Κλασική κις Λορέν από τον Άκη Πετρετζίκη
Κλασική κις Λορέν από τον Άκη Πετρετζίκη. Συνταγή για τη διάσημη γαλλική quiche Lorraine με μανιτάρια, μια ανοιχτή πίτα με σπιτικό φύλλο!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για τη ζύμη
330 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης
230 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κυβάκια
1 πρέζα αλάτι
2 κρόκους, από μέτρια αβγά, ο ένας αραιωμένος σε 1 κ.σ. νερό
40 γρ. νερό
Για τη γέμιση
300 γρ. μπέικον
1 κ.σ. σχοινόπρασο
200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
1 κ.σ. φύλλα θυμαριού
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
4 αβγά, μέτρια
2 κρόκους, από μέτρια αβγά
Πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ