Media

Τάσος Ιορδανίδης για Γη της Ελιάς: «Θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις στο σενάριο»

Η εφετινή σεζόν είναι αγώνας δρόμου για τον Τάσο Ιορδανίδη.

Από τη μία, μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα σε ταξίδια για τις ανάγκες των γυρισμάτων της δημοφιλούς σειράς του ΜEGA «Η Γη της Ελιάς». Από την άλλη, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή μοιράζεται τη σκηνή του θεάτρου Αλφα - Ληναίος-Φωτίου με τη σύζυγο του, Θάλεια Ματίκα, στην παράσταση που έγραψε ο ίδιος εν μέσω καραντίνας.

Είχαμε αρκετά χρόνια να σας δούμε σε μία σειρά μυθοπλασίας.

«Το είχαν φέρει έτσι οι συγκυρίες και δεν είχα εμφανιστεί, πράγματι, τηλεοπτικά. Είχα ρίξει πολύ το βάρος μου, όσον αφορά τη δουλειά στο θέατρο. Πολλές φορές βέβαια κοιτούσα να με ενδιαφέρει και κάτι, κατά κύριο λόγο οι άνθρωποι. Για να γίνει μια δουλειά σωστά, η δική μου ιδιοσυγκρασία επιθυμεί πάντα να είναι με ανθρώπους οι οποίοι διακρίνονται για τον σεβασμό που έχουν απέναντι στον συνάδελφο. Αυτό διέκρινα στον Αντρέα Γεωργίου, στον Κούλλη Νικολάου και στη Βάνα Δημητρίου, αυτή τη δυνατή τριάδα. Για αυτό ξεκινήσαμε και αυτή τη συνεργασία».

Η σειρά σημειώνει μεγάλη επιτυχία από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Κατά τη γνώμη σας, πού οφείλεται η επιτυχία αυτή; Γιατί είναι και μια χρονιά από τις πλέον ανταγωνιστικές, ειδικά στο κομμάτι της μυθοπλασίας.

«Η επιτυχία αυτή οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Ενας από αυτούς είναι ξεκάθαρα στο πολύ καλό και ευφάνταστο σενάριο της Βάνας Δημητρίου. Από την άλλη, η σκηνοθετική ομάδα κάνει πραγματικά έναν άθλο, γιατί το να γυρνάς 100 σκηνές κατά μέσο όρο την ημέρα και να βγαίνει ένα τέτοιο αποτέλεσμα, εγώ προσωπικά το θεωρώ άθλο. Ο Αντρέας από ότι φαίνεται έχει πολλά κέφια εφέτος. Από εκεί και πέρα σίγουρα ο τόπος, η Μάνη, είναι ένας επιπλέον παράγοντας που μας γοητεύει όλους, όπως φυσικά και εξαιρετική ηθοποιοί που συμμετέχουν στη σειρά. Άλλο ένα πράγμα είναι η δίψα του κόσμου για την ελληνική μυθοπλασία. Απ’ ότι φαίνεται του είχαν λείψει πάρα πολύ τα προϊόντα της μυθοπλασίας.

Εσείς την παρακολουθείτε; Γιατί είναι και πολλές οι υποχρεώσεις σας εφέτος.

Ναι. Αν δεν προλάβω κάποια επεισόδια θα τα δω στο web. Αν την αγαπάς με τη δουλειά, πρέπει να την βλέπουμε για να διορθώνουμε ενδεχόμενα λάθη, πέρα από Το ότι μας έχει συνεπάρει και μας ιστορία σαν θεατές. Παρόλο που ξέρουμε μέχρι ενός σημείου την ιστορία, είναι ωραίο να βλέπεις πως αποτυπώνει τη δουλειά σου στο γυαλί.

Σαν τηλεθεατής πως αντιμετωπίζετε το ρόλο σας;

«Δεν μπορώ να αντιμετωπίσω τον Μάνο το ίδιο με τον τηλεθεατή, γιατί γνωρίζω περισσότερα για το πριν, το τώρα και το μετά του ρόλου, μέχρι ενός σημείου βέβαια, για τα σενάρια έρχονται σταδιακά».

Ο Μάνος θα σπάσει κάποια στιγμή τα δεσμά και θα κάνει αυτό που πραγματικά θέλει, αφήνοντας πίσω του τα κοινωνικά πρέπει;

«Δεν θα σας πω. Θέλω να σας κρατήσω σε εγρήγορση. Πάντως θα υπάρξουν πολλές δυνατές και αναπάντεχες ανατροπές και εκπλήξεις στο σενάριο».

Εσεις, ποιο από τα δύο επιλέγετε; Τα κοινωνικά πρέπει ή τα Θέλω της καρδιάς;

«Εγώ βαδίζω πάντα βάσει της καρδιάς και του ενστίκτου, στη ζωή μου τουλάχιστον. Πάντα όμως με γνώμονα τη λογική, ώστε να μην πετάω στα σύννεφα. Αλλά όσον αφορά τους δικούς μου ανθρώπους και τους ανθρώπους που θαυμάζω και αγαπώ, πάντα λειτουργώ με την καρδιά».

Τα μυστικά στη σειρά είναι πολλά και οι άνθρωποι που τα «κρατούν» έντονοι. Είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα το μοντέλο που παρουσιάζει η σειρά;

«Οχι, δεν νομίζω. Σίγουρα υπάρχουν στην κοινωνία αντίστοιχοι άνθρωποι. Σε πολλά σημεία η σειρά ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και πιστεύω ότι και αυτό είναι μια από τις επιτυχίες της. Αλλά σίγουρα επειδή είναι ένα προϊόν μυθοπλασίας και βλέπει τα πράγματα υπό ένα πρίσμα μπαίνει λίγο αλατοπίπερο. Βέβαια σε κάποια σημεία της ιστορίας η φαντασία υπερισχύει σίγουρα της πραγματικότητας», είπε στο Βήμα.

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved