Τα χρυσά λαϊκά 1960-1965 στην Αυλή των Χρωμάτων με τον Χρήστο Νικολόπουλο και την Αθηνά Καμπάκογλου
Media

Τα χρυσά λαϊκά 1960-1965 στην Αυλή των Χρωμάτων με τον Χρήστο Νικολόπουλο και την Αθηνά Καμπάκογλου

Με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στα χρυσά λαϊκά τραγούδια της πενταετίας 1960 – 1965 συνεχίζει το μουσικό της ταξίδι «Η Αυλή των Χρωμάτων» στην ΕΡΤ2, το Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022, στις 22:00.

Οι φιλόξενοι οικοδεσπότες, η δημοσιογράφος Αθηνά Καμπάκογλου και ο σπουδαίος συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Χρήστος Νικολόπουλος, μας «ταξιδεύουν» στη χρυσή εποχή των λαϊκών τραγουδιών του ’60.

Τραγούδια «στολίδια», γραμμένα και τραγουδισμένα από μοναδικούς, κορυφαίους ερμηνευτές, τα οποία άφησαν σημάδι «ανεξίτηλο» στο ελληνικό πεντάγραμμο.

Σε μια εποχή που η έκφραση μέσω της μουσικής, έπαιξε κυρίαρχο ρόλο. Διασκέδαση, λαϊκό τραγούδι και κινηματογράφος βαδίζουν χέρι-χέρι.

Την εποχή αυτή, με τον ανθό των τραγουδιών, «ξεδιπλώνουμε» παρέα με τον μοναδικό και αγαπημένο Γιώργο Μαργαρίτη και τους εξαιρετικούς νέους ερμηνευτές, Χρήστο Μενιδιάτη και Σοφία Παπάζογλου. Στην παρέα μας και η Αγνή Καλουμένου.

Ακούμε τραγούδια–σταθερές αξίες των μεγάλων: Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Μητσάκη, Καλδάρα, Μπακάλη, Δερβενιώτη, Βίρβου…

Τραγούδια που άφησαν εποχή, των: Ζαμπέτα, Αγγελόπουλου, Γαβαλά, Μπιθικώτση, Καζαντζίδη, Μενιδιάτη, Περπινιάδη, Ζαγοραίου, Αναγνωστάκη, Ξαρχάκου, Παπαδόπουλου.

Δημιουργίες του αξέχαστου Μίκη Θεοδωράκη, που συγκίνησαν τις παλιές γενιές, αλλά συγκινούν και τις νεότερες μέχρι σήμερα.

Και βεβαίως, τραγουδάμε μοναδικές επιτυχίες των μεγάλων κυριών: Γκρέυ, Λύδια, Πάνου, Μοσχολιού και Λίντα, της παντοτινής μούσας του Μανώλη Χιώτη.

Ο Χρήστος Νικολόπουλος θυμάται στιγμές από τις συναντήσεις του με τους εμπνευστές και ερμηνευτές των μεγάλων λαϊκών επιτυχιών.

Στο τραπέζι μας, ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος Αντώνης Καφετζόπουλος θυμάται… ως πιτσιρικάς και μας εξιστορεί στιγμές μοναδικής διασκέδασης, στη ζωή και την πορεία του, αυτή τη χρυσή μουσική λαϊκή πενταετία.

Ο συνεργάτης της εκπομπής, Κώστας Μπαλαχούτης -συγγραφέας και ερευνητής του λαϊκού τραγουδιού- παρουσιάζει μέσα από το αρχείο του, με συνοπτικό και εμπεριστατωμένο τρόπο, αυτή την ξεχωριστή και ιδιαίτερη, μουσικά, εποχή!

Ένα πρόγραμμα φτιαγμένο με μεράκι και πολύ κέφι, όπως αρμόζει στα σαββατιάτικα βράδια μας.

Ραντεβού, λοιπόν, στην ΕΡΤ2, το Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022, στις 10 το βράδυ, με τον Χρήστο Νικολόπουλο και την Αθηνά Καμπάκογλου, για να διασκεδάσουμε με γνήσιες λαϊκές ερμηνείες!

DPG NETWORK

©2010-2023 Gossip-tv.gr - All rights reserved