Η Αντιγόνη Δρακουλάκη για Πέτρο Φιλιππίδη: «Δεν μου αρέσει να πρωταγωνιστώ στις ιστορίες των άλλων»
Media

Η Αντιγόνη Δρακουλάκη για Πέτρο Φιλιππίδη: «Δεν μου αρέσει να πρωταγωνιστώ στις ιστορίες των άλλων»

Η Αντιγόνη Δρακουλάκη έχει καταφέρει αυτό το διάστημα να ισορροπήσει τον δραματικό ρόλο του βραβευμένου έργου «Ο Μπέμπης», με αυτόν της Κικής από την κωμική σειρά της ΕΡΤ, «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο».

Η σπουδαία ηθοποιός Αντιγόνη Δρακουλάκη έχει διακριθεί για το μοναδικό της ταλέντο στην υποκριτική, καθώς έχει ξεχωρίσει τόσο στο θεατρικό σανίδι όσο και στη μικρή οθόνη με τις καταπληκτικές της ερμηνείες.

Η ηθοποιός, μίλησε στο περιοδικό Secret για τον δραματικό της ρόλο στο βραβευμένο έργο «Ο Μπέμπης» όπου υποδύεται τη κόρη μιας δυσλειτουργικής οικογένειας, για τα κοινωνικά μηνύματα που περνάει στο θέατρο η υπόθεση αυτή, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και για τον ρόλο της στη σειρά «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», αλλά και για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, η οποία συνεργάζονταν με τον ηθοποιό στο συγκεκριμένο σίριαλ πριν τις καταγγελίες.

Στον βραβευμένο «Μπέμπη» της Βίλης Σωτηροπούλου πρωταγωνιστεί αυτόν τον καιρό η Αντιγόνη Δρακουλάκη, ερμηνεύοντας έναν σπαρακτικό ρόλο: τη μεγάλη κόρη μιας δυσλειτουργικής οικογένειας, με πέντε παιδιά, που καταλήγουν σε ίδρυμα και μετά σε ανάδοχες οικογένειες. Στο έργο, που ακροβατεί ανάμεσα στη συγκίνηση και το χιούμορ και παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο «Αλκμήνη», σε σκηνοθεσία Άσπας Τομπούλη, πέντε παιδικές ψυχούλες σκορπίζονται σε διαφορετικά μέρη του κόσμου.

«Ο "Μπέμπης" ανοίγει ένα ντουλάπι σκοτεινό ενός κόσμου που δεν τον γνωρίζουμε, αλλά μας συγκινεί όλους. Κι εμένα πάρα πολύ. Έχω εγκύψει σε αυτό το κείμενο, διότι τα παιδιά σε ιδρύματα και όσα βιώνουν σε αυτό το περιβάλλον είναι ένας άγνωστος κόσμος για εμάς και έχει τόσο πόνο και τόση τραγωδία, που δεν μπορούμε να το φανταστούμε. Βέβαια, αν βρουν μια οικογένεια που θα τους χαρίσει πολλή αγάπη, η ρωγμή τους μπορεί να κλείσει. Η αγάπη είναι το κλειδί για όλα», αναφέρει η ηθοποιός στο «S», Συγκινημένη για τα παιδιά των ιδρυμάτων, αναρωτιέται πότε η κοινωνία των ανθρώπων θα φροντίσει γι' αυτά. «Στο έργο με συγκινεί ιδιαίτερα η αγωνία των πέντε αδελφών, που ψάχνει συνέχεια ο ένας τον άλλον. Η ρωγμή πού δημιουργείται μέσα στην ψυχή τους από την έλλειψη αγάπης με σκοτώνει. Με διαλύει.

Είναι σημαντικό μέσα από αυτή την παράσταση να ακουστούν αυτά τα πράγματα. Και να ανοίξει ένα κεφάλαιο για το τι γίνεται μέσα σε ένα ίδρυμα και τι κάνουμε κι εμείς ως κοινωνία. Το έργο δίνει το μήνυμα ότι αυτά τα παιδιά πρέπει να φύγουν από το ίδρυμα και να μπουν σε οικογένεια. Πρέπει να τα αγκαλιάσει κάποιος με αγάπη. Είναι κρίμα που στην Ελλάδα οι υιοθεσίες δεν γίνονται εύκολα. Πρέπει να μιλήσουμε τώρα, να ανοίξει τώρα αυτό το θέμα, που αυτοί οι άνθρωποι είναι ακόμη παιδιά. Εγώ ως άνθρωπος νιώθω απαίσια που δεν έχω κάνει κάτι για να βοηθήσω. Θεωρώ ότι με αυτόν τον ρόλο και αυτή την προσέγγιση του "Μπέμπη" κάτι ξεκινάμε», τονίζει.

Όσον αφορά την τηλεόραση, η γνωστή ηθοποιός κρατά έναν κωμικό ρόλο, αυτόν της Κικής στο σίριαλ της ΕΡΤ «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», καταφέρνοντας να ισορροπεί εξαίσια το κωμικό με το τραγικό.

«Το να κάνεις κωμωδία την εποχή που συμβαίνουν τόσα δυσάρεστα είναι πραγματικά παρήγορο, γιατί ξορκίζεις όλη αυτή τη μαυρίλα γύρω σου. Στον "Πλάτανο" έχουμε ένα χωριό αγάπης, όπου έχουν δημιουργηθεί πραγματικές σχέσεις και μεγάλο νοιάξιμο», αναφέρει η Αντιγόνη Δρακουλάκη.

Σε αυτήν όμως τη δουλειά πριν από έναν χρόνο είχε βρεθεί αντιμέτωπη με την απειλή να διακοπεί το σίριαλ λόγω της αποχώρησης του Πέτρου Φιλιππίδη. «Είμαστε σε μια εποχή που βαλλόμαστε από πολλά. Και η αγωνία η δική μου και όλων των ανθρώπων, φαντάζομαι, είναι να παραμείνουμε σε μια κατάσταση καθαρότητας πνεύματος, ώστε κάποια στιγμή να καταλάβουμε τι είναι αυτό που συμβαίνει γύρω μας. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς ξεκίνησε, τι συνέβη και πώς τελικά θα τελειώσει. Αν δεν τελειώσει, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Είμαστε σε μια διαδικασία παρακολούθησης. Δεν θέλω να μιλάω γι' αυτό το θέμα, γιατί δεν μου αρέσει να πρωταγωνιστώ στις ιστορίες των άλλων. Όλο αυτό καλώς έγινε, αλλά πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς θα τελειώσει», καταλήγει η ηθοποιός.

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved