης όπως διαμορφώθηκαν για εκείνη τη συγκεκριμένη μέρα.

Φτάνει όμως με τα νούμερα και τα ποσοστά. Τι το ξεχωριστό είχε τελικά και άξιζε τόσο πολύ αυτό το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς που γράφουν οι Ρέππας - Παπαθανασίου; Και αν το βρήκαμε, τι μας εξασφαλίζει ότι θα συνεχίσει και στα επόμενα επεισόδια να είναι το ίδιο απολαυστική η σειρά; Σε πρώτη φάση πάντως, έχουμε πολλά να πούμε και να σχολιάσουμε...

Τι μας άρεσε;

O παράνομος έρωτας μεταξύ της Πένης Νταλαούρα και του Αλβανού μετανάστη Μπουκουράν Ντουρχάι ήταν τουλάχιστον ευρηματική. Γελάσαμε με τον εγκλεισμό των δυο τους στο ασανσέρ, ξετρελαθήκαμε με το ερωτικό τετ α τετ όπου κανένας δεν καταλάβαινε τίποτα για τον άλλον και "μιλούσε" μόνο το πάθος.

Απολαύσαμε τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών. Ο ένας με πιο έντονη... αξάν από τον άλλον. Οι νέοι ηθοποιοί που συμμετέχουν απλώς υπέροχοι. Οι παλιότεροι απλά έδιναν ρεσιτάλ ερμηνείας και το κοινό δεν προλάβαινε να ακούει τη μία αστεία ατάκα μετά την άλλη.

Τι μας ξένισε...

Ενώ πρόκειται για μία σύγχρονη ιστορία που διαδραματίζεται με ήρωες καθημερινούς ανθρώπους της επαρχίας, τα κοστούμια και γενικότερα η ενδυματολογική προσέγγιση είναι λίγο... παρατραβηγμένη. Προφανώς για να προκαλούν και αυτά από μόνα τους γέλιο, όμως πολύ μπομπέ και με πολλές μπούκλες τα μαλλιά των πρωταγωνιστριών. Πολύ λουλουδικό και ντεσέν στα ρούχα των κυριών της ιστορίας.

Πολύ κιτς γενικότερα και εσκεμμένα για να προκαλεί συνολικά γέλιο η σειρά; Μπορεί, όμως σίγουρα οι γυναίκες της επαρχίας, όση οικονομική επιφάνεια και αν έχουν, δεν ντύνονται έτσι!

Τι θα δούμε στο αποψινό δεύτερο επεισόδιο:

Όταν ο Λυκούργος φτάνει στην Αθήνα για να συναντήσει την Πένη και την κόρη τους τη Λίζα, η παρολίγο άπιστη γυναίκα ζει μια τρέλα. Προσπαθώντας να μην καταλάβει τίποτα ο σύζυγός της Λυκούργος, η Πένη σκαρφίζεται τα πάντα.

Στο τέλος όμως αποφασίζει να επιστρέψει στο Κουδουνάρι για να ξεχαστεί και να ξεχάσει. Ένα ήρεμο βραδύ που η Πένη μαγειρεύει με την κολλητή της Κλαίρη Γκαργκατζούδη και ο Λυκούργος βλέπει μπάλα με τον μπατζανάκη του Βασίλη Βαρδάκα, ο Μπουκουράν παίρνει ένα λεωφορείο και έρχεται στο Κουδουνάρι.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved