Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στο gossip-tv:«Με συγκίνησε η Διαμάντω.Η μητέρα μου ήταν μια τέτοια γυναίκα»
Media

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στο gossip-tv:«Με συγκίνησε η Διαμάντω.Η μητέρα μου ήταν μια τέτοια γυναίκα»

Μετά από αρκετά χρόνια απουσίας η Καρυοφιλλιά Καραμπέτη επιστρέφει στην τηλεόραση μέσα από έναν αριστουργηματικό ρόλο που μόνο μηνύματα μπορεί να περάσει σε μια εποχή που «φλέγεται» από ζητήματα σαν αυτά που πραγματεύεται η σειρά «Αγάπη Παράνομη» στην οποία πρωταγωνιστεί.

Η ηθοποιός μίλησε για τον ρόλο της, την πολύπαθη «Διαμάντω» και την ανάγκη της να «φωνάξει» δυνατά πως η βία και ο κοινωνικός διασυρμός πρέπει να σταματήσουν ακόμη κι όταν είναι βαθιά ριζωμένη στην καταπιεστική πατριαρχία.

Η σειρά κάνει πρεμιέρα στις 15 Ιανουαρίου

Η σειρά βασίζεται στο ομότιτλο διήγημα του Κωσταντίνου Θεοτόκη γυρίζοντας μας σχεδόν έναν αιώνα πίσω όμως η άξια πένα της Ελένης Ζιώγα και η σκηνοθετική ματιά του έμπειρου Νίκου Κουτελιδάκη, το έχουν αποδώσει με αριστοτεχνικό τρόπο στο «σήμερα».

Ο ρόλος της Διαμάντως και το μήνυμα που μεταφέρει
«Είναι απαράδεκτο πια, η εποχή μας δεν το επιτρέπει. Η γυναίκα έχει δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης της και στην αυτοδιάθεση της και το όχι είναι όχι», λέει με τη χροιά της φωνής της να βαθαίνει και να μεταφέρει ένα από τα σπουδαιότερα μηνύματα.

«Η Διαμάντω έναν αιώνα πριν μας δείχνει τον δρόμο γιατί ενώ είναι μια γυναίκα χωρίς παιδεία, έχει τεράστια ηθική ακεραιότητα, βρίσκει τη δύναμη να αφήσει κατά μέρος τη ντροπή και το θυμό της και αναπτύξει μια συγκλονιστική σχέση αγάπης με το κορίτσι αυτό, όποτε ας γίνουμε όλοι στην κοινωνία μας Διαμάντω. Ας αγαπήσουμε τα θύματα», είπε εμφανώς συγκινημένη.

Μια συγκίνηση που κι εμείς νιώσαμε μέσα από την περιγραφή του ρόλου της.

  • Με άγγιξε βαθύτατα και με συγκίνησε η φράση ότι «όλες πρέπει να γίνουμε Διαμάντω» σήμερα. Ήταν αυτός ένας λόγος που – φαντάζομαι δεν υπήρξε δεύτερη σκέψη- στο να πείτε ναι σε αυτή τη σειρά, σε αυτόν τον σπουδαίο ρόλο, θέλοντας να περάσετε το δικό σας μήνυμα;

«Ναι, φυσικά. Κι εμένα με συγκίνησε βαθύτατα, όπως κι εσάς ανθρωπιά αυτής της γυναίκας, η βαθύτατη ευγένεια της, η μεγάλη της καλοσύνη, η τρυφερότητα. Όλη αυτή η ηθική ακεραιότητα. Ξέρετε και η καταγωγή μου εμένα είναι από ένα χωριό του Έβρου, μεγαλώνοντας τη δεκαετία του ’60 έζησα τέτοιες γυναίκες. Η μητέρα μου ήταν μια τέτοια γυναίκα και είδα όλα αυτά τα στοιχεία. Αυτοί οι άνθρωποι που σκύβουν πάνω στη γη και γίνονται ένα με τα φύση και ξέρουν πολύ καλά τον μόχθο της καλλιέργειας για να μπορέσουν να επιβιώσουν, να αντιμετωπίσουν όλες αυτές τις αλλαγές του καιρού, τις δυσκολίες στη σοδειά και όλα αυτά έχουν μια υπέρτατη κατανόηση και της ανθρώπινής φύσης τελικά και μπορεί η δομή της κοινωνίας πραγματικά να είναι αυστηρή και να μην της επιτρέπει να έχουν την απεριόριστη ελευθερία που έχουμε εμείς σήμερα όμως έβλεπες ότι υπήρχε αυτή η αγάπη και η αλληλεγγύη. Για μένα αυτό είναι ένα τεράστιο ζητούμενο από την εποχή, από τους σημερινούς καιρούς. Θα πρέπει επιτέλους όλοι οι άνθρωποι να συσπειρωθούμε, έχουμε έρθει σε αυτή τη ζωή, σε αυτόν τον κόσμο χωρίς να γνωρίζουμε από πού ερχόμαστε και τι νόημα έχει όλο αυτό και εκεί που θα πρέπει να δείχνουμε την μεγάλη μας αλληλεγγύη, στον δίπλα μας γιατί είναι το ίδιο τραγικό ον με αυτό που είμαστε κι εμείς. Ένα πλάσμα που θα ζήσει και θα πεθάνει και ενδεχομένως θα συναντήσει τεράστιες δυστυχίες στο πέρασμα του σε αυτή τη ζωή», απαντάει στο gossip-tv.gr

H υπόθεση της σειράς

Με φόντο την Κέρκυρα τού 1906, η νέα μίνι δραματική σειρά εποχής της ΕΡΤ1 «Αγάπη παράνομη», σε σκηνοθεσία Νίκου Κουτελιδάκη και σενάριο Ελένης Ζιώγα, με πρωταγωνιστές τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Νίκο Ψαρρά, «ζωντανεύει» με αριστοτεχνικό τρόπο στη μικρή οθόνη το ομότιτλο διήγημα του Κωσταντίνου Θεοτόκη.

Το συγκλονιστικό ομότιτλο διήγημα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη «ζωντανεύει» στη μικρή οθόνη

Η σειρά, έξι επεισοδίων, που θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο με διπλό επεισόδιο, από τις 22:00 ως τις 24:00, καταγράφει μια ιστορία εγκληματικού πάθους, σε μια καταπιεστική πατριαρχική κοινωνία, που δοκιμάζει τα όρια και τις αντοχές των ηρώων. Καθένας από τους ήρωες έρχεται αντιμέτωπος με τα πιο επικίνδυνα μυστικά, που δεν τολμάει να ομολογήσει ούτε στον εαυτό του.

Ο Στάθης Θεριανός (Νίκος Ψαρράς), ένας από τους πιο εργατικούς και νοικοκύρηδες κατοίκους του χωριού Δαφνύλα της Κέρκυρας, παντρεμένος με τη Διαμάντω (Καρυοφυλλιά Καραμπέτη), ερωτεύεται κρυφά και κεραυνοβόλα τη νεαρή Χρυσαυγή (Ευγενία Ξυγκόρου), την περιζήτητη κόρη του εύπορου κτηματία Σπύρου Ασπρέα (Γιάννης Νταλιάνης). Μαγεμένος από την απαράμιλλη ομορφιά της, κάνει τα πάντα για να την παντρέψει με τον γιο του, Γιώργη (Μιχαήλ Ταμπακάκης), προκειμένου να την έχει -έστω κι έτσι- κοντά του.

Φωτό από τη σειρά - Χρυσαυγή και Γιώργης

Η Διαμάντω προσπαθεί να αποτρέψει το προξενιό, καθώς γνωρίζει τη μαύρη «σκιά» του άντρα της, ο οποίος, ωστόσο, όλα αυτά τα χρόνια έχει υπάρξει υποδειγματικός σύζυγος και πατέρας. Η Διαμάντω προσπαθεί μάταια να πείσει τον γιο της να παντρευτεί την παιδική του φίλη, Ευγενία (Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά), για να αποτρέψει το κακό. Το σχέδιό της δεν ευοδώνεται. Ο Γιώργης και η Χρυσαυγή παντρεύονται και εγκαθίστανται στο σπίτι των πεθερικών της, όπως επιτάσσουν οι κοινωνικοί νόμοι της εποχής. Όταν ο Γιώργης φεύγει για να υπηρετήσει τη στρατιωτική θητεία του, η Χρυσαυγή βρίσκεται στο «έλεος» του Θεριανού, ο οποίος καταλαμβάνεται από έναν τρελό ερωτικό πόθο για τη νύφη του, που ξυπνάει το «θηρίο» που κρύβει μέσα του.
Χωρίς να αντιληφθεί το πραγματικό πρόβλημα, η αρχοντική και επιβλητική μητέρα της Χρυσαυγής, Κατερίνα (Μαριάνθη Σοντάκη), διαισθάνεται ότι κάτι κακό συμβαίνει μέσα στο σπίτι που έχει μπει νύφη η κόρη της. Ωστόσο, κανείς δεν της αποκαλύπτει την αλήθεια.

Η σειρά, έξι επεισοδίων, που θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο με διπλό επεισόδιο, από τις 22:00 ώς τις 24:00

Νύφη και πεθερά συνασπίζονται σ’ έναν κοινό σκοπό. Στον κρυφό πόλεμο, που έχει κηρυχτεί, πια, μέσα στο σπίτι του Θεριανού. Μένει να δούμε τι από τα δύο θα νικήσει: το εγκληματικό πάθος του πατέρα-αφέντη ή η δίκαιη συμμαχία των καταπιεσμένων γυναικών…

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved