Ο Άγιος Παΐσιος έρχεται στο MEGA
Media

Ο Άγιος Παΐσιος έρχεται στο MEGA

Άγιος Παΐσιος: Η πρώτη βιογραφική σειρά ενός αγίου κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου στις 22.30

Για το ΜEGA ο τομέας της μυθοπλασίας ήταν και παραμένει η κορωνίδα του. Από την έναρξη λειτουργίας του, οι σειρές μυθοπλασίας, κωμικές και δραματικές, άφησαν εποχή" στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης και ακόμα και στη νιοστή τους επανάληψη σημειώνουν υψηλές θεαματικότητες. Η επανεκκίνηση του καναλιού, τον Φεβρουάριο του 2020, σήμανε και την επανεκκίνηση της μυθοπλασίας με σειρές που ξεχωρίζουν και δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα ξένες παραγωγές. Από την Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022 στις 22.30, το ΜEGA, πάντα πρωτοπόρο, θα προβάλλει την πρώτη βιογραφική σειρά που αφορά τη ζωή και τη φυσιογνωμία ενός αγίου.

Η ιστορική-βιογραφική σειρά «Αγιος Παΐσιος: από τα Φάρασα στον Ουρανό», σε σενάριο του Γιώργου Τσιάκκα και σκηνοθεσία του Στάμου Τσάμη, είναι η νέα μεγάλη παραγωγή που εντάσσει το Μεγάλο Κανάλι στο πρόγραμμα του. «Είναι μεγάλη ευτυχία και ευλογία να συνεργάζεσαι με ανθρώπους με ίδιους στόχους και όραμα ο κ. Κώστας Σούσουλας και η κυρία Τίνα Βαρβαρέσου και όλη η δημιουργική του καναλιού αγκάλιασε με μεγάλο σεβασμό και αγάπη τη σειρά μας. Θεωρώ ότι η σειρά μας ταιριάζει απόλυτα στη φιλοσοφία και στον επαγγελματισμό που επικρατούν στο συγκεκριμένο κανάλι» ανέφερε ο Στάμος Τσάμης στο «Βήμα».

Η παραγωγή αυτή, εννέα επεισοδίων, επιχειρεί να προσεγγίσει το πνευματικό μέγεθος αυτού του σύγχρονου αγίου που με τη μοναχική του άσκηση και την αγάπη που έδειξε στους συνανθρώπους του έφτασε στη θέωση και σήμερα τιμάται από την Ορθόδοξη Εκκλησία. «Η πρόταση ήταν να ασχοληθούμε και να τα καταφέρουμε για πρώτη φορά να κάνουμε με τον Γιώργο (σ.σ.: Τσιάκκα) μια καινούργια σειρά με ένα πνευματικό υπόβαθρο. Είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία, το γυρίσαμε μόνοι μας με τη χρηματοδότηση τον Ινστιτούτου Μάξιμος ο Γραικός και με την ευλογία πολλών πατέρων, που μας βοήθησαν, και σίγουρα αν δεν ήταν ο άγιος δίπλα μας δεν θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε όλο αυτό το μεγάλο πρότζεκτ» ανέφερε ο κ. Τσάμης. Οπως υπογραμμίζει ο κ. Τσιάκκας, η συγγραφή ενός τέτοιου σεναρίου, που πραγματεύεται τη ζωή ενός πνευματικού ανθρώπου, και συγκεκριμένα για στοιχεία της ζωής που δεν είναι ευρέως γνωστά, δεν μπορεί να συγκριθεί με τη συγγραφή ενός οποιουδήποτε άλλου σεναρίου.

«Θέλει μεγάλη προσοχή, ο κάθε λόγος, η κάθε λέξη, η κάθε αντίδραση να είναι μετρημένα, μελετημένα και σωστά τοποθετημένα στη θέση τους, γιατί ξέρουμε ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις, και ήδη τις βιώνουμε. Ξέρετε, υπάρχουν και άνθρωποι που δεν τον παραδέχονται και που αντιδρούν, και είναι μέσα στη φύση του ανθρώπου αυτό. Νομίζουν ότι εμείς θα κάνουμε προφητειολογίες όταν αντιληφθούν πώς ξετυλίγεται η ιστορία, όπου εμείς ξεκινάμε από την οικογένεια του αγίου και το περιβάλλον στο οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε, καθώς και αναφερόμαστε σε όλες τις περιπέτειες που βίωσαν σαν οικογένεια, πιστεύω ότι θα δουν διαφορετικά τα πράγματα. Εμείς έπρεπε με σεβασμό να τον προσεγγίσουμε και νομίζω ότι το καταφέραμε. Αλλά, ξέρετε, η αγιότητα δεν καταγράφεται, δεν περιγράφεται και δεν συλλαμβάνεται με -κανέναν τρόπο. Δένε οι πατέρες ότι πρέπει να είσαι άγιος για να ασχοληθείς με άγιο. Εμείς άγιοι δεν είμαστε, οπότε ταπεινά προσπαθήσαμε να πλησιάσουμε αυτό το τεράστιο πνευματικό μέγεθος» σημείωσε ο κ. Τσιάκκας.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved