Βιβλία που έγιναν σειρές με τεράστια επιτυχία- Εσύ τις θυμάσαι;
Media

Βιβλία που έγιναν σειρές με τεράστια επιτυχία- Εσύ τις θυμάσαι;

Οι ιστορίες ξεπήδησαν από τις σελίδες βιβλίων και πήραν «σάρκα και οστά» στη μικρή οθόνη καθηλώνοντας εκατομμύρια τηλεθεατές...

Η φετινή σεζόν ανήκει στον «Σασμό», στη σειρά του ΑLΡΗΑ που αποτελεί μεταφορά του επιτυχημένου μυθιστορήματος του Σπύρου Πετρουλάκη και που κάθε βράδυ στέλνει στα ουράνια τα ποσοστά τηλεθέασης.

Το σίριαλ πραγματεύεται τα πάντα επίκαιρα θέματα της αγάπης και του έρωτα, της βεντέτας και της συμφιλίωσης. Ο Κώστας Κωστόπουλος, ο οποίος έχει γράψει χιλιόμετρα στα πλατό με χιλιάδες επεισόδια στην πλάτη του, υπογράφει τη σκηνοθεσία της σειράς, ενώ το σενάριο έχει διασκευάσει ο Β. Χ. Σπηλιόπουλος και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατούν οι ταλαντούχοι Δημήτρης Λάλος, Ορφέας Αυγουστίδης, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, Τάσος Νούσιας, Μαρία Πρωτόπαππα, Δημήτρης Ημελλος, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Μιχάλης Αεράκης, Ευγενία Σαμαρά, Κώστας Νικούλι, Θανάσης Πατριαρχέας. Η Μαρία Τζομπανάκη κρατά τον ρόλο της Καλλιόπης και η εν λόγω επιτυχία σήμανε την τηλεοπτική της επιστροφή ύστερα από χρόνια απουσίας. Αναφορικά με την υπόθεση, η επιστροφή της Αργυρώς, της μικρής κόρης του Μάρκου Βρουλάκη που δέχτηκε τη σφαίρα από τον Βασίλη Σταματάκη, και ο ερωτάς της με τον γιο του φονιά, τον Αστέρη Σταματάκη, ξυπνούν τους εφιάλτες του παρελθόντος και τα πάθη, αναστατώνουν το χωριό και γράφουν ιστορία. Ο «Σασμόςς όμως. δεν αποτελεί το μοναδικό παράδειγμα επιτυχημένης μεταφοράς βιβλίου στην ΤV.

Το 2020, το «Νησί», στο ΜΕGΑ, θεωρήθηκε μία από τις μεγαλύτερες παραγωγές από άποψη κόστους (στοίχισε 4 εκατομμύρια ευρώ) και τηλεθέασης αφού «χτυπούσε» κόκκινο κάθε. επεισόδιο. Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ, για το οποίο η συγγραφέας είχε δεχτεί πρόταση ακόμη και από το Χόλιγουντ για να γίνει ταινία, η σειρά έδειχνε τη 18χρονη Αλέξις Φίλντινγκ από τη Βρετανία να θέλει να μάθει τα πάντα για την πραγματική της οικογένεια από την Ελλάδα και να ταξιδεύει στη γενέτειρα της μητέρας της, την Κρήτη. Εκεί, βρήκε την κυρα-Φωτεινή, η οποία της διηγήθηκε την ιστορία της οικογένειας της και όσα συνέβαιναν στη Σπιναλόγκα με τη νόσο του Χάνσεν, γνωστή και ως λέπρα. Το σενάριο υπέγραψε η Μιρέλλα Παπαοικονόμου, ενώ οι ερμηνείες των Στέλιου Μάινα, Κατερίνας Λέχου, Φιλαρέτης Κομνηνού μίλησαν στις καρδιές του κοινού.

Κάποια χρόνια πριν, το 2005, όλη η Ελλάδα μιλούσε για τις «Μάγισσες της Σμύρνης». Το βιβλίο της Μάρας Μεϊμαρίδη κυκλοφόρησε πρώτη φορά από τις εκδόσεις «Καστανιώτη» το 2001 και μέσα σε λίγο καιρό κατάφερε να γίνει best seller. Η ιστορία μιας Σμυρνιάς, που γνώρισε μια Τουρκάλα και μυήθηκε στη μαγεία για να παγιδεύει άνδρες, «ζωντάνεψε» στο ΜΕGΑ ακολουθώντας την ίδια επιτυχημένη πορεία. Τα ακριβά γυρίσματα, η συναρπαστική πλοκή, που εκτυλισσόταν μεταξύ του «σήμερα» και της ξελογιάστρας Σμύρνης του 1887, οι ταλαντούχοι ηθοποιοί, όπως η Φιλαρέτη Κομνηνού, η Μαρία Τζομπανάκη και η Μαρίνα Καλογήρου, υπό τη σκηνοθετική μαεστρία του Κώστα Κουτσομύτη, κατάφεραν να «μαγέψουν» με ξόρκια και μαντζούνια μιας άλλης εποχής το τηλεοπτικό κοινό.

Το μυθιστόρημα του βραβευμένου και πολυμεταφρασμένου ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη. «Η Αίθουσα του Θρόνου», ενέπνευσε το 1998 μία από τις πιο ακριβές τηλεοπτικές παραγωγές στην Ελλάδα και σίγουρα αποτελεί έναν από τους λόγους που το ΜΕGΑ είναι περήφανο για το ένδοξο ψυχαγωγικό παρελθόν του. Με 35 πρωταγωνιστές, χιλιάδες κομπάρσους, τα γυρίσματα στη Σύρο, στο μέγαρο της Δούκισσας της Πλακεντίας στην Πεντέλη και στη θαλαμηγό του '60, το κάθε επεισόδιο κόστιζε δεκαεννιά εκατομμύρια δραχμές! Η υπόθεση μιλούσε για τους ήρωες της καθημερινότητας σε ένα ελληνικό νησί, αρκετές δεκαετίες νωρίτερα, και την προαιώνια μάχη του καλού με το κακό. Από το απαιτητικό καστ ξεχώρισαν η Μαρία Ναυπλιώτου, με εντυπωσιακό ντεμπούτο στη μικρή οθόνη, ο Αρης Λεμπεσόπουλος σε ρόλο μοναχού, ο Αλέκος Αλεξανδράκης και ο Νίκος Ρίζος, σε δύο από τους τελευταίους ρόλους της ζωής του.

Το 1995, μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤΙ, παρουσιάστηκε η σειρά «Το τρίτο στεφάνι». Το ομώνυμο μυθιστόρημα του Κώστα Ταχτσή αφορούσε στη ζωή της Νίνας, μιας γυναίκας που είναι γεμάτη πάθος και αγάπη για τη ζωή, που κάνει τρεις γάμους κατά τη διάρκεια του Μεσοπολέμου και της Κατοχής και παράλληλα αποτελεί ένα λαογραφικό ψηφιδωτό των δεκαετιών αυτών. Τον ρόλο αυτόν ανέλαβε να ενσαρκώσει η ανεπανάληπτη Νένα Μεντή, στην τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου, που επιμελήθηκε ο Γιάννης Δαλιανίδης. Το αποτέλεσμα ήταν για πολλούς αμφιλεγόμενο, ειδικά εκείνη την εποχή, παρ' όλα αυτά αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τον κόσμο και σίγουρα έχει μία θέση σε αυτήν εδώ τη λίστα.

Την ίδια χρονιά και πάλι στον ΑΝΤ1, το βιβλίο της Ντόρας Γιαννακοπούλου «Η πρόβα του νυφικού» πήρε τον δρόμο προς τη μικρή οθόνη και η σειρά συγκαταλέχθηκε στις πιο δημοφιλείς στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης. Το σκηνοθετικό τιμόνι κρατούσε, για ακόμα μία φορά, ο Κώστας Κουτσομύτης και η σειρά σύστησε στο κοινό πολλούς αγαπημένους πρωταγωνιστές, όπως την Πέγκυ Τρικαλιώτη και τον Νίκο Ψαρρά. Η υπόθεση αφορούσε σε μια γυναίκα στο Γαλαξίδι του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και της Κατοχής, που αντιλήφθηκε ότι την απατά ο μέλλων σύζυγος της και έκτοτε μπλέκει σε ένα γαϊτανάκι ερωτικού δράματος. Στο τραγούδι των τίτλων, που συνέθεσε ο Βασίλης Δημητρίου, χαρίζει τη φωνή της η Μαρινέλλα.

Μία ακόμα δουλειά δια χειρός Κώστα Κουτσομύτη που προβλήθηκε μέσω της συχνότητας του ΑΝΤ1 το 1992, ήταν τα «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά». Ηταν η πρώτη ελληνική σειρά ιδιωτικού καναλιού που θεωρήθηκε ως π ακριβότερη των μέχρι τότε δεδομένων. Μέσα στα 37 επεισόδια, το κοινό παρακολουθούσε τις ζωές, τους έρωτες, τις απογοητεύσεις και τα όνειρα των δύο κεντρικών ηρώων, ενώ παράλληλα ξεδιπλωνόταν και μια ολόκληρη εποχή, που οριοθετείται από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τη δεκαετία του 1990. Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, ο Ηλίας Λογοθέτης, η Βέρα Κρούσκα, ο Γιώργος Νινιός, ο Κώστας Αρζόγλου και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, σε ρόλους-ορόσημο για την καριέρα τους, ερμήνευσαν μοναδικά τους ήρωες του
βιβλίου, ενώ το ομώνυμο τραγούδι των τίτλων από τον Γιώργο Νταλάρα έγινε από τα πιο δημοφιλή και χαρακτηριστικά soundtracks της δεκαετίας και αγαπιέται μέχρι σήμερα.

Πηγή:TVΤύπος

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει η Ζενεβιέβ Μαζαρί: «Έχω χάσει το 80% των μαλλιών μου, αν τα καταφέρω θέλω να γεράσω»

Κατερίνα Καινούργιου: Γελούσε μόνη της με αυτό που ξεστόμισε στον αέρα της εκπομπής της

Κατερίνα Καινούργιου: «Είμαι πολύ πληγωμένη, δεν κοιμήθηκα όλη τη νύχτα επειδή...»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved