Ρετιρέ: Αυτός είναι ο λόγος που δεν είχε φινάλε και δεν μάθαμε τι απέγιναν οι ήρωες
Media

Ρετιρέ: Αυτός είναι ο λόγος που δεν είχε φινάλε και δεν μάθαμε τι απέγιναν οι ήρωες

Ο Μάκης Δελαπόρτας έχει αυτό το θείο χάρισμα να «παρασύρει» το κοινό και να κερδίζει έμπρακτα την αγάπη και τον σεβασμό του κόσμου.

Ο συγγραφέας, ηθοποιός και σκηνοθέτης μίλησε για την τηλεόραση, γιατί δεν ολοκληρώθηκε ποτέ το Ρετιρέ και για όσα κάνει σήμερα.

-Με την τηλεόραση πώς και δεν συνεχίσατε να ασχολείστε;

Μου έγιναν κάποιες προτάσεις, αλλά είχα απορροφηθεί στη συγγραφή των βιβλίων μου. Από την άλλη, είχα αποφασίσει να μην ξαναμπώ στον χώρο ως ηθοποιός, αλλά ως συγγραφέας. Βέβαια αυτό δεν έγινε, γιατί υπήρξε φυσική μου ανάγκη να επιστρέφω θεατρικά και ως ηθοποιός, μέσα από τις δικές μου παραστάσεις και με τον τρόπο που ήθελα εγώ. Όπως και τηλεοπτικά θα ήθελα να κάνω κάτι πολύ δικό μου. Ήδη κάτι συζητάω!

-Είχατε τότε το άγχος να δείτε τα νούμερα τηλεθέασης και την πορεία τους;

Όχι καθόλου. Δεν είχαμε τότε συνειδητοποιήσει ακόμη τα υψηλά νούμερα και το πόσο ρόλο έπαιζαν. Ξέραμε ότι η σειρά πάει πάρα πολύ καλά γιατί το εισπράτταμε από τον κόσμο. Τότε θυμάμαι το 30% ή 40% τηλεθέασης, θεωρούνταν αποτυχία. Εννοείται «Το Ρετιρέ» έκανε πάνω από αυτά τα νούμερα τηλεθέαση.

-Γιατί τελικά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ η σειρά και δεν είδαμε ποτέ μία τρίτη σεζόν;

Το «Ρετιρέ» τελείωσε πριν την ώρα του, γιατί ο Γιάννης Δαλιανίδης, εκνευρίστηκε με δύο από τις πρωταγωνίστριες της σειράς, επειδή ζήτησαν αύξηση του μισθού τους. Σταμάτησε τη σειρά και έβγαλε μία καινούργια σειρά μετά, που έμοιαζε κάπως στο «Ρετιρέ», τους «Μικρομεσαίους». Αλλά δεν είχαν την επιτυχία του «Ρετιρέ». Έτσι το «Ρετιρέ» δεν έχει φινάλε και δεν μάθαμε ποτέ τι απέγιναν οι ήρωες. Εγώ ξέρω ότι αν συνεχιζόταν η σειρά, θα έμπλεκα επαγγελματικά και ερωτικά με την Τζόυς Ευείδη, που υποδυόταν την «Ειρήνη». Τότε κάναμε και εξώφυλλα στα περιοδικά θυμάμαι, μαζί με την Τζόυς, ως το «νέο ζευγάρι» του «Ρετιρέ», αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ.

-Τι κάνει ο Μάκης Δελαπόρτας σήμερα;

Σίγουρα δεν είναι ο « Άλκης» του «Ρετιρέ» τότε, όμως θα μπορούσε να είχε σχέση με αυτόν, αφού ο «Άλκης» ήθελε να γίνει καλλιτέχνης. Ο Μάκης Δελαπόρτας πέτυχε θεωρώ στην καλλιτεχνία, κάνει τις δικές του παραστάσεις, έχει πάρει την θέση του όπως την ονειρευόταν στον χώρο, καταφέρνοντας περισσότερα απ’ όσα οραματιζόταν ως νέος. Βρίσκομαι στην καλύτερη φάση της ζωής μου. Έχω μία εγκράτεια βέβαια λόγω κορονοϊού και θέλω να ευχηθώ σε όλους μας, να πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Το έχουμε ανάγκη. Εν καιρώ πανδημίας, έγραψα κάποια βιβλία -βιογραφίες που κυκλοφόρησαν με την εφημερίδα «Καθημερινή» και έχουν να κάνουν με τις ζωές των μεγάλων Ελλήνων ηθοποιών του Εθνικού Θεάτρου. Παράλληλα, έγραψα μαζί με τον Στέλιο Παπαδόπουλο, σκηνοθετώ και παίζω στην παράσταση «Η Κυρία Επιθεώρηση» στο Θέατρο Βέμπο με μία πλειάδα ταλαντούχων ηθοποιών.

Πηγή:Λοιπόν

Διαβάστε επίσης:

Η Καινούργιου παραδέχτηκε ότι θέλει μωρό: «Έχει αρχίσει και μου βγαίνει το μητρικό μου ένστικτο!»

Φιλιππίδης – Λιγνάδης: Αυτοί είναι οι θάλαμοι των φυλακών Τρίπολης που κρατούνται

Μυλωνάς για Λιγνάδη - Φιλιππίδη: «Χαίρομαι που αυτές οι συμπεριφορές δεν μένουν ατιμώρητες»!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved