Δημήτρης Κοτταρίδης: «Η ΕΡΤ έχει απελευθερωθεί»
Media

Δημήτρης Κοτταρίδης: «Η ΕΡΤ έχει απελευθερωθεί»

O Δημήτρης Κοτταρίδης «Από τις 6» βρίσκεται μαζί με τον Γιάννη Πιτταρά στο τιμόνι της ενημέρωσης στη δημόσια τηλεόραση.

Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής σε συνέντευξή του μίλησε για το αν έχει συνηθίσει το πρωινό ξύπνημα και αν υπάρχουν «ενεργοί» τηλεθεατές τόσο νωρίς.

«Από τις 6» στην ενημέρωση. Εχετε συνηθίσει τα πρωινό ξύπνημα;

Η εκπομπή ξεκινά στις 5:27 π.μ., ο τίτλος είναι παραπλανητικός και μας είχε μείνει προ πανδημίας. Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολο να ξυπνώ στις 4 το πρωί, να βρω τους ρυθμούς μου και να καταλάβω τι γίνεται γύρω μου. Ειδικά σε μια εκπομπή που έχει δράση από το πρώτο λεπτό, πρέπει να είσαι σε εγρήγορση. Επίσης, δεν μπορείς πρακτικά να κοιμάσαι πολύ νωρίς, γιατί υπάρχουν εξελίξεις μέχρι αργά το βράδυ. Η τελευταία συζήτηση της στενής ομάδας γίνεται τηλεφωνικά στις 9:30-10:00 το βράδυ.

Τόσο νωρίς υπάρχουν «ενεργοί» τηλεθεατές;

Ναι, υπάρχουν. Η μεγάλη δύναμη της ΕΡΤ είναι η επαρχία κι αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ΕΡΤ ασχολείται με την επαρχία, έχει παντού ανταποκριτές. Η Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Εκείνη την ώρα παρακολουθούν και πολλοί Ελληνες του εξωτερικού μέσω διαδικτύου ή ERTflix.

Τα τελευταία χρόνια η ΕΡΤ έχει αλλάξει πρόσωπο. Εχει παίξει ρόλο ότι απορρόφησε πολλούς δημοσιογράφους ιδιωτικών καναλιών;

Εγώ ήμουν 20 χρόνια σε ιδιωτικό κανάλι και ήξερα και εκτιμούσα τους συναδέλφους από το ρεπορτάζ. Πιστεύω ότι τα τελευταία δύο χρόνια η ΕΡΤ έχει απελευθερωθεί. Εμείς είμαστε δύο παρουσιαστές που προερχόμαστε από την ιδιωτική τηλεόραση, αλλά η ομάδα μας είναι άνθρωποι της ΕΡΤ.

Ισως πριν δεν την απασχολούσε ο ανταγωνισμός.

Σχετικά με το πρόγραμμα ίσως, γιατί δεν την ενδιέφερε να έχει κομμάτι της διαφημιστική πίτας. Υποθέτω ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε και μια πολιτική βούληση να μην μπαίνει η ΕΡΤ βαθιά στην ενημέρωση. Εμείς λέμε αυτά που πιστεύουμε και δεν έχουμε καμία παρέμβαση. Πιστεύω ότι θα πάει καλά η εκπομπή και σε νούμερα - αν και έχω τις επιφυλάξεις μου με τα νούμερα. Οι μετρήσεις αφορούν μόνο την τηλεόραση και όχι τις υπόλοιπες πλατφόρμες και το διαδίκτυο. θα σου πω ένα παράδειγμα για την εκπομπή του Νίκου Πορτοκάλογλου, το «Μουσικό κουτί», που πιστεύω ότι είναι η καλύτερη εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση. Βλέπω τι γίνεται στο διαδίκτυο με το χάσταγκ της εκπομπής και τα νούμερα είναι χαμηλά... Η ΕΡΤ έχει απελευθερωθεί και από αυτό, θέλει να αξιολογείται το προϊόν ουσιαστικά.

Πηγή:Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved