Η Όλγα Δαμάνη αποκαλύπτει: «Η γιαγιά Ειρήνη πεθαίνει από το μαράζι της»
Media

Η Όλγα Δαμάνη αποκαλύπτει: «Η γιαγιά Ειρήνη πεθαίνει από το μαράζι της»

Για τα λάθη που δυστύχησαν, για τις επόμενες κινήσεις της και τον τρόπο που θα κοπεί το νήμα της ζωής της, μίλησε η Όλγα Δαμάνη.

Η κορυφαία ηθοποιός χαίρεται που είναι μέρος του «Σασμού».

Η καταγωγή σας είναι από την Αθήνα αλλά ο κολίγοι τηλεθεατές έχουν πειστεί πως είστε από την Κρήτη…

Δεν έχω καταγωγή και ρίζες από την Κρήτη, αλλά είναι δουλειά του ηθοποιού να μιλάει όπως απαιτεί ο ρόλος.

Παρόλα αυτά, ο κόσμος έχει δεθεί μαζί σας…

Η γιαγιά Ειρήνη είναι μια διαισθητική και σοφή γιαγιά, επικοινωνεί με τα ζώα και διαβάζει σημάδια από τα πουλιά. Απλώς έχει βιώσει μεγάλο πόνο στη ζωή της, που μάλιστα ξεκίνησε από την προηγούμενη γενιά. Είναι ευαίσθητη και παραδέχεται ότι έσφαλε.

Αναφέρεστε βέβαια στο γράμμα του γιου της, Μάρκου!

Ακριβώς. Θεώρησε ότι έπρεπε να το κρύψει και το τραγικό στοιχείο στο ρόλο της είναι αυτό ακριβώς. Στην προσπάθεια της να αποφύγει το κακό, δηλαδή να σκοτωθεί ο γιος της από την οικογένεια τον Σταματάκη ειδών, αφού τελικά συνέβη και μάλιστα στο ίδιο του το σπίτι, μπροστά στα μάτια των παιδιών του. Ο φόβος της δηλαδή την οδήγησε στο ίδιο ακριβώς σημείο. Γι’ αυτό είναι πολύ τραγικός ρόλος. Όμως αναγνωρίζει τα λάθη της και μετανιώνει για αυτά.

Αυτό σημαίνει πως θα ζητήσει συγχώρεση από την Μαρίνα;

Και βέβαια θα το κάνει, όμως δεν θα επεκταθεί πολύ. Ωστόσο, προδοσία απέναντι στην Μαρίνα δεν έχει γίνει. Το κεφάλαιο της Ανθούλας Σταματάκη είχε κλείσει στη ζωή του Μάρκου πριν γνωρίσει την Μαρίνα. Ο Μάρκος νόμιζε ότι η Ανθούλα τον εγκατέλειψε.

Αν η γιαγιά ειρήνη γνώριζε ότι η Ανθούλα κράτησε το παιδί της, θα έκρυβε το γράμμα από τον γιο της;

Δεν το νομίζω. Θα του το έδινε και ας διαταρασσόταν ξανά οι σχέσεις των δύο οικογενειών. Όμως δεν έλεγε.

Άσχετα από το πως εξελίχθηκε τελικά, δεν θεωρείται πως οποιαδήποτε μητέρα θα προφύλασσε τον γιο της από ένα τέτοιο γράμμα την ημέρα των αρραβώνων του;

Και πάλι έχει μεγάλο βάρος η πράξη που έκανε. Η στιγμή που συνέβη ωστόσο, ήταν τρομερή. Φανταστείτε το αυτό να συμβαίνει στην κλειστή κοινωνία ενός χωριού και την ημέρα των αρραβώνων του γιου της.

Και μετά τον Πετρή, η γιαγιά θα χάσει τη Μαρίνα και την Αργυρώ. Οι δυο τους θα φύγουν από το νησί. Πώς θα το διαχειριστεί αυτό ηρωίδα σας;

Πρώτα απ’ όλα θα λάβουν χώρα κάποια γεγονότα που θα τους αναγκάσουν να φύγουν από το χωριό. Η γιαγιά θα σταθεί πολύ γενναία απέναντι σε αυτή του την απόφαση. Οπότε μένει μονή, με τον Άγγελο και τη Μανταρίνα. Αυτή η μοναξιά όμως, η ερημία θα τη ζώσει. Το μόνο που θα έχει να κάνει, θα είναι να πηγαίνεις το μήνυμα του γιου και του εγγονού της.

Με την Καλλιόπη θα έρθει σε επαφή μετά από αυτό;

Θα έρθουν σε επαφή και μοιραία σε αντιπαράθεση. Μην ξεχνάτε πως εκείνες το βιώνουν ως πόλεμο. Πώς είναι λοιπόν δυνατόν να μείνουν άπραγες;

Τον πόλεμο αυτόν τον προκαλούν οι Βρουλάκηδες;

Όχι. Η Σταματάκηδες! Και αυτό γιατί η Καλλιόπη έμαθα για τον έρωτα του γιου της με την εγγονή μου.

Θα έρθει στιγμή που τα πνεύματα θα ηρεμήσουμε μεταξύ των δύο οικογενειών; Θα ηρεμήσει ποτέ οικογένεια του Βρουλάκηδων;

Αφού το βιβλίο λέγεται σας Μος, κάποια στιγμή θα επέλθει, όμως μέσα από μια διαδρομή με πολύ αίμα, πόνο και δάκρυ. Θα υπάρξουν νέα γεγονότα πρώτα.

Θα πρέπει πάντως να αισθάνεστε όντως οικογένεια με τη Μαρίνα για την Αργυρώ…

Νιώθουμε και είμαστε πλέον οικογένεια. Είναι μεγάλο στήριγμα ο καλός συνάδελφος απέναντι σου. Για μένα προσωπικά, αυτό είναι το παν. Ήμουν και είμαι πολύ τυχερή που είχα απέναντί μου τα μάτια της Μαρίας (Πρωτόπαππα) της Χριστίνας (Χειλά-Φαμέλη) και του Κώστα (Νικούλι).

Τη διαφορά δεν έχουν κάνει μόνο οι πιο έμπειροι ηθοποιοί της σειράς, αλλά και είναι οι πρωταγωνιστές. Έτσι δεν είναι;

Έχει γίνει πολύ καλό κάστρο και η σειρά στηρίζεται σε όλους. Και είναι ηθοποιοί είναι εξίσου εξαιρετικοί.

Πέθανε όμως ο Πετρής μας!

Ήταν λίγο άδικο αυτό. Μου το λέει ο κόσμος που συναντώ στο δρόμο. Γενικότερα λαμβάνω μεγάλη αγάπη από τον κόσμο. Ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη.

Είπατε σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη σας πως ηρωίδα σας πεθαίνει, κάτι που συμβαίνει και στο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη.

Και βέβαια πεθαίνει. Είναι μοιραίο να συμβεί. Και από το μαράζι της αλλά και λόγω ηλικίας. Στο βιβλίο ακόμα, όταν επιστρέφουν η Μαρίνα και η Αργυρώ στο χωριό από τα Γιάννενα, η γιαγιά έχει ήδη πεθάνει.

Αυτό θα τηρηθεί και στη σειρά;

Δεν το γνωρίζω. Σας είπα τι συμβαίνει στο βιβλίο.

Θα θέλατε να ζήσει περισσότερο η ηρωίδα σας;

Δε νομίζω να επέλεγα κάτι διαφορετικό. Είναι μια μοιραία εξέλιξη.

Θα λέγατε κάτι στην γιαγιά Ειρήνη αν είχατε την δυνατότητα;

Λυπάμαι πολύ για αυτήν…

Μπορεί τελικά να αντέξει τόσο πόνο ένας άνθρωπος;

Μα, αυτό δεν συμβαίνει και στην πραγματική ζωή;

Ίσως την πραγματική ζωή η γιαγιά να είχε μιλήσει νωρίτερα στην Μαρίνα ή τα εγγόνια!

Αυτό όμως δεν θα άλλαζε κάτι. Ο Βασίλης πάλι θα σκότωνε τον Μάρκο. Και αυτό είναι ένα σκοτεινό κομμάτι γιατί ο Βασίλης δεν ήξερε ότι ο Μάρκος δεν είχε ιδέα για την ύπαρξη του παιδιού. Θεωρούσε τον Μάρκο υπεύθυνο για το θάνατο της Ανθούλας. Και ηρωίδα μου το έχει φωνάξει πάνω από τον τάφο της Ανθούλας στην Καλλιόπη, ότι δεν είχε ιδέα.

Με τον Άγγελο όμως θα έρθει κοντά λίγο πριν πεθάνει!

Φυσικά. Είναι ένα προσφιλές πρόσωπο και έχει έρθει στιγμή που χάθηκε ο εγγονός της.

Πηγή: TV24

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved