Πάτρα: Σε ποια περίπτωση η υπόθεση θα μπει στο Αρχείο – Η πρώτη εικόνα για τα δραματικά γεγονότα
Media

Πάτρα: Σε ποια περίπτωση η υπόθεση θα μπει στο Αρχείο – Η πρώτη εικόνα για τα δραματικά γεγονότα

Πάτρα: Με καταιγιστικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας, με τον θάνατο των τριών παιδιών μέσα σε τρία χρόνια.

Το πανελλήνιο παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα, αφού δεν αποκλείεται ακόμα και μέσα στην εβδομάδα να έχουμε ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση.

Οι μέχρι στιγμής ενδείξεις από τις τοξικολογικές και τις ιστολογικές εξετάσεις των τριών παιδιών της οικογένειας δεν έχουν δείξει παθολογικά αίτια, οπότε οι ερευνητές έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στις ουσίες που βρέθηκαν στον οργανισμό της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα, δε, με τις πληροφορίες οι αστυνομικοί γνωρίζουν πολύ καλά το πόρισμα που αναμένεται να βγάλει σε λίγες μέρες η επιτροπή των ιατροδικαστών.

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, στο MEGA, στον οργανισμό της Τζωρτζίνας έχει βρεθεί μία παραπάνω ουσία, η οποία δεν δικαιολογείται από τα φάρμακα που έπαιρνε.

Προβληματίζει η ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας

Η Τζωρτζίνα φαίνεται πως έπαιρνε φάρμακα μυοχαλαρωτικά και αντιεπιληπτικά που δίνονταν στις ίδιες δόσεις στη ΜΕΘ και την Παιδιατρική Πατρών, καθώς και το Νοσοκομείο Παίδων. Τα φάρμακα αυτά δεν της είχαν προκαλέσει κάποιο πρόβλημα, ενώ γιατροί σημειώνουν πως αυτά τα φάρμακα δεν προκαλούν ανακοπές και τα λαμβάνουν πολλά παιδιά.

Επιπλέον, τα φάρμακα αυτά δεν τα λάμβαναν η Μαλένα και η Ίριδα, επομένως οι γιατροί αποκλείουν ότι αυτές οι ουσίες μπορούν να έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον αιφνιδιαστικό θάνατο της Τζωρτζίνας. Σημειώνεται ότι η καρδιά της 9χρονης ήταν σε άριστη κατάσταση.

Συγκεκριμένα, οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας δεν δείχνουν σαφείς παράγοντες ασφυξίας, κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα ή άλλη παθολογική αίτια θανάτου. Ωστόσο δείχνουν μία ουσία που προβληματίζει και θα αναζητηθούν ουσίες που μπορεί να προκάλεσαν τα ευρήματα σε ήπαρ και πνεύμονα και θα ακολουθήσει σύγκριση με τις ουσίες της φαρμακευτικής αγωγής.

Μία σημαντική πληροφορία έρχεται από την παιδίατρο που παρακολουθούσε τα παιδιά, η οποία αναφέρει ότι η Ίριδα είχε εξεταστεί καρδιολογικά δύο μήνες προτού αποβιώσει και δεν είχε εντοπιστεί βραδυκαρδία, πράγμα που θα συνέβαινε εάν είχε αγενεσία φλεβοκόμβου.

Σε ποια περίπτωση η υπόθεση θα μπει στο αρχείο


Σε κάθε περίπτωση οι δρόμοι από εδώ και πέρα είναι όπως φαίνεται δύο. Είτε η έρευνα θα οδηγήσει τις Αρχές στο ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και θα αναζητούν τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από αυτή, είτε δεν θα βρεθούν ενοχοποιητικά στοιχεία και η πολύκροτη υπόθεση είναι πολύ πιθανό να μπει στο αρχείο.

Η σύνθετη υπόθεση κρύβει ακόμα πολλές δυσκολίες κ οι αστυνομικοί που τη χειρίζονται κι ήδη έχουν μια πρώτη εικόνα για τα δραματικά γεγονότα, θέλουν να είναι σίγουροι πως όταν κληθούν να κάνουν την επόμενη κίνηση, δεν θα έχει μείνει κενό κανένα κομμάτι στο παζλ της υπόθεσης.

H 33χρονη μητέρα των παιδιών παραμένει στην Πάτρα, σε διαρκή επικοινωνία τόσο με τον Απόστολο Λύτρα που την εκπροσωπεί όσο και μια ομάδα στενών συγγενών της, που την στηρίζει από την πρώτη στιγμή.

Η ίδια επαναλαμβάνει σταθερά πως δεν έχει να φοβηθεί το παραμικρό αφού όπως τονίζει συμπαραστάθηκε και βοήθησε τα κορίτσια της, μέσα και έξω από τα νοσοκομεία που νοσηλεύτηκαν. Πολλές φορές εμφανίζεται έντονα ενοχλημένη για τις τοποθετήσεις ακόμα και γιατρών. Είναι ενδεικτικό το τηλεφώνημα που έκανε στην Άννα Μαστοράκου.

Όλα δείχνουν πως μέσα στην εβδομάδα θα χυθεί άπλετο φως στη πολύκροτη υπόθεση που έχει συνταράξει τη χώρα. Με την αγωνία για ορισμένους να χτυπάει κόκκινο και τις εξελίξεις να αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Δες το βίντεο από το Mega και την εκπομπή Κοινωνία ώρα Mega

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved