Άγριες μέλισσες: Αυτός είναι ο λόγος που ο Ακύλας θέλει να εξοντώσει τον Λάμπρο
Media

Άγριες μέλισσες: Αυτός είναι ο λόγος που ο Ακύλας θέλει να εξοντώσει τον Λάμπρο

Γνωρίσαμε τον Δημήτρη Μαζιώτη στις Άγριες μέλισσες ως μαχητικό δικηγόρο που ανέλαβε να υπερασπιστεί την Ελένη για τον φόνο του Σέργιου.

Όμως συνεχίζει και φέτος, παλεύοντας αυτήν τη φορά να βγάλει τον Λάμπρο από τη φυλακή.

Πώς ήρθε ο Μιχάλης Σαράφης στη ζωή σας;

Πολύ απλά, έστειλα το βιογραφικό μου, κάποια στιγμή χτύπησε το τηλέφωνο μου και στην άλλη μεριά της γραμμής ήταν ο σκηνοθέτης, Λευτέρης Χάριτος, Πέρασα, αν θυμάμαι καλά, από τρία κάστινγκ για να υποδυθώ το δικηγόρο της Ελένης Σταμίρη στην πρώτη της δίκη, όταν ομολόγησε ότι εκείνη σκότωσε τον Σέργιο Σεβαστό... Σε αυτήν τη δίκη υπήρξαν πολλά μυστικά και ψέματα και ο Μιχάλης Σαράφης έχασε. Της έλεγε όμως της Λενιώς «μίλησε μου και θα καταλάβω, πες μου την αλήθεια». Δεν ήξερε από πού να πιαστεί, υπήρχαν κενά, έδειχνε η ιστορία της Ελένης ότι κάπου -' έπασχε. Όμως, το καθήκον και η συνείδηση του του έλεγαν «μην την αφήνεις!». Με τον τρόπο του, όταν δέχτηκε η Ελένη την ποινή και τα ισόβια, τη δικαιολόγησε γιατί έμαθε το φορτίο της. Η επόμενη δίκη όπου ο Μιχάλης την υποστήριξε ήταν αυτή κατά του Μάνου Βόσκαρη. Τότε ο ήρωας μου Ι με τα κατάλληλα στοιχεία απέδειξε ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν ένας σαδιστής που βίαζε τις κρατούμενες του και κέρδισε τη δίκη. Ύστερα έγινε ο δικηγόρος της οικογένειας και τώρα ήρθε η ώρα να υπερασπιστεί στο Στρατοδικείο τον Λάμπρο.

Τι άνθρωπος είναι ο Μιχάλης Σαράφης;

Είναι έντιμος και πάει με το νόμο. Δεν εξαγοράζεται, δεν αναλαμβάνει υποθέσεις που βρομάνε, δεν τον ενδιαφέρουν το χρήμα και η φήμη. Με λίγα λόγια, δεν είναι «Killer» δικηγόρος. Και θυμηθείτε κάτι. Ακόμα και στην Ελένη και στις αδελφές της είχε τρίξει τα δόντια και τους είχε πει ότι του είχαν αποκρύψει στοιχεία. Ο Σαράφης δεν πάει με ενδείξεις σε μια δίκη, αλλά με αποδείξεις. Είναι από τους καλύτερους ποινικολόγους της Θεσσαλίας, σοβαρός, μετρημένος και άνθρωπος που τιμά τον όρκο του και τη δικαιοσύνη, δεν δωροδοκείται.

Γιατί αγαπά την Ελένη;

Γιατί είναι μαχητική, γιατί θυσιάστηκε για τις αδελφές της, γιατί και η Ελένη αγαπά το δίκιο, όπως και αυτός! Πιστεύω ότι ο Σαράφης τη θαυμάζει τη Λενιώ ως άνθρωπο, γιατί βλέπει πως είναι παλικάρι ψυχικά και σωματικά απέναντι στη ζωή με όσα της έχουν συμβεί.

Οι «Άγριες μέλισσες» μοιάζουν να προλαβαίνουν την ίδια τη ζωή και τα όσα θα συμβούν.

Τι συγκυρία ήταν κι αυτή; Οι κρατούμενες -μαζί με τη Σοφούλα εκ των υστέρων- να σέρνουν στα δικαστήρια τον Μάνο Βόσκαρη για κακοποίηση και να ξεσπά την ίδια περίοδο το #ΜeΤοο! Την προηγούμενη της δίκης του Βόσκαρη τα κανάλια έπαιζαν τις καταγγελίες για κακοποίησηe που έβγαιναν η μια μετά την άλλη στο χώρο του αθλητισμού και του θεάτρου. Φέτος, η Λενιώ δεν έχει τον Δούκα απέναντι της, αλλά τον Ακύλα... Ο Δούκας είναι άγγελος εν συγκρίσει με τον Ακύλα, Ο Ακύλας είναι τρομερά επικίνδυνος, γιατί είναι διπρόσωπος. Ο Δούκας ήταν ένας τσιφλικάς, αφέντης. Ο Μάνος Βόσκαρης ήταν φανερά κακός και σαδιστής και δεν το έκρυβε, ενώ ο Ακύλας είναι ο διάβολος με το αγγελικό χαμόγελο. Πρώτα από όλα είναι φασίστας, με ό,τι σημαίνει αυτό ως ιδεολογία και ως πράξη. Έχει αυτό το καθαρό χαμόγελο και το ήρεμο πρόσωπο, ενώ από μέσα του βράζει, θέλει να τα σπάσει όλα. Φαίνεται καθαρός και μέσα του επικρατεί ένα χάος.

Γιατί θέλει σαν τρελός να εξολοθρεύσει τον Λάμπρο, να τον σκοτώσει στη φυλακή;

Κατ' αρχάς, γιατί ο πατέρας του Λάμπρου, ο Μιλτιάδης, σκότωσε τον αδελφό του, τον Αχιλλέα, και θέλει μανιασμένα να πάρει εκδίκηση. Ποιος έχει μείνει από την οικογένεια του Μιλτιάδη; Ο Λάμπρος! Θα τον φάει ζωντανό, αλλά χωρίς να φαίνεται ότι αυτός έχει δώσει τη διαταγή. Ο Σαράφης αναλαμβάνει να υπερασπιστεί τον Λάμπρο γιατί ξέρει ότι είναι αθώος. Πιστεύει στη δημοκρατία και δεν του αρέσει καβάλου που έγινε πραξικόπημα και υπάρχει αυτό το καθεστώς στη χώρα. Το να απελευθερώσει τον Λάμπρο, βέβαια, είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί, πολύ απλά, η δικαιοσύνη υπολειτουργούσε στη χούντα - ή, μάλλον, δεν λειτουργούσε καθόλου. Ο Λάμπρος περνά από Στρατοδικείο αφού έχει βασανιστεί και εξοριστεί στη Λέρο για να υπογράψει ότι ήταν αριστερός και οργανωμένο μέλος στην αντίσταση. Ο Σαράφης, λοιπόν, φοβάται πολύ ότι θα σαπίσει στη φυλακή, εκτός και αν η χούντα πέσει από το λαό ή από άλλους, εξωγενείς παράγοντες.

Για κακή του τύχη, ο Λάμπρος είδε τις δολοφονίες των αριστερών στο βουνό, υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας. Γι' αυτό και πρέπει να σωπάσει και να εξαφανιστεί από προσώπου γης, να τον φάνε στη φυλακή, να πουν ότι δήθεν αυτοκτόνησε. Σε ένα καθεστώς ανελευθερίας, ο Σαράφης θα έχει να τα βάλει με ψευδομάρτυρες που θα πουν ότι ο Λάμπρος πολεμούσε οργανωμένα; τη χούντα. Για αυτόν, λοιπόν, είναι θέμα ιδεολογίας και τιμής να τον σώσει. Τον σέβεται, τον θεωρεί καλλιεργημένο, σοβαρό καλό και τίμιο άνθρωπο. Έχουν τον ίδιο χαρακτήρα. Οι δυο τους θα παίξουν ένα παιχνίδι, θα προσπαθούν να μαθαίνουν πράγματα. Ακόμη δεν έχετε δει τίποτα... Ο Λάμπρος μέσα από τη φυλακή ψάχνει να βρει ποιοι είναι τελικά οι δολοφόνοι και ο Σαράφης, με τρελή διαχείριση και χωρίς να φαίνεται ότι πολεμάει το καθεστώς, επίσης ψάχνει πληροφορίες. Πρέπει να βρουν τα ίχνη των δολοφόνων.

Ο Λάμπρος θα ομολογήσει; Θα πει τα όσα είδε πάνω στο βουνό;

Δεν ξέρω αν θα το πει. Αν το κάνει, θα υπογράψει την καταδίκη του. Οι ήρωες στις «Άγριες μέλισσες» είναι τραγικοί.

Γιατί δεν τον έχουν σκοτώσει ήδη τον Λάμπρο;

Μα, δεν ήθελαν να βγαίνουν προς τα έξω τα βασανιστήρια, οι νεκροί, οι εξορίες. Το καθεστώς επιδίωκε να δείχνει ότι κατείχε την εξουσία με τη συναίνεση του κόσμου. Μοιραία, όταν βγαίνουν τα βασανιστήρια στη φόρα, ο κόσμος αντιστέκεται, ανοίγουν τα στόματα, ο ένας μετά καρφώνει τον άλλο στα υψηλά ηγετικά πρόσωπα, ακούγονται έκτροπα και η κορυφή αλληλοσπαράσσεται. Τα φασιστικά κόμματα, τα άκρα, αναδύονται πάντα μέσα από συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και μετά τρώγονται με την πάροδο του χρόνου εκ των έσω, από κ πολλά τους λάθη. Υπάρχει τέλειο έγκλημα; Όχι. Γιατί κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, όλα έρχονται στο φως. Και να έχει παραγραφεί το έγκλημα, θα μαθευτεί. Γιατί το σύμπαν ξέρει πότε θα φέρει στην επιφάνεια την αδικία και πότε θα είναι μεγαλύτερη η πτώση του θύτη. Θα μου πείτε, οι Σεβαστοί έχουν πληρώσει για τα κρίματά τους; Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ναι. Δεν μπήκαν στη φυλακή, αλλά καταστράφηκε η οικογένεια τους, τους τρώνε οι τύψεις, οι ενοχές. Ο Δούκας φέτος ζει με την απώλεια της αδελφής και του αδελφού του. Τεράστια πληγή.

Πηγή:7ΜέρεςTV

Διαβάστε επίσης:

Άγριες Μέλισσες: Η Κορίνα απειλεί να αποκαλύψει στον πατέρα της την απιστία της Ζωής

Άγριες Μέλισσες: Η Βιολέτα φέρνει δυσάρεστα νέα στις αδερφές Σταμίρη που θα τις σοκάρουν

Άγριες μέλισσες: Το τέλος της σεζόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved