Ημέρα της Γυναίκας: Γυναικείοι ρόλοι που μας απασχολούν φέτος τηλεοπτικά
Media

Ημέρα της Γυναίκας: Γυναικείοι ρόλοι που μας απασχολούν φέτος τηλεοπτικά

Ημέρα της Γυναίκας: Σήμερα είναι η ημέρα της γυναίκας και όλες οι κυρίες απανταχού, έχουν την τιμητική τους.

Υπάρχουν όμως και κάποιες γυναίκες που αποτελούν έμπνευση για όλες. Ωστόσο, εκτός από τις κυρίες στην πραγματική μας ζωή, υπάρχουν και εκείνες που βλέπουμε τηλεοπτικά, δηλαδή στις σειρές της ελληνικής τηλεόρασης.
Κάποιες από αυτές είναι παράδειγμα προς μίμηση ενώ κάποιες άλλες παράδειγμα προς... αποφυγή!

Στην μυθοπλασία όλα γίνονται και όλα επιτρέπονται και μπορεί κανείς να πάρει μαθήματα και παραδείγματα. Υπάρχουν κάποιες ηρωίδες που φέτος μας έχουν απασχολήσει αρκετά τηλεοπτικά και μετά την επιτυχία που σημείωσαν οι συγκεκριμένες σειρές, σίγουρα οι περισσότερες από αυτές, θα μας απασχολήσουν και την επόμενη σεζόν.

Ας ξεκινήσουμε από την Μαρία Τζομπανάκη, την τηλεοπτική Καλλιόπη στη σειρά Σασμός. Μία γυναίκα δυναμική που έχει μάθει να τα καταφέρνει μόνη της, βάζοντας στην άκρη κάθε εμπόδιο, παίρνοντας πάντα σκληρές αποφάσεις. Σύμφωνα με τα όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής, η Καλλιόπη ήταν στήριγμα για την οικογένεια και τα παιδιά της καθώς έχασε τον άντρας της νωρίς. Παρόλα αυτά όμως αποτελεί και ένα παράδειγμα προς αποφυγή καθώς δεν μπορούμε να παραλείψουμε πως δεν είναι λίγες οι φορές που έχει γίνει η αιτία να χυθεί αίμα.

Στην άλλη όχθη, η Μαρία Πρωτόπαππα, δηλαδή η τηλεοπτική Μαρίνα. Σεμνή, ταπεινή, το απόλυτο στήριγμα και για τη δική της οικογένεια καθώς κι αυτή έχασε νωρίς τον σύζυγό της. Τα χτυπήματα της μοίρας; Απανωτά! Εκείνη όμως θέλει να ξεπεράσει τα προβλήματα αναίμακτα και μακριά από φασαρίες και εκδίκηση. Μία γυναίκα πρότυπο για την κοινωνία.

Στο ίδιο επίπεδο και η Βασιλική. Μια γυναίκα χτυπημένη από τη μοίρα που το μόνο που θέλει είναι την αγάπη και την ειρήνη και μάχεται γι΄αυτή. Το μόνο που τη βασανίζει είναι ότι ακόμα δεν γνωρίζει ποιος είναι ο φονιάς του άντρα της. Κι αυτό είναι κάτι που θα μας απασχολήσει στα επόμενα επεισόδια όταν θα δούμε πώς θα αντιδράσει όταν και αν μάθει ότι ο Μαθιός με τον οποίο διατηρεί σχέση, είναι αυτός που δολοφόνησε τον Στεφανή.

Στη Γη της Ελιάς τώρα, η τηλεοπτική Μαργαρίτα αποτελεί το απόλυτο στήριγμα για τον γιο της που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και προσπαθεί με κάθε τρόπο να είναι κοντά του.

Η Χάιδω και η Αρετή από την άλλη έχουν καταφέρει ουκ ολίγες φορές να εξοργίσουν το τηλεοπτικό κοινό καθώς από την αρχή της σειράς δεν έχουν σταματήσει να ρίχνουν κατάρες. Και αν μας έχει κουράσει τόσο που το βλέπουμε, φανταστείτε να είχατε δύο τέτοιες γυναίκες στην καθημερινότητά σας! Μακριά λοιπόν! Για να μη σχολιάσουμε και τη συμπεριφορά της Αρετής απέναντι στον σύζυγό της, Στάθη, που του φέρεται σαν σκουπίδι όπως επίσης και στην κόρη της, Βασιλική, που ακόμα και στη δύσκολη γέννα της έβαλε τον εγωισμό της πάνω από εκείνη!

Η Μαρία Κίτσου υποδύεται την Ελένη στις Άγριες μέλισσες και έχει αποδείξει ότι δεν το βάζει κάτω στις δυσκολίες. Σκληρή και δυναμική, πάντα στηρίζει αυτόν που το έχει ανάγκη και δεν τα παρατά ακόμα και αν το κόστος είναι μεγάλο. Την είδαμε να φτάνει μέχρι και στον φόνο όταν ο άντρας που μόλις είχε παντρευτεί επιτέθηκε σεξουαλικά στη μικρή της αδερφή. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει κάνει λάθη, πάντα όμως πληρώνει το τίμημα για τον εαυτό της χωρίς να το μεταβιβάζει σε κάποιον άλλο.

Η Ρένια Λουιζίδου στη σειρά Βαρδιάνος στα Σπόρκα έκλεψε τις εντυπώσεις. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι η ηθοποιός ίσως παίζει τον ρόλο της ζωής της.

Η καρδιά της Σκεύως που υποδύθηκε σπάραζε από την αγωνία και κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την επόμενη της κίνηση. Η Σκεύω έμαθε με τον πιο απρόσμενο τρόπο ότι ο γιος της ήταν μεταξύ εκείνων που κόλλησαν χολέρα. Όταν έμαθε την αλήθεια, η απόγνωση στο βλέμμα της ήταν έκδηλη, με την Ρένια Λουιζίδου να ξετυλίγει όλες τις πτυχές του χαρακτήρα της ηρωίδας της.

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη υποδύθηκε τη Διαμάντω στη σειρά Αγάπη παράνομη, που υπέμενε στωικά και συγκάλυπτε το παράφορο πάθος του άντρα της, Στάθη Θεριανού, για τη νεαρή γυναίκα του γιου τους, Χρυσαυγή.
Αξίζει να σημειωθεί πως από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη αποθεώθηκε στο Twitter από τους τηλεθεατές για την ερμηνεία της.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved