Η τηλεόραση θέλει τα παιχνίδια της
Media

Η τηλεόραση θέλει τα παιχνίδια της

Μετά τη μεγάλη φετινή επιτυχία του «Τροχού της τύχης» του SΤΑR, αλλά και τα πολύ καλά ποσοστό του καθημερινού «Deal» του ΑLΡΗΑ, στον προγραμματισμό των καναλιών έρχονται να προστεθούν τηλεπαιχνίδια.

Πρώτο στην αρένα όπως όλα δείχνουν θα πέσει το συναρπαστικό «Τhe Chase», που έγινε παγκόσμιο φαινόμενο και τώρα έρχεται στο ΜΕGΑ με παρουσιάστρια τη Μαρία Μπεκατώρου.

Οι παίκτες καλούνται να αντιμετωπίσουν τους Chasers και για να τους νικήσουν και να διεκδικήσουν μέχρι και 10.000 ευρώ, πρέπει να επιστρατεύσουν γνώσεις, στρατηγική και ταχύτητα. Το παιχνίδι ξεκινά κάθε φορά με τέσσερις παίκτες και έναν Chaser. Στον πρώτο γύρο, κάθε παίκτης ξεχωριστά καλείται να απαντήσει μέσα σε 1 λεπτό σε όσες περισσότερες ερωτήσεις μπορεί, συγκεντρώνοντας ένα συγκεκριμένο-ποσό για κάθε σωστή απάντηση. Στον δεύτερο γύρο εμφανίζεται ο Chaser και αρχίζει, με τις αστείρευτες γνώσεις του, την «καταδίωξη» των παικτών πάνω σε ένα φωτεινό ταμπλό, μέσα από μία «δοκιμασία» με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής.

Με κάθε σωστή απάντηση ο παίκτης «απομακρύνεται» από τον Chaser, ενώ οι λανθασμένες απαντήσεις μειώνουν την «απόσταση» μεταξύ τους. Αν ο Chaser τον «πιάσει», τον αποκλείει από το παιχνίδι. Στον τρίτο γύρο, οι παίκτες που κατάφεραν να νικήσουν τον Chaser καλούνται να τον αντιμετωπίσουν ξανά, αυτή τη φορά ως ομάδα, σε ένα γρήγορο παιχνίδι ερωτήσεων διάρκειας 2 λεπτών. Στόχος τους είναι να «συλλέξουν» όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό σωστών απαντήσεων και να διατηρήσουν το συνολικό ποσό που έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής. Οταν ολοκληρωθεί η προσπάθεια των παικτών έρχεται η σειρά του Chaser. Ο χρόνος ξεκινά και μέσα σε 2 λεπτά πρέπει να ξεπεράσει τον αριθμό των σωστών απαντήσεων που έδωσαν εκείνοι. Ομως, οι παίκτες έχουν ένα ακόμα πλεονέκτημα: αν ο Chaser δώσει λάθος απάντηση ο χρόνος σταματά και εκείνοι έχουν την ευκαιρία να δώσουν τη σωστή απάντηση, κάνοντας την καταδίωξη πιο δύσκολη και αγωνιώδη.

Στη λίστα με τα τηλεπαιχνίδια που θα βγουν στον αέρα προστίθεται και το «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος», ένα πρότζεκτ που κράτησε επί σειρά ετών συντροφιά στο κοινό. Συγκεκριμένα, ξεκίνησε να προβάλλεται τον Οκτώβριο του 1999 στο ΜΕGΑ, ενώ το φθινόπωρο του 2002 πήρε τα δικαιώματα η δημόσια τηλεόραση έως τον Μάιο του 2004. Την τηλεοπτική σεζόν 2004-2005, ο «Εκατομμυριούχος» δεν προβλήθηκε. Επανήλθε τον Απρίλιο του 2006, στον ΑLΡΗΑ, με τον Θοδωρή Αθερίδη, καινούργια ποσά και μια καινούργια βοήθεια. Τώρα, θα επιστρέψει σε νέα στέγη, στον ΑΝΤΙ, με επικρατέστερο παρουσιαστή τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Για όσους δεν θυμούνται τους κανόνες, ο κάθε παίκτης έπρεπε να απαντήσει σωστά σε 15 ερωτήσεις για να κερδίσει 50.000.000 δραχμές μέχρι το 2001, €150.000 μέχρι το 2004 και €250.000 το 2006. Για κάθε ερώτηση υπήρχαν τέσσερις πιθανές απαντήσεις, με μία μόνο σωστή.

Ο παίκτης, για να κερδίσει το χρηματικό ποσό, είχε στη διάθεση του τρεις βοήθειες, εκείνη του κοινού, το 50-50 και ίο τηλέφωνο. Δεν είναι, ωστόσο, το μόνο τηλεπαιχνίδι του παρελθόντος που επιστρέφει στην τηλεοπτική πραγματικότητα του σήμερα. Πληροφορίες θέλουν το «Μεγάλο Παζάρι» να παρουσιάζεται στο ΟΡΕΝ με τον ηθοποιό Λευτέρη Ελευθερίου να έχει δεχτεί πρόταση για παρουσίαση. Να σημειωθεί ότι το 7 εν λόγω παιχνίδι συστήθηκε στο κοινό για πρώτη φορά από τον Ανδρέα Μικρούτσικο το 1991 και προβλήθηκε έως το 1994 στο παλιό ΜΕGΑ, ενώ επανήλθε το 2017 στον ΣΚΑΪ με τίτλο «Κάνε Παζάρι», με παρουσιάστρια την Ντορέττα Παπαδημητρίου και για σύντομο χρονικό διάστημα, αφού δεν έπεισε τους τηλεθεατές.

Μέσα από νέα τηλεοπτική συχνότητα επιστρέφει στην τηλεόραση μία από τις -ιστορικά- πιο επιτυχημένες εκπομπές του ΑΝΤ1. Το «Πλάκα κάνεις», η γνωστή εκπομπή με φάρσες που παρουσίαζαν ο Δημήτρης Βλάχος και ο Σάββας Πούμπουρας πριν από αρκετά χρόνια, ετοιμάζεται για come back σε άλλη συχνότητα, συγκεκριμένα στον ΑLΡΗΑ. Οι άνθρωποι του σταθμού φαίνεται πως αναζητούν εκείνα τα πρόσωπα που θα παρουσιάσουν το φορμάτ καθώς ο Σάββας Πούμπουρας ανήκει στο δυναμικό του ΜΕGA

Διαβάστε επίσης:

Η εξομολόγηση της Μπεκατώρου: «Τα ζύγισα όλα πάρα πολύ. Βασανίστηκα, αλλά τελικά το αποφάσισα…»

Μαρία Μπεκατώρου: Άλλος άνθρωπος – Άφωνη η Μενεγάκη – Η ατάκα για την αλλαγή στην εμφάνισή της!

The Chase: Έρχεται στις οθόνες μας το τηλεπαιχνίδι με παρουσιάστρια τη Μαρία Μπεκατώρου! Οι κανόνες!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved