Άγιος Παΐσιος: Γκάτζιου: «Η κυρα-Δέσποινα είναι η γυναίκα που έχει μάθει μια ζωή να προσφέρει»
Media

Άγιος Παΐσιος: Γκάτζιου: «Η κυρα-Δέσποινα είναι η γυναίκα που έχει μάθει μια ζωή να προσφέρει»

Τη σπουδαία ηθοποιό, Δέσποινα Γκάτζιου, την απολαμβάνουμε μέσα από την ερμηνεία της στο ρόλο της κυρα-Δέσποινας στη σειρά του Mega «Άγιος Παΐσιος-Από τα Φάρασα στον Ουρανό».

Η ίδια σε συνέντευξή της ανέφερε τι γνώριζε για τον Άγιο Παΐσιο πριν από τη συμμετοχή της στη σειρά και πώς θα δούμε την ηρωίδα της στα επόμενα επεισόδια.

Από μικρή θέλατε να γίνετε ηθοποιός;

Οταν ζεις στο Λυγουριό, στο χωριό όπου τρώνε και μένουν οι καλλιτέχνες, θες δεν θες, επηρεάζεσαι. Οι γονείς μου λάτρευαν τη μουσική, το θέατρο, τον πολιτισμό, τα γράμματα. Η οικογένεια μου με μύησε στο διάβασμα. Σπούδασα Φιλολογία και Θεατρολογία και έκανα το μεταπτυχιακό μου στο αρχαίο δράμα, ενώ παράλληλα πήγα και στη δραματική σχολή.

Για τον Άγιο Παΐσιο τι γνωρίζατε πριν από τη συμμετοχή σας στη σειρά;

Δεν υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα -μιας και μιλάμε για έναν σύγχρονο λαοφιλή Άγιο- που να μην ξέρει μια ιστορία για τον Άγιο Παΐσιο. Θα σας αποκαλύψω κάτι. Ο μεγάλος θεατράνθρωπος και σκηνοθέτης Πίτερ Μπρουκ τον είχε συναντήσει στο μικρό κελί του στο Άγιο Όρος. Του είχαν μιλήσει για αυτό τον άγιο άνθρωπο και δάσκαλο και πήγε να τον γνωρίσει γεμάτος λαχτάρα και περιέργεια να ακούσει μια συμβουλή του. Τους σύστησαν και ο Άγιος τον ρώτησε τι δουλειά κάνει. Ο Πίτερ Μπρουκ του απάντησε «είμαι σκηνοθέτης» και ο Αγιος τον ρώτησε πάλι «Είναι χρήσιμο, δηλαδή, αυτό που κάνετε;». Ο Μπρουκ έμεινε να τον κοιτάει μέσα στα μάτια. Για τον τρισμέγιστο Πίτερ Μπρουκ, που σε όλη του τη ζωή αναζητά το νόημα της ζωής να ακούει κάτι τέτοιο από ένα άγιο πλάσμα, καθαρό, ήταν σαν να τον διαπερνούσε μια συμπαντική ενέργεια. Διανοητικά, έγινε μέσα του ένας σεισμός.

Πώς θα δούμε την κυρα-Δέσποινα επόμενα επεισόδια;

Η κυρα-Δέσποινα, ως φίλη της οικογένειας του Αγίου, θα στέκεται πάντα δίπλα τους. Είναι η γυναίκα που αγαπά τη λέξη «καθήκον», έχει μάθει μια ζωή να προσφέρει. Ήταν πλάι στον Άγιο Αρσένιο αλλά και στον Άγιο Παΐσιο, τον οποίο βλέπει να φεύγει φαντάρος στον πόλεμο το 1940.

Πηγή:7ΜέρεςTV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved