Δημήτρης Λιγνάδης: H μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, οι 21 μάρτυρες και τα νέα στοιχεία
Media

Δημήτρης Λιγνάδης: H μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, οι 21 μάρτυρες και τα νέα στοιχεία

Ο Δημήτρης Λιγνάδης θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα ενώπιον του δικαστή, κατηγορούμενος για τέσσερις υποθέσεις βιασμών.

Ο δικηγόρος δύο εκ των μηνυτών του Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννης Βλάχος, μίλησε στο MEGA Καλημέρα για την υπόθεση αλλά και την δίκη που αναμένεται.

«Σε μία εβδομάδα ξεκινάει η δίκη. Σήμερα ή αύριο θα γίνει η μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να παραστεί και ο ίδιος στο δικαστήριο. Οι μάρτυρες είναι 20-21 άτομα, υπάρχει αρκετό αποδεικτικό υλικό, δυστυχώς όχι τόσο για εμάς ως πολιτική αγωγή ως προς τη στήριξη της κατηγορίας. Οι μάρτυρες και τα θύματα που εκπροσωπώ θα είναι όλοι εκεί, θα έρθουν από το εξωτερικό. Στη διάρκεια της δσίκης θα δούμε σε ποιά από τις δικασίμους θα κληθεί ο καθένας», δήλωσε αρχικά ο δικηγόρος.

«Θα είναι η πρώτη φορά που το ένα θύμα από αυτά που εκπροσωπώ θα δει, μετά από 10 χρόνια, τον άνθρωπο που κατηγορείται ότι τον βίασε. Ως προς τα στοιχεία υπεράσπισης, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι εάν κάποιος αδικήθηκε είναι η πλευρά των θυμάτων. Δεν έχει κατασχεθεί το laptop του κατηγορούμενου. Το κινητό τηλέφωνο του κατηγορύμενου επίσης, κατασχέθηκε από τα χέρια του, μετά παραδόθηκε στον αδερφό του, και εκείνος το επέστρεψε στις αρχές μετά από ένα μήνα. ΕΠί ένα μήνα δηλαδή το είχε στα χέρια του. Έγινε επιφανειακή έρευνα στο σπίτι του κατηγορούμενου, και έπειτα από δημοσιογραφικές παρεμβάσεις, έγινε εκ νέου έρευνα», συμπλήρωσε ο κ. Βλάχος

«Η ανακριτική διαδικασία δεν ήταν στο επίπεδο διερεύνησης της καταγγελίας η πρέπουσα, δεν υπάρχει το πιο αξιόπιστο στοιχείο αυτού του είδους των εγκλημάτων, δηλαδή, της κατάσχεσης του ηλεκτρονικού υλικού», τόνισε.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή του Mega, Mega Καλημέρα!

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Λιγνάδης: Στις 11 Φεβρουαρίου του 2022 η δίκη για τις τέσσερις υποθέσεις βιασμών

Λιγνάδης: Το σχέδιο μεταγωγής από τις φυλακές Τρίπολης στις φυλακές Κορυδαλλού - Ξεκινά η δίκη

Παρατείνεται για έξι μήνες η προσωρινή κράτηση του Δημήτρη Λιγνάδη - Καταπέλτης το βούλευμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved