Θοδωρής Μπουρδέκας: Απίστευτο κι όμως αληθινό. Έτσι πήρε τον ρόλο του Νικόλα στη "Γη της Ελιάς"
Media

Θοδωρής Μπουρδέκας: Απίστευτο κι όμως αληθινό. Έτσι πήρε τον ρόλο του Νικόλα στη "Γη της Ελιάς"

Ο Θοδωρής Μπουρδέκας υποδύεται τον Νικόλα στη «Γη της ελιάς». Ο νεαρός ηθοποιός αποκάλυψε πώς πήρε το ρόλο του στο καθημερινό σήριαλ του Mega. 

Ο Θοδωρής Μπουρδέκας, σε συνέντευξή του, μίλησε στο για το πώς πήρε τον ρόλο του Νικόλα στη σειρά «Η γη της ελιάς» και πώς αντέδρασε όταν είδε τον εαυτό του στα πρώτα επεισόδια της σειράς του Ανδρέα Γεωργίου.

Πώς βρέθηκες να παίζεις στη Γη της ελιάς;
Με τον Ανδρέα Γεωργίου (σ.σ. σκηνοθέτη της σειράς) είχαμε γνωριστεί σε κοινή παρέα πριν από δύο χρόνια. Κάποια στιγμή λαμβάνω στο κινητό μου ένα screen shot με μια σκηνή. «Τι είναι αυτό;» τον ρωτάω, «θέλω να διαβάσεις τον ρόλο του Νικόλα και να μου στείλεις ένα βίντεο για να δω πώς τα λες» μου απαντάει.

Του έστειλα το βίντεο, μου έκανε κάποιες παρατηρήσεις και μου ζήτησε να του στείλω κι άλλα για να δει αν μπορώ να προσαρμόσω τον τόνο της φωνής μου ανάλογα με τον ρόλο.

Εγώ μέχρι τότε δεν είχα καταλάβει ότι περνάω από κάστινγκ, γιατί καλά καλά δεν γνώριζα τι ακριβώς κάνει στην τηλεόραση ο Ανδρέας! Ούτε Μπρούσκο έχω δει ούτε Τατουάζ και δεν είχε τύχει στις κουβέντες που είχαμε κάνει μέχρι τότε να μου πει ότι είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός. «Γιατί γίνεται όλο αυτό;» του λέω και μου απαντάει: «Θα σου πω σε μερικές μέρες, θέλω μόνο να ξέρω αν είσαι διαθέσιμος από τον Απρίλιο (σ.σ. του 2021) και μετά».

Μου εξήγησε ότι είχε ολοκληρωθεί το κάστινγκ και είχε μείνει ο ρόλος του Νικόλα. Πραγματικά, κάποιες μέρες μετά μου λέει: «Ο ρόλος είναι δικός σου. Μπορείς να έρχεσαι στην Κύπρο» (σ.σ. όπου γίνονται τα γυρίσματα).

Φαντάζομαι ότι αυτό δεν θα ήταν εύκολο για εσένα γιατί είχες άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις στην Αθήνα.

Ακριβώς. Δεν σου κρύβω ότι είχα αρκετούς ενδοιασμούς, γιατί είμαι ασφαλιστικός σύμβουλος, personal trainer, ασχολούμαι με τις πολεμικές τέχνες και το fitness modeling και είχα υποχρεώσεις απέναντι στους πελάτες μου.

Μετακομίζοντας στην Κύπρο ήξερα ότι παίρνω ένα ρίσκο γιατί δεν θα μπορούσα να έχω τον ίδιο χρόνο για να αφιερώσω στη δουλειά μου. Ακόμη και οικονομικά να το δεις, πιο πολλά θα έβγαζα αν έμενα στην Αθήνα και συνέχιζα τις δουλειές μου εδώ. Αλλά το έκανα γιατί ήταν πρόκληση να δοκιμαστώ σε κάτι νέο, η υποκριτική είναι κάτι εντελώς καινούριο για εμένα, θυμάμαι, μάλιστα, ότι του είχα πει: «Αν πιστεύεις ότι θα γίνουμε ρεζίλι, να μου το πεις να γυρίσω πίσω».

«Είμαι επαγγελματίας. Αν σου λέω ότι μου κάνεις, γιατί κάτι βλέπω σε εσένα, πάει να πει ότι κάτι έχω δει» μου απαντά. «Δηλαδή, τι βλέπεις;» τον ρωτάω. «Έχεις μια αμεσότητα στον λόγο σου που κάποιοι επαγγελματίες ηθοποιοί δεν έχουν».

Πώς αντέδρασες όταν είδες τον εαυτό σου στα πρώτα επεισόδια της «Γης της ελιάς»;

Όταν είδα το πρώτο επεισόδιο, είπα από μέσα μου: «Ποπό, χάλια τα λες!». Αλλά οι σκηνές που προβλήθηκαν τον Σεπτέμβριο είχαν γυριστεί τον Απρίλιο. Όποια σκηνή και να με έβαζες να κάνω τώρα, θα την έκανα καλύτερα.

Έκανα τεχνικά λάθη, δεν ήξερα πού είναι οι κάμερες, έκρυβα άθελά μου τους συμπρωταγωνιστές μου, αλλά ήταν από πάνω μου, όπως και σε όλους τους ηθοποιούς, η παραγωγή για να μας βοηθήσει να εναρμονιστούμε.

Όταν είσαι δίπλα σε καταξιωμένους πρωταγωνιστές, μαθαίνεις, ρουφάς σαν σφουγγάρι ό,τι βλέπεις. Παρατηρώντας τους να μπαίνουν στο πετσί του ρόλου αντιλαμβάνεσαι όλη τη μαγεία της υποκριτικής τέχνης.

Συμπρωταγωνιστείς με την Άντζελα Γκερέκου, η οποία το καλοκαίρι έχασε τον σύζυγό της, Τόλη Βοσκόπουλο και αναγκάστηκε να διακόψει για ένα διάστημα τα γυρίσματα. Πώς ήταν η ψυχολογία της όταν επέστρεψε;


Η Άντζελα Γκερέκου είναι απίστευτη επαγγελματίας. Πραγματικά θαυμάζω τη δύναμη που έχει αυτή η γυναίκα. Ξέρεις τι είναι να έχεις χάσει τον άντρα σου και μία εβδομάδα μετά να έρθεις να κάνεις γύρισμα; Όπως θαυμάζω και τη Δώρα Χρυσικού, που έχει καρκίνο και κάνει χημειοθεραπείες.

Αυτές οι δύο γυναίκες έχουν τόση δύναμη ψυχής και είναι παράδειγμα για όλους εμάς που μια μικρή αναποδιά στη ζωή μας μπορεί να μας κάνει να στενοχωρηθούμε ή να χάσουμε την ψυχραιμία μας, είπε ο Θοδωρής Μπουρδέκας στο περιοδικό Ok.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved