Άγριες μέλισσες: Χρήστος Πλαΐνης: «Ο Τόλλιας θα πέσει από τα σύννεφα για την κατρακύλα του γιου του»
Media

Άγριες μέλισσες: Χρήστος Πλαΐνης: «Ο Τόλλιας θα πέσει από τα σύννεφα για την κατρακύλα του γιου του»

Στον τρίτο κύκλο των «Αγριων μελισσών» η οικογένεια Τόλλια περνάει ξανά δύσκολες στιγμές.

Ο Χρήστος Πλαΐνης σε συνέντευξή του μίλησε για τον ήρωα του και για όσα θα κάνει για να σώσει τον γιο του, Θανασάκη.

Ποια ήταν τα πρώτα σας συναισθήματα όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία;

Αρχικά ένιωσα σοκαρισμένος. Αυτός, ο πόλεμος δεν γίνεται μακριά μας, αλλά στη γειτονιά μας, μέσα στην Ευρώπη. Και μέσα σε όλα, ακούμε και από τις δύο πλευρές να μιλούν για φασίστες, για καθεστώτα ολοκληρωτικά, για νεοναζιστές...

Άρα, πόσο επίκαιρος είναι ο τρίτος κύκλος των «Μελισσών»;

Δυστυχώς, πάρα πολύ. Ο φασισμός είναι και πάλι στο προσκήνιο. Οι «Άγριες μέλισσες» φέτος ασχολούνται με ένα θλιβερό κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, αυτό της χούντας, της Επταετίας που έγινε αιτία να διαλυθούν οικογένειες, να εξοριστούν άνθρωποι σε νησιά, να βασανιστούν σε κρατητήρια μόνο και μόνο γιατί είχαν διαφορετική πολιτική ιδεολογία.

Ο Τόλλιας φέτος θα δει το γιο του να μπαίνει στη φυλακή; Τι θα κάνει για να σώσει τον Θανάση;

Θα τα βάλει με θεούς και δαίμονες! Θα δείτε έναν Τόλλια έτοιμο για όλα! Έχει αποδείξει, άλλωστε, ότι για τα παιδιά του γίνεται ατσάλινος και δεν υπολογίζει τίποτα!

Πώς έπεισαν οι Αβαντες ένα μορφωμένο παιδί να μπει στην ομάδα τους;

Δυστυχώς, αυτές οι παραβατικές ομάδες έχουν τον τρόπο να βρίσκουν εξιλαστήρια θύματα και να τα πείθουν να κάνουν τις βρόμικες δουλειές τους. Τα παιδιά που έχουν άλυτα θέματα με την οικογένειά τους, πληγές και τραύματα, που προσπαθούν να βρουν σωτήρες ή να εναποθέσουν τις ελπίδες τους σε άλλους, έλκονται από αυτούς που τους λένε «εμείς είμαστε εδώ για σένα» και δεν τα αφήνουν να σκεφτούν ότι κανείς δεν θα σε σώσει στη ζωή πέρα από εσένα τον ίδιο.

Ο Τόλλιας θα κάνει την αυτοκριτική του για όλο αυτό;

Προφανώς και θα γίνει ό απολογισμός, θα πέσει από τα σύννεφα για την κατρακύλα του γιου του. Βέβαια, βαθιά μεσάτου δεν πιστεύει ότι ο Θανάσης τράβηξε σκανδάλη και αφαίρεσε ζωή. Ως πατέρας, θα σκεφτεί τι αξίες και τι πρότυπα είχε ο γιος του. Θα του περάσουν πολλές εικόνες από το μυαλό. Οι δοσοληψίες του με τον Δούκα, η εξαπάτηση των συγχωριανών του με τη βιομηχανική ζώνη... υπάρχει μια σκοτεινή διαδρομή. Για αυτήν τη διαδρομή του με τον ισχυρό του χωριού, νιώθει ένοχος. Τα παιδιά ασυνείδητα αντιγράφουν συμπεριφορές και αρχίζουν να συνηθίζουν στο κακό. Και η συνήθεια σε όλους τους τομείς είναι πολύ κακό πράγμα. Δεν μπορείς να συνηθίσεις να βλέπεις στην τηλεόραση βομβαρδισμούς live. Δεν μπορεί να μας γίνονται οικείες εικόνες οι άστεγοι, οι ζητιάνοι στα φανάρια, οι άνθρωποι που ψάχνουν στα σκουπίδια. Τίποτα από όλα αυτά τα άδικα δεν πρέπει να συνηθίσουμε.

Πηγή:7ΜέρεςTV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved