Άγριες μέλισσες: Ο Θανασάκης μπαίνει σε σκοτεινά μονοπάτια
Media

Άγριες μέλισσες: Ο Θανασάκης μπαίνει σε σκοτεινά μονοπάτια

Ο Θανασάκης, ο γιος του Περικλή και της Παγώνας, στην τρίτη σεζόν των «Αγριων μελισσών» είναι πλέον φοιτητής αλλά και ένθερμος υποστηρικτής του καθεστώτος, γεγονός που τον οδηγεί σε ρήξη με την οικογένεια του και όχι μόνο.

Ο Βασίλης Μπούτσικος που τον υποδύεται με μεγάλη πειστικότητα, έχει πολλά να μας πει για τον ήρωα του, που πλέον ως επίσημο μέλος των «Αβάντων» θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις επιλογές του.

Πρώτη φορά στην τηλεόραση και μάλιστα σε μια σειρά αξιώσεων. Ποιο ήταν το πρώτο συναίσθημα όταν πήρατε τον ρόλο;

«Η αλήθεια είναι ότι χάρηκα πολύ γιατί, ενώ ήταν η πρώτη φορά που κάνω τηλεόραση και αυτό μου δημιουργούσε αρχικά τον φόβο της έκθεσης αλλά και της ευθύνης λόγω των γρήγορων ρυθμών που απαιτεί το μέσο, βρήκα την ιστορία του τρίτου κύκλου ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και μου έδωσε την ευκαιρία να μιλήσω για κάτι ως καλλιτέχνης αλλά και μέλος της κοινωνίας στην οποία ζω. Είχα μεγάλο κίνητρο. Τον ρόλο του Θανασάκη τον είδα στο σύνολο του. Είναι ένας νέος που πάει στην Αθήνα για να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο, μπλέκεται στους ρυθμούς μιας μεγάλης πόλης και προσηλυτίζεται σε μια ιδεολογία που είναι λάθος από όλες τις απόψεις. Τα πράγματα όμως δεν είναι μόνο άσπρο ή μαύρο. Δεν υιοθετεί κάποιος τέτοιες ακραίες θέσεις απλώς και μόνο για να το κάνει, αν δεν έχει ένα προσωπικό κίνητρο το οποίο τον οδηγεί προς αυτές. Ο φασισμός γεννιέται στις όχθες των προσωπικών μας ελλειμμάτων».

Ομως ο Θανασάκης δεν είναι ένα παιδί ευάλωτο, χωρίς αρχές και οικογένεια για να παρασυρθεί.

«Τι εννοούμε ευάλωτος; Νομίζω πως είναι. Εχει ζήσει έντονες συναισθηματικές συνθήκες με τη μητέρα του, όταν εκείνη πέρασε επιλόχειο κατάθλιψη και τους εγκατέλειψε. Τότε ως παιδί ένιωσε το αίσθημα της εγκατάλειψης. Στη συνέχεια υπήρξε η ιστορία τη5 αδελφής του με τον Βόσκαρη. Μπορεί να υπάρχουν στην οικογένεια Τόλλια αξίες για τη διατήρηση των οικογενειακών δεσμών, όπως είναι η αγάπη και η εμπιστοσύνη, αλλά ανάμεσα στα μέλη της υπάρχουν ρωγμές. Δεν αρκεί να πούμε ότι είναι καλό να αγαπάς και να σέβεσαι τους γονείς σου και τον συνάνθρωπο σου, έχει σημασία και πώς πράττεις καθώς οι πράξεις γίνονται βίωμα σε ένα παιδί. Ο Θανάσης λοιπόν ψάχνει κάτι περισσότερο ώστε να νιώθει μέρος ενός συνόλου και να αποκτήσει δύναμη ακριβώς για να μη δείχνει ευάλωτος».

Ομως γνωρίζει θεωρητικά το καθεστώς. Δεν έχει δει τι συμβαίνει στη δράση.

«Μέχρι στιγμής, όχι. Τον γοητεύει η δύναμη και η σιγουριά που εκπέμπουν οι άνθρωποι του καθεστώτος. Το πιο εύκολο για εκείνον αυτή τη χρονική στιγμή είναι να πάει με αυτόν που φαινομενικά είναι δυνατός και να ακολουθήσει το ποτάμι. Το να πήγαινες αντίθετα στο ρεύμα, τότε μπορεί να σήμαινε το |/α χάσεις ακόμη και τη ζωή σου».

Ο φανατισμός του όμως έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που δεν υπολόγιζει την οικογένεια του. Απείλησε τον Αγγελο ότι θα τον καταδώσει και μίλησε άσχημα για την αδελφή του. Μέχρι πού θα φτάσει;

«Εχει μπει σε κάποια σκοτεινά μονοπάτια μέσω των Αβάντων, μονοπάτια που θα τον οδηγήσουν σε πράξεις για τις οποίες θα πρέπει να αναλάβει κάποια στιγμή την ευθύνη».

Ο Τόλιας έχει γίνει πυρ και μανία. Η Παγώνα είναι πιο συγκαταβατική.

«Είναι και οι δύο εντελώς αντίθετοι με τις αποφάσεις του αλλά το εκδηλώνουν με διαφορετικό τρόπο. Η μητέρα του προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει στον γιο της και τον προσεγγίζει με την αγάπη της μάνας που είναι άπειρη και έτοιμη να καταλάβει τα πάντα. Ο Περικλής, από την άλλη, δεν είναι μόνο πατέρας του αλλά και κοινοτάρχης και ό,τι κάνει ο γιος του έχει αντίκτυπο στην υπόληψη του στο χωριό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αγαπάει το παιδί του».

Και ο ταξίαρχος όμως τον θεωρεί πλέον επικίνδυνο.

«Ναι, γι’ αυτό τον προσεγγίζει κι εκείνος με έναν διαφορετικό τρόπο. Είναι άνθρωπος που λόγω της πείρας που έχει από όσα έχει βιώσει στη ζωή του, έχει την ικανότητα να καταλάβει τι μπορεί να ωθήσει κάποιον σε αυτή την κατεύθυνση. Ετσι προσπαθεί να του δείξει τον δρόμο που εκείνος θεωρεί σωστό, χωρίς όμως να τούτον επιβάλλει».

Ο Θανασάκης έχει γνωριστεί και με τον Ακύλα.

«Ως μέλος των Αβάντων πλέον τον συναντά και φαντάζομαι ότι αυτή η σχέση θα οδηγηθεί σε σκοτεινά μονοπάτια, καθώς ο Θανάσης στο πρόσωπο του βλέπει έναν άνθρωπο που τον θεωρείτο ιδανικό πρότυπο».

Θα έχει καλή κατάληξη ο ήρωάς σας; Θα μπει στον ίσιο δρόμο ή... ως είθισται θα την πληρώσει ως ο τελευταίος τροχός της αμάξης;

«Δεν ξέρω τι θα συμβεί αλλά νομίζω ότι κάποια στιγμή, και το λέω ως εικασία, θα έρθει αντιμέτωπος με την ευθύνη των λεγομένων και τον πράξεων του γιατί ο κλοιός θα αρχίσει να στενεύει. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη δοκιμασία του, ο δρόμος προς την ενηλικίωση.

Πηγή:TV24

Διαβάστε επίσης:

Άγριες Μέλισσες: Η Κορίνα απειλεί να αποκαλύψει στον πατέρα της την απιστία της Ζωής

Άγριες Μέλισσες: Η Βιολέτα φέρνει δυσάρεστα νέα στις αδερφές Σταμίρη που θα τις σοκάρουν

Άγριες μέλισσες: Το τέλος της σεζόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved