Τα καλύτερά μας χρόνια: Νανά και Ερμιόνη παντρεύονται και όλοι γιορτάζουν στη γειτονιά του Γκύζη
Media

Τα καλύτερά μας χρόνια: Νανά και Ερμιόνη παντρεύονται και όλοι γιορτάζουν στη γειτονιά του Γκύζη

Τα καλύτερά μας χρόνια:  Η απόφαση της Ερμιόνης να παντρευτεί τον κυρ Νίκο και του Δημήτρη να πει «ναι» στην αντίστοιχη πρόταση γάμου της Νανάς, έχουν φέρει τα πάνω κάτω στη μικρή γειτονιά του Γκύζη.

Η οικογένεια Αντωνόπουλου, κρατώντας τις παραδόσεις της Μεσσηνίας, προχωρά λίγες μέρες πριν από τα γενέθλια του Άγγελου προς το διπλό μυστήριο των γάμων Ερμιόνης και Νανάς, γιατί, όπως λένε, είναι καλύτερα «μ’ ένα σμπάρο, δύο τρυγόνια»!

Μέσα στην εορταστική ατμόσφαιρα εκείνου του καλοκαιριού του 1975, που φέρνει χαλαρότητα για λίγες ημέρες στην όμορφη γειτονιά του Γκύζη, μια μεγάλη ανατροπή απειλεί τελευταία στιγμή να τινάξει τα πάντα στον αέρα…

Guests: Άκης Σακελλαρίου (John Boy): Ο Γιάννης, κατά κόσμον Τζον Μπόι, είναι ο μικρότερος χαμένος αδερφός του κυρ Νίκου, ο θείος από το Σικάγο, που κάνει άξαφνα την εμφάνισή του στη γειτονιά μόλις μαθαίνει τα μαντάτα της υγείας του αδερφού του. Η εκκεντρική και προοδευτική του παρουσία θα ταράξει τα ήθη της γειτονιάς.

Λίγες μόνο ημέρες μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου και όσα ακολούθησαν, μέσα από την αφήγηση του μικρού Άγγελου Αντωνόπουλου, οδηγούμαστε στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης, ξεκινώντας από τον Ιούλιο του 1974 με τον Αττίλα Ι στην Κύπρο.

Η σειρά μυθοπλασίας «σκαλίζει» με τρυφερότητα τις καθημερινές εμπειρίες της οικογένειας των Αντωνόπουλων αλλά και των αγαπημένων, πλέον, χαρακτήρων της γειτονιάς του Γκύζη, μιας γειτονιάς που αλλάζει στο πέρασμα των χρόνων.

Και αυτή τη σεζόν, η αφήγηση γίνεται μέσα από την ιδιαίτερη ματιά του Άγγελου, του μικρότερου γιου της οικογένειας, ο οποίος ξετυλίγει το νήμα των γεγονότων μαζί με τις μνήμες της εφηβείας του, με το ώριμο βλέμμα τού σήμερα. Καθώς αναπολεί με χιούμορ -και πάντα σε πρώτο πρόσωπο- το δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’70, ο θεατής έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ταυτόχρονα τα πρώτα και πιο κρίσιμα χρόνια της αναδιαμόρφωσης του ελληνικού κράτους και της ελληνικής κοινωνίας.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved