Idols: Μία εκπομπή αφιερωμένη στον Δημήτρη Μητροπάνο
Media

Idols: Μία εκπομπή αφιερωμένη στον Δημήτρη Μητροπάνο

Ο Σάκης Ρουβάς αναζητά τα είδωλα μιας άλλης εποχής στη σειρά ντοκιμαντέρ Idols, κάθε Παρασκευή στις 21.00, στον ΣΚΑΪ.

Πρόσωπα - είδωλα που διαμόρφωσαν το δικό τους σύμπαν. Αντισυμβατικές προσωπικότητες που χάραξαν τα δικά τους όρια και τα ξεπέρασαν. Όλα όσα θα θέλαμε να ξέρουμε για τα δικά μας είδωλα. Προσωπικότητες που στιγμάτισαν την Ελλάδα με την επαγγελματική τους πορεία, την προσωπική τους ζωή, τις ιδέες τους ακόμη και με τον θάνατό τους.

Την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, το επεισόδιο του Idols είναι αφιερωμένο στον Δημήτρη Μητροπάνο.

Η βαριά αλλά και ευαίσθητη λαϊκή φωνή που μοιάζει να τραγουδά τη συλλογική μελωδία τού να είσαι Έλληνας, το αγόρι που μεγάλωσε φτωχικά και ανδρώθηκε κόντρα στο ρεύμα και ο ερμηνευτής που χάρισε μαγεία συναντώντας τους δασκάλους του.

Ο Σάκης Ρουβάς ξεδιπλώνει τη μοναδική προσωπικότητα του Δημήτρη Μητροπάνου από τα γεμάτα στερήσεις παιδικά του χρόνια στην Αγία Μονή Τρικάλων τη δεκαετία του ’50 μέχρι τη μεσουράνηση του άστρου του και την καθολική αποδοχή.

Τα φτωχικά παιδικά χρόνια με τη μητέρα του και την αδελφή του, η γνωριμία με έναν πατέρα, που θεωρούσε χαμένο στον Εμφύλιο, λίγο πριν την ηλικία των 30 ετών αλλά και η ένταξή του στο Κομμουνιστικό Κόμμα και τη Νεολαία Λαμπράκη. Τα πρώτα τραγούδια, σε ηλικία 16 ετών δίπλα στον δάσκαλο Ζαμπέτα, η συνάντηση με τον Μίκη Θεοδωράκη στη δεκαετία του ’60 αλλά και οι επόμενες συνεργασίες με τον Δήμο Μούτση, τον Μάνο Ελευθερίου και τον Θάνο Μικρούτσικο.

Ο Ηλίας Μπενέτος μιλάει στο Idols για τον Δημήτρη Μητροπάνο αναφέροντας πως έκανε το όνειρό του πραγματικότητα σε πολύ μικρή ηλικία αφού σε ηλικία μόλις 24 ετών τραγούδησε τον «ΑΓΙΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ». Η Μαργαρίτα Μυτιληναίου σχολιάζει πως οι εμπειρίες της ζωής του Μητροπάνου και τα δύσκολα παιδικά του χρόνια έγραψαν στην ψυχή του και στον τρόπο που τραγουδούσε. Ο Βαγγέλης Κορακάκης εξομολογείται τον διακαή πόθο του να συνεργαστεί με τον βαρύ, λιγομίλητο Δημήτρη Μητροπάνο. Ο Μπάμπης Στόκας αναφέρει χαρακτηριστικά πως ο Μητροπάνος μπορούσε με τη φωνή του να περάσει στις ψυχές των ανθρώπων.

Για τους λόγους που τον ξεχώρισε μιλάει και ο Λάκης Παπαδόπουλος ενώ ο Δημήτρης Μπάσης αναφέρει ότι ορισμένα τραγούδια του, όπως το «Αλίμονο» ή το «Άκου, έχω φωνή» δεν πρέπει να τα τραγουδάει άλλος.

Πέρα από την καριέρα του, ο Δημήτρης Μητροπάνος ήταν μια σπάνια προσωπικότητα σαν άνθρωπος, σαν στυλ, σαν μπέσα, σαν αρσενικό, σαν οικογένεια, σαν φίλος λέει ο Γιώργος Μεράντζας.

Άνθρωπος απλός και καθημερινός, αγαπούσε τον Ολυμπιακό και το ποδόσφαιρο και είχε αμέτρητες ιστορίες για την αγαπημένη του ομάδα όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν ο Αχιλλέας Ασλανίδης και ο Αντώνης Καρπετόπουλος. Κυρίως όμως αγαπούσε την οικογένειά του και τις δύο κόρες του.

Η διαδρομή ενός πραγματικού ειδώλου που η φωνή του αντηχεί ακόμη στα αυτιά των Ελλήνων στο «Idols» με τον Σάκη Ρουβά, την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου στις 21.00, στον ΣΚΑΪ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved