Κι όμως είμαι ακόμα εδώ: Κατερίνα Γερονικολού: «Αυτή η ιστορία είναι για μένα έμπνευση»
Media

Κι όμως είμαι ακόμα εδώ: Κατερίνα Γερονικολού: «Αυτή η ιστορία είναι για μένα έμπνευση»

Η Κατερίνα Γερονικολού με ό,τι καταπιάνεται, είτε στο θέατρο είτε στην τηλεόραση, καταθέτει τον καλύτερο της εαυτό.

Η ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για τη νέα τηλεοπτική σειρά «Κι όμως είμαι ακόμα εδώ» της ΕΡΤ στην οποία πρωταγωνιστεί.

Τι σας γοήτευσε στην τηλεοπτική αυτή σειρά;

«Εχει συγκινητικά αλλά και κωμικά στοιχεία και μια ωραία, ανάλαφρη χαρά που διαπνέει όλες τις σκηνές. Το ξένο φορμάτ ολοκληρωνόταν σε 125 επεισόδια και εμείς το συμπυκνώνουμε στα 50, κάτι που γίνεται πρώτη φορά στην Ελλάδα. Είναι μια ιστορία με αρχή, μέση και τέλος, και υπάρχει σχεδιασμός και πλάνο ολοκλήρωσης μέχρι το καλοκαίρι κι αυτό για μένα είναι ένας δείκτης ποιότητας. Δεν αναγκάζεται η, παραγωγή να πλατιάσει και να γίνει παρωχημένη. Οι τηλεθεατές έχουν με την καλή έννοια... εθιστεί στις καθημερινές σειρές κι αυτό είναι όμορφο γιατί επιλέγουν να βλέπουν κάποιες ιστορίες πέντε φορές την εβδομάδα. Ομως δεν έχουν όλα τα σενάρια τη δυνατότητα να απλωθούν τόσο πολύ».

Η αλήθεια είναι ότι φέτος λείπει το κωμικό στοιχείο σε επίπεδο μυθοπλασίας από τη μικρή οθόνη.

«Η ΕΡΤ φέτος έχει εμπλουτίσει το πρόγραμμα της με πολύ καλές παραγωγές κι επειδή το κοινό έχει απολαύσει πολύ ωραίες σειρές, κυρίως δραματικές, με τη δική μας γίνεται ένα άνοιγμα στο πιο νεανικά κοινό και αφορά όλη την οικογένεια».

Η ηρωίδα σας η Κατερίνα, είναι κατά φαντασία ασθενής αλλά από λάθος διάγνωση της ανακοινώνεται ότι έχει μόνο έξι μήνες ζωής.

«Αυτή η ιστορία είναι για μένα έμπνευση και αυτός είναι και ο στόχος μας, να αποτελέσει έμπνευση και στους τηλεθεατές. Οι άνθρωποι θέλουμε να φανταζόμαστε ότι. έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας και σπαταλάμε τη ζωή μας. Ποτέ όμως δεν είναι αργά και πάντα είναι αργά. Καλό είναι να καταγράφουμε τις επιθυμίες μας, να οριοθετούμε τη σκέψη μας και να μην αναβάλλουμε αυτά που θέλουμε να κάνουμε, αν δεν είναι άπιαστα. Η διάγνωση λοιπόν είναι λάθος αλλά αυτό δεν το γνωρίζει ούτε ο ίδιος ο γιατρός. Κάποια στιγμή θα το καταλάβει αλλά μέχρι στιγμής όλοι πιστεύουν ότι η Κατερίνα δεν θα ζήσει για πολύ και συμπεριφέρονται σαν να είναι αλήθεια ζώντας σε αυτή την πλάνη».

Και τι κάνει η Κατερίνα στο λίγο αυτό διάστημα ζωής που νομίζει ότι έχει;

«Δημιουργεί μια λίστα για το τι πρέπει και. τι επιθυμεί να κάνει κι έχει πολύ ενδιαφέρον γιατί θα τη δούμε να εξελίσσεται και να προσπαθεί να πραγματοποιήσει τα όνειρα της. θέλει να παντρευτεί, να αφήσει το σπίτι στον θείο, να παντρέψει τη Ρόζα, να βρει δουλειά στην κολλητή της, να κάνει αναρρίχηση στα Μετέωρα. Η λίστα αυτή ξεκινάει με λογικά αιτήματα και καταλήγει σε ακραίες παράλογες επιθυμίες. Ολα όμως αυτά έχουν απίστευτη γλύκα και ρεαλισμό. Προσωπικά, το σενάριο το οποίο είχα στα χέρια μου ένα χρόνο νωρίτερα, με αφύπνισε. Ανέβηκα τον προηγούμενο χειμώνα στον Ολυμπο. Δεν το έκανα ως προσομοίωση αλλά συνειδητοποίησα με τη σειρά μου ότι θέλω να κάνω πράγματα που έχω στο μυαλό μου. Και γιατί να μην τα κάνω τώρα εφόσον μπορώ;».

Πάντως η ηρωίδα σας, αν και ζούσε για χρόνια με τον φόβο του θανάτου, όταν ήρθε η ώρα να τον αντιμετωπίσει δεν καταρρέει, το αντίθετο... ανεβάζει στροφές.

«Πράγματι δεν καταρρέει αλλά απελευθερώνεται. Ξαφνικά δυναμώνει τη θέληση της για ζωή και τη ρουφάει κάθε μέρα και κάθε στιγμή. Αλλά η συμπεριφορά και προσπαθεί να βοηθήσει όποιον την έχει ανάγκη, θέλει να φύγει με το κεφάλι ψηλά και τακτοποιεί τις εκκρεμότητες της ζωής της, τις κληρονομικές και τις προσωπικές. Είναι μια σειρά για όλη την οικογένεια που μέσα έχει τη δύναμη με ευχάριστο τρόπο να σε βάζει στη διαδικασία της σκέψης κι αυτό ήταν το βασικό μου κριτήριο όταν είπα το "ναι" για να ξεκινήσουμε. Συνήθως στις κωμωδίες δεν κρύβονται πιο βαθιά νοήματα. Εδώ δεν συμβαίνει αυτό».

Ο σύντροφος της ο Δημήτρης δεν της είναι ιδιαίτερα πιστός. Εκείνη υποψιάζεται τις απιστίες του. Γιατί δεν αντιδρά;

«Πιστεύω ότι επειδή ακριβώς τις υποψιάζεται αλλά δεν είναι βέβαιη γι' αυτές δεν το ψάχνει περαιτέρω. Στα πρώτα επεισόδια που είδαμε λίγο τη ζωή της, αντιληφθήκαμε ότι είναι μια κοπέλα που ζει συμβατικά και φοβάται να ανακαλύψει τον εαυτό της και να πάρει σοβαρές αποφάσεις όπως ένας χωρισμός. Ζει και δεν ζει. Η είδηση του θανάτου της την αφυπνίζει σε όλα τα επίπεδα. Είναι μια συνθήκη που πολλοί άνθρωποι βιώνουν. ΓΓ αυτό και πιστεύω πως οι τηλεθεατές θα ταυτιστούν τόσο μαζί της όσο και με τον Αλέξανδρο. Γιατί κι εκείνος από την πλευρά του ζει μια συμβατική ζωή και είναι σε ι μια συμβατική σχέση».

Ο Δημήτρης θα της σταθεί;

«Θα κάνει ένα βήμα προς το μέρος της, όχι όμως απόλυτα ειλικρινές και εκεί τη συμπονώ γιατί έμαθε την αλήθεια για τον θάνατο της και ζει σε ένα ψέμα λόγω της λανθασμένης διάγνωσης αλλά και σε ένα δεύτερο ψέμα λόγω της σχέσης της».

Θα αργήσουμε να δούμε την Κατερίνα και τον Αλέξανδρο να έρχονται πιο κοντό;

«Είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι και ο ένας μπαίνει στη ζωή του άλλου. Είναι σαν δύο νταλίκες που πηγαίνουν σε αντίθετη κατεύθυνση και συγκρούονται. Από τη σύγκρουση αυτή θα προκύψουν πολλά νέα στοιχεία. Εχει ενδιαφέρον γιατί ο Αλέξανδρος είναι αγέλαστος, μετρημένος,, προγραμματισμένος και είναι σε άκρως αντίθετη διάσταση με την Κατερίνα. Φοβάται ακόμη και να αγκαλιάσει αλλά είναι ζεστός άνθρωπος. Ετσι η μια κάνει αποστειρώσεις στα χέρια και ο άλλος έχει αποστειρωμένη ζωή. Ομως θα αλλάξουν και οι δύο στην πορεία», είπε στο TV24.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved