Επιστρέφει και η «Λωξάντρα»
Media

Επιστρέφει και η «Λωξάντρα»

Σε ισχυρό trend εξελίσσονται οι σειρές εποχής και τα ριμέικ θρυλικών σίριαλ ενόψει της προσεχούς σεζόν. Η επαναφορά της «Λωξάντρας» σε συζητήσεις με τρία κανάλια.

Με... ρετρό διάθεση συνεχίζονται οι διεργασίες για το στήσιμο των προγραμμάτων της προσεχούς σεζόν, με ουκ ολίγες επαναφορές σειρών από το παρελθόν είχε με τη μορφή σίκομελ είτε και ως ριμέικ. Μετά το «Νησί» και το «Κόκκινο ποτάμι» που αναμένεται να επιστρέψουν για να αφηγηθούν τη συνέχεια της ιστορίας τους άλλη μία σειρά βγαίνει από το συρτάρι μετά από 43 χρόνια, όχι όμως για να δώσει συνέχεια αλλά για να γυριστεί εκ νέου. Ο λόγος για τη θρυλική «Λωξάντρα» που βασίζεται στο μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου και μεταδόθηκε το 1980 στην τότε ΕΡΤ, με την Μπέτυ Βαλάση στον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο και σε μουσική της Ελένης Καραΐνδρου. Πρόκειται για μία από παλαιότερες σειρές που διασώζονται στο αρχείο της ΕΡΤ και μία από τις τελευταίες ασπρόμαυρες. Το σενάριο της «Λωξάντρας» ανασύρεται τώρα για να γυριστεί και πάλι, σε μια κινηματογραφικά σύγχρονη και έγχρωμη βερσιόν. Το σχέδιο αναβίωσης της «Λωξάντρας» αποτελεί ένα από τα νέα projects της εταιρείας πάραγωγής του Γιάννη Καραγιάννη, που υπογράφει τις δύο μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων ετών, τις «Αγριες μέλισσες» και τον «Σασμό».

Ηδη ξεκίνησαν διεργασίες για να κλείσει η ομάδα των συντελεστών, ενώ η πρόταση έχει κατατεθεί και βρίσκεται υπό συζήτηση με τρία κανάλια. Σύμφωνα με πληροφορίες της Real, το ριμέικ της θρυλικής σειράς, που μας μεταφέρει στην Κωνσταντινούπολη των αρχών του 20ού αιώνα, εστάλη αρχικά στην ΕΡΤ που μετέδωσε και την πρώτη εκδοχή, ενώ η πρόταση βρίσκεται επίσης στα χέρια ιθυνόντων στον ΣΚΑΪ αλλά και στον ΑΙρη3. Η σειρά αφηγείται τη ζωή της Πολίτισσας Λωξάντρας, η οποία παντρεύεται σε μεγάλη ηλικία έναν χήρο με τέσσερα παιδιά, από τον γάμο της έως τα γεράματα της. Μέσα από την ιστορία της οικογένειας της, ξεδιπλώνονται η ιστορία της ελληνικής κοινότητας της Πόλης και τα γεγονότα που τη σημάδεψαν πριν από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Για την ώρα, δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί ποια ηθοποιός θα κληθεί να υποδυθεί σήμερα τη Λωξάντρα. Στο κάδρο μπαίνουν ηθοποιοί που έχουν ενσαρκώσει τον εμβληματικό ρόλο σε θεατρικές μεταφορές του μυθιστορήματος: Η Φωτεινή Μπαξεβάνη αλλά και ή Ελένη Κοκκίδου.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved