Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον Ουρανό: Ο σεναριογράφος Γιώργος Τσιάκκας αποκαλύπτει
Media

Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον Ουρανό: Ο σεναριογράφος Γιώργος Τσιάκκας αποκαλύπτει

Από τις μεγαλύτερες παραγωγές των τελευταίων ετών, θρησκευτικού και ιστορικού περιεχομένου, ο «Άγιος Παΐσιος» καθηλώνει και συγκινεί από τη συχνότητα του ΜΕGΑ.

Ο σεναριογράφος Γιώργος Τσιάκκας αποκαλύπτει την πηγή έμπνευσης του... και πολλά ακόμη.

Το πρώτο επεισόδιο βγήκε στον αέρα, την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, κάνοντας τους χρήστες του Διαδικτύου και του twitter να αποθεώσουν από τα πρώτα μόλις λεπτά τη σειρά για την ποιότητα και τις εξαιρετικές ερμηνείες. Οι μετρήσεις της Νielsen απέδειξαν, την επόμενη ημέρα, ότι η εν λόγω παραγωγή ήρθε για να συζητηθεί και να γράψει τη δική της σελίδα στην ιστορία της τηλεόρασης, με τον «Αγιο Παΐσιο - Από τα Φάρασα στον Ουρανό» να συγκεντρώνει 33% στο σύνολο του κοινού και 32,3% στο δυναμικό κοινό 18-54.

Οι εξελίξεις και η ιστορία υπόσχονται πολλά για τη συνέχεια. Ο σεναριογράφος Γιώργος Τσιάκκας μίλησε στο «ΤΥΠΟΣ ΤV», αναφέροντας την πηγή άντλησης πληροφοριών για το σενάριο: «Γνώριζα τον βίο του Αγίου Παϊσίου μέσα από τα πολλά βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει, αλλά για να γράψω το σενάριο κατέφυγα σε ανθρώπους που τον γνώρισαν και είχαν πνευματικές εμπειρίες από τη χάρη που ο Θεός έδωσε στον άγιο. Μίλησα, επίσης, με στενούς συγγενείς του, οι οποίοι μου είπαν γεγονότα που δεν γνώριζα και πιστεύω ότι είναι άγνωστα στους πολλούς. Ακουσα ομιλίες πνευματικών ανθρώπων που έζησαν κατά καιρούς μαζί του.

Προσπάθησα πριν αρχίσω να γράφω να έχω όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες. Βέβαια, δεν μπορείς σε μια τέτοια σειρά να κάνεις μόνο παράθεση ιστορικών γεγονότων, πρέπει να βρεις τον τρόπο να χτίσεις σωστούς χαρακτήρες και να έχεις μία δόση μυθοπλασίας χωρίς να αλλοιώνεις τη βασική ιστορία». Οσον αφορά στα μηνύματα που θέλει να «περάσει» η σειρά, τόνισε: «Βλέποντας τα διάφορα σχόλια των τηλεθεατών, διαπιστώνω ότι ο καθένας παίρνει και κάτι διαφορετικό από τη σειρά. Είναι ωραίο αυτό. Οταν έγραφα, δεν είχα ατό μυαλό μου ότι πρέπει να περάσω μηνύματα. Προσπάθησα να πλησιάσω με σεβασμό τη ζωή του αγίου και της οικογένειας του. Είναι πνευματικά πρότυπα και η ζωή τους φωτεινό παράδειγμα για όλους μας. Ετσι το νιώθω και αυτό ήθελα να μοιραστώ μαζί με τους τηλεθεατές».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved