Το «Νησί»… οδεύει με σίκουελ στην ΕΡΤ
Media

Το «Νησί»… οδεύει με σίκουελ στην ΕΡΤ

Κοντά σε συμφωνία με τη δημόσια τηλεόραση βρίσκεται η Βικτόρια Χίσλοπ για τη σειρά «Μια νύχτα του Αυγούστου».

Η επιστροφή του Στέλιου Μάινα. Από τον «Σασμό» στο «Νησί» μεταφέρονται η Μαρία Πρωτόπαππα και ο Ορφέας Αυγουστίδης.

Από το MEGA στην ΕΡΤ φέρεται να οδεύει το «Νησί 2», δώδεκα χρόνια μετά την πρώτη μετάδοση της σειράς που άφησε εποχή στα εγχώρια τηλεοπτικά χρονικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Real για το σίκουελ , της θρυλικής σειράς του MEGA, που βασίζεται σε μυθιστόρημα της Βικτόρια Χίσλοπ, γίνονται προχωρημένες συζητήσεις στην ΕΡΤ, που εκτός απρόοπτου αναμένεται να «κλειδώσει» το deal.

Η διαπραγμάτευση της ΕΡΤ με τη συγγραφέα και την εταιρεία παραγωγής βρίσκεται σε καλό δρόμο, ενώ θετικά αποτιμάται από τις δύο πλευρές και η πρώτη συνεργασία τους με το «Καρτ ποστάλ». Το μυθιστόρημα, το οποίο είναι η συνέχεια του «Νησιού» και θα γίνει η τηλεοπτική του μεταφορά, .είναι το «Μια νύχτα του Αυγούστου», που στα χρόνια του κοινωνικού αποκλεισμού θα ζωντανέψει την -πιο επίκαιρη από ποτέ- ιστορία της Σπιναλόγκας, αλλά και το πώς συνέχισαν τις ζωές τους οι δύο οικογένειες που τις ένωσε η μοίρα και πώς αντιμετωπίζουν το στίγμα της αρρώστιας και το σκάνδαλο.

Το «Νησί 2», μάλιστα θα σημάνει την επιστροφή πολλών ηθοποιών από το πρώτο μέρος της σειράς και το αρχικό καστ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σείρα-σίκουελ του «Νησιού» θα επιστρέψει ο Στέλιος Μάινας, στον ρόλο του Γιώργου Πετράκη, του βαρκάρη ο οποίος μετέφερε τους λεπρούς, από την Πλάκα στην Σπιναλόγκα. Από τον «Σασμό», όπου πρωταγωνιστούν φέτος με μεγάλη επιτυχία, θα μεταφερθούν στο «Νησί» η Μαρία Πρωτόπαππα, που υποδύθηκε την Ευγενία Καπετανάκη αλλά και ο Ορφέας Αυγουστίδης στον ρόλο του Αντώνη Αγγελοπούλου. Από το παλιό καστ βέβαιη θεωρείται και η επιστροφή του Γιάννη Στάνκογλου στον ρόλο του Ανδρέα Βανδουλάκη.

Αλλαγή φρουράς, ωστόσο, θα υπάρξει στη σκηνοθεσία. Σύμφωνα με την Real στη νέα παραγωγή δεν θα επιστρέψει ο Θοδωρής Παπαδουλάκης που σκηνοθέτησε το πρώτο «νησί». Τη σκηνοθεσία του «Μια νύχτα του Αυγούστου» θα αναλάβει η Ζωή Σγουρού. Η νέα σειρά καταπιάνεται με το κλείσιμο της αποικίας των λεπρών στη Σπιναλόγκα, το γλέντι που ακολουθεί στην Πλάκα στις25 Αυγούστου του 1957, όπου οι υγιείς συναντιούνται και πάλι με τους πρόσφατα θεραπευμένους, γιορτάζοντας μια σπουδαία στιγμή απελευθέρωσης από τον φόβο και την αρρώστια, μέχρι που ακούγονται δύο πυροβολισμοί.

Διαβάστε επίσης:

Βικτόρια Χίσλοπ: Ετοιμάζει το Νησί 2 και αποκάλυψε ποιον ηθοποιό θέλει για πρωταγωνιστή!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved