Αγγελική Νικολούλη: Αυτές ήταν οι υποθέσεις που την συγκλόνισαν
Media

Αγγελική Νικολούλη: Αυτές ήταν οι υποθέσεις που την συγκλόνισαν

Η Αγγελική Νικολούλη μιλά για το επιτυχημένο Φως στο τούνελ, τις δύσκολες υποθέσεις μυστήριου που έχει αναλάβει αλλά και με ποιες υποθέσεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας φέτος, έχει συγκλονιστεί. 

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της εκπομπής Φως στο τούνελ, σε πρόσφατη συνέντευξή της στην εφημερίδα Real, αναφέρθηκε στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα και αποκάλυψε ποια από τις φετινές υποθέσεις την προβλημάτισε περισσότερο.

«Σαφέστατα η υπόθεση με τα τρία νεκρά αδελφάκια στην Πάτρα. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι όλος ο κόσμος μιλά αναστατωμένος γι' αυτήν. Ερευνούμε βαθιά και διακριτικά την ιστορία, μέχρι να φωτιστεί το σκοτάδι και να μάθουμε την αλήθεια. Συγκλονίστηκα, όμως και με τους θανάτους των ανήμπορων γερόντων στο γηροκομείο των Χανίων, όπου είχε μπει η κάμερα του «Τούνελ». Ήταν απάνθρωπο», είπε η Αγγελική Νικολούλη στη δημοσιογράφο Πολυξένη Καραμίχα.

Το «Φως στο τούνελ» είναι μια από τις μακροβιότερες τηλεοπτικές εκπομπές. Πού αποδίδετε την επιτυχία σας;

Στη βαθιά και μεθοδική έρευνα, με απλά λόγια στη σκληρή δουλειά. Είμαι και ως άνθρωπος επίμονη, δεν εγκαταλείπω εύκολα μ κι προσπάθεια, ούτε και όσους με εμπιστεύονται. Για εμένα η μάχη για την ανάδειξη της αλήθειας είναι διαρκής. Όταν μένεις πιστός σε αυτήν και την παρουσιάζεις με σεβασμό, ο κόσμος το αναγνωρίζει.

Στις υποθέσεις, πέρα από τα στοιχεία, εμπιστεύεστε και το ένστικτο σας;

Με τη διαίσθηση τα πάω μια χαρά. Εμπιστεύομαι το ένστικτο μου, αλλά δεν το αφήνω να με παρασύρει. Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να ερευνά, να διασταυρώνει και να εδραιώνει με στοιχεία ό,τι δημοσιοποιεί.

Έχετε μεγάλη εμπειρία και στα έντυπα. Σας λείπει αυτή η ενασχόληση;

Η αλήθεια είναι ότι μου λείπει η έντυπη δημοσιογραφία, γιατί εκεί γαλουχήθηκα και αγάπησα όλα τα ρεπορτάζ πριν καταλήξω στο αστυνομικό. Αυτή είναι και η γοητεία της εφημερίδας, πρέπει σκαλί-σκαλί να ανεβαίνεις και να δοκιμάζεσαι παντού. Χωρίς τη «λάμψη» της τηλεόρασης που μπορεί να σε τυφλώσει και να σε βγάλει από τον δρόμο σου. Την επαφή με τον γραπτό λόγο τη διατηρώ, γράφοντας τα βιβλία. Οι εφημερίδες και οι δάσκαλοι που μου έκαναν την τιμή να θητεύσω δίπλα τους μου έδωσαν τα εφόδια για να γίνω αυτό που είμαι σήμερα…

Έχετε εντοπίσει πολύ κόσμο μέσα από τις εκπομπές σας. Είναι μετρήσιμος ο αριθμός πια;

Μέσα από το «Τούνελ» έχουμε βρει περίπου 1.700 άτομα σε 890 εκπομπές και έχουμε βοηθήσει να διαλευκανθούν 27 δολοφονίες. Όσο κι αν ακουστεί περίεργο, θυμάμαι τις υποθέσεις μία-μία, γιατί για εμένα είναι όλες ξεχωριστές.

Πώς γίνεται να σας εμπιστεύονται μάρτυρες οι οποίοι δεν μιλούν ούτε στην Αστυνομία;

Με εμπιστεύονται, γιατί δεν έχω εκθέσει κανένα δημοσιογραφικό απόρρητο και δεν το παραβιάζω ποτέ. Είναι ιερό για εμένα το δημοσιογραφικό απόρρητο. Προστατεύω τους τηλεθεατές ακόμη κι αν χρειαστεί να καταθέσω εγώ σε δικαστήρια, παραμερίζοντας τον όποιο κίνδυνο, κάτι που έχω κάνει δεκάδες φορές.

Τελευταία, είναι πλούσιο το αστυνομικό δελτίο. Πού το αποδίδετε;

Εγκλήματα γίνονταν πάντα, όμως, τώρα τελευταία, έχουν αυξηθεί και σε αριθμό, αλλά κυρίως σε σκληρότητα. Πιστεύω ότι θα δούμε και χειρότερα, πιο ακραίες μορφές βίας. Η οικονομική κρίση και ο εγκλεισμός, λόγω της πανδημίας που ακολούθησε, ανέδειξαν σκοτεινές πλευρές και παθογένειες.

Μετά από όλα όσα έχετε δει, τι είναι αυτό που μπορεί να σας συγκινήσει;

Οι ειλικρινείς πράξεις αγάπης! Η ζεστή αγκαλιά μιας μητέρας στο παιδί της όταν βλέπω δύο ηλικιωμένους να περπατούν στον δρόμο χέρι-χέρι, το γουργουρητό από τα γατάκια μου, όταν τα χαϊδεύω. Συγκινούμαι και αντιδρώ στην αδικία. Η κακοποίηση παιδιών γερόντων και ζώων με βγάζει εκτός εαυτού.

Διαβάστε επίσης:

Αγγελική Νικολούλη: Απαντάει πρώτη φορά στη φήμη ότι φοράει κόκκινο χρώμα όταν γνωρίζει τον δολοφόνο

Φως στο Τούνελ: Η μυστηριώδης γυναίκα που τηλεφώνησε στην Νικολούλη - «Μην ψάχνετε τίποτα...»

Φως στο Τούνελ: Πέμπτο trend παγκοσμίως το hashtag της εκπομπής! Τα Tweets που προκαλούν ανατριχίλα!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved