Μια νύχτα του Αυγούστου… επιστρέφει το Νησί 2
Media

Μια νύχτα του Αυγούστου… επιστρέφει το Νησί 2

Το Νησί 2 επιστρέφει και πάλι στις οθόνες μας αλλά με διαφορετικό τίτλο και σε διαφορετικό κανάλι. Συγκεκριμένα, η δραματική σειρά που αγαπήθηκε αρκετά από το κοινό πρόκειται να επιστρέψει στο κανάλι της ΕΡΤ1, με τίτλο «Μια νύχτα του Αυγούστου».

Είναι γεγονός. Η πολυσυζητημένη σειρά εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της δημόσιας τηλεόρασης και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ενταχθεί στο πρόγραμμα της ΕΡΤ1. Όπως είναι φυσικό, οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις.

Το νησί», η σειρά που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της βραβευμένης Βικτόριας Χίσλοπ και προβλήθηκε από το ΜΕGΑ τη σεζόν 2010-20 11, έγραψε τη δική του ιστορία στην ελληνική τηλεόραση και μάλιστα με χρυσό γράμματα. Τώρα η ΕΡΤ, τη νέα τηλεοπτική χρονιά θα εντάξει στο πρόγραμμα της τη συνέχεια του που θα βασίζεται στο νέο βιβλίο της συγγραφέως «Μια νύχτα του Αυγούστου». Αυτός θα είναι, όπως είναι αναμενόμενο, και ο τίτλος της νέας παραγωγής και όχι «Νησί 2».

Τη σκηνοθεσία θα υπογράψει η Ζωή Σγουρού και τη διασκευή του σεναρίου έχει αναλάβει ο Παναγιώτης Χριστόπουλος. Στο καστ των πρωταγωνιστών θα ενταχθούν ηθοποιοί που ήδη έχουν πρωταγωνιστήσει στον πρώτο κύκλο. Ανάμεσα τους ο Στέλιος Μάινας, η Μαρία Πρωτόπαππα. ο Ορφέας Αυγουστίδης, ο Γιάννης Στάνκογλου, ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, η Γιούλικα Σκαφιδά, αλλά και πολλοί ακόμη καταξιωμένοι καλλιτέχνες. Τα γυρίσματα της νέας σειράς, που θα ολοκληρωθεί σε 14 επεισόδια, θα αρχίσουν τον Μάιο και την εκτέλεση της παραγωγής έχει αναλάβει η Need a Fixer. Να θυμίσουμε ότι η Βικτόρια Χίσλοπ συνεχίζει την επιτυχημένη συνεργασία της με την ΕΡΤ για δεύτερη συνεχή σεζόν, μετά το «Καρτ ποστάλ».

Η υπόθεση

Το νήμα αρχίζει να ξετυλίγεται από την 25η Αυγούστου του 1957, οπότε βρέθηκε η θεραπεία για τη λέπρα και οι ασθενείς μπορούν επιτέλους να φύγουν από τη Σπιναλόγκα. Έπειτα από πολλά χρόνια απομόνωσης σε εκείνο το μικρό νησί, εκατοντάδες άνθρωποι παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής. Εκείνο το βράδυ γίνεται ένα μεγάλο γλέντι για την περίσταση στην Πλάκα, το χωριό που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη Σπιναλόγκα. Οι υγιείς ανακατεύονται με τους πρόσφατα θεραπευμένους και όλοι μαζί τρώνε, χορεύουν και γιορτάζουν αυτή τη σπουδαία στιγμή απελευθέρωσης από τον φόβο και την αρρώστια. Όταν η γιορτή βρίσκεται στην κορύφωση της, τον αέρα σκίζει ο ήχος δύο πυροβολισμών. Μια γυναίκα έχει δολοφονηθεί. Είναι η Άννα Βανδουλάκη, η αδελφή της Μαρίας, κεντρικής πρωταγωνίστριας του νέου μυθιστορήματος η οποία έχει μόλις επιστρέψει από το νησί, επιτέλους θεραπευμένη.

Εκείνη τη νύχτα του Αυγούστου η χαρά μετατρέπεται σε τραγωδία και μέσα σε μια στιγμή οι ζωές των πρωταγωνιστών ανατρέπονται ολοσχερώς. Για τους τρεις άντρες που αγαπούν την Άννα τίποτα δεν θα είναι ξανά όπως πριν. Για τον Αντρέα, τον σύζυγο της και δολοφόνο της. Για τον Μανόλη, τον εραστή της, που πιστεύει πως εκείνος στάθηκε η αιτία για τον φόνο της. Και για τον Αντώνη, που αγαπούσε την Άννα απ' όταν ήταν μικρά παιδιά. Στο νησί η νύχτα της 25ης Αυγούστου σηματοδοτεί λίγο πολύ το τέλος της ιστορίας καθενός από αυτούς τους άντρες: Ο Αντρέας φυλακίζεται και στη συνέχεια πεθαίνει, ο Μανόλης τρέπεται σε φυγή και ο Αντώνης παίζει μικρό ρόλο στην ιστορία που διαδραματίζεται στη συνέχεια. Για τη Μαρία ο θάνατος της Άννας είναι καταστροφή. Νωρίτερα την ίδια μέρα είχε απελευθερωθεί από τη «φυλακή» του νησιού και λίγες στιγμές πριν από το φονικό είχε δεχτεί πρόταση γάμου από τον άντρα που αγαπούσε. Αιφνίδια αλλάζουν όλα προς το χειρότερο.

Πηγή: TV24

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved