Ο Όρκος: Γιώργος Μπανταδάκης: «Ο Γρηγόρης είναι ένας άνθρωπος αρκετά δυναμικός»
Media

Ο Όρκος: Γιώργος Μπανταδάκης: «Ο Γρηγόρης είναι ένας άνθρωπος αρκετά δυναμικός»

Την περσινή σεζόν, στην «Εξαψη» του ΜEGAA, ο Γιώργος Μπανταδάκης υποδύθηκε έναν δολοφόνο με... αγγελικό πρόσωπο.

Τώρα, ο ίδιος περνάει στην αντίπερα πλευρά του νόμου, για τις ανάγκες του «Ορκου», της νέας σειράς της ΕΡΤ1. Πρόκειται για ένα σύγχρονο υπαρξιακό δράμα αξιών με αστυνομική πλοκή σε σκηνοθεσία Σπύρου Μιχαλόπουλου και σενάριο Τίνας Καμπίτση.

Ο Γιώργος Μπανταδάκης υποδύεται έναν δικηγόρο που βρίσκεται στο πλευρό του πρωταγωνιστή Γιάννη Στάνκογλου και της συμπρωταγωνίστριας του Αννας - Μαρίας Παπαχαραλάμπους. Ο ηθοποιός μίλησε στα «Πρόσωπα» για τη συμμετοχή του στη σειρά.

Τι το ιδιαίτερο έχει για σένα αυτή η σειρά;

«Ο όρκος» είναι μια σειρά που παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα ιατρικό δράμα που συνδυάζει και το αστυνομικό στοιχείο. Βλέπουμε τις ζωές γιατρών, οι οποίοι προσπαθούν να προσφέρουν στον συνάνθρωπο και δημιουργούν την ιατρική του δρόμου. Θέλουν να προσφέρουν στον άστεγο, τον ανήμπορο τον άνθρωπο που έχει βρεθεί για οποιονδήποτε λόγο στον δρόμο. Είναι μια σειρά που, πέρα από το διεισδυτικό, ανατρεπτικό κι εξαιρετικό σενάριο που έχει γράψει η Τίνα Καμπίτση και η ομάδα της, έχει κοινωνικό μήνυμα και είναι σημαντικό να υπάρχουν και τέτοιου είδους σειρές γιατί ουσιαστικά αντικατοπτρίζουν την κοινωνία με αυτό. Βλέπουμε κομμάτια της ζωής μας και ίσως αυτή η σειρά να παρακινήσει και άλλους ανθρώπους να κοιτάξουν τον διπλανό τους πιο ουσιαστικά. Και ίσως να σκεφτούμε ότι στην κατάσταση αυτή που είναι ο άνθρωπος μέσα στο χαρτόκουτο, όταν περνάμε από έναν δρόμο, μπορεί να βρεθεί ανά πάσα στιγμή ο καθένας. Είμαστε πολύ κοντά και μακριά από αυτό. Πέρα από αυτό, έχει και έναν ταλαντούχο σκηνοθέτη, τον Σπύρο Μιχαλόπουλο,, που με πολλή αγάπη έχει περιβάλει τη σειρά, με μια κινηματογραφική και ατμοσφαιρική ματιά. Νομίζω ότι είναι αποτέλεσμα υψηλό.

Τον δικό σου ήρωα πώς τον διαχειρίζεσαι;

Σε αυτή τη σειρά εγώ κάνω έναν δικηγόρο. Είναι ο Γρηγόρης Ζέρβας και είναι ουσιαστικά ο κολλητός φίλος του Αγγέλου Ράπτη που υποδύεται ο Γιάννης Στάνκογλου. Τον βάζει ο Αγγελος να εξιχνιάσουν μια υπόθεση που αφορά τη γυναίκα του που χάθηκε σε τροχαίο και προσπαθούμε σιγά σιγά να πιάσουμε το κουβάρι και να βρούμε τα στοιχεία όλης αυτής της ιστορίας. Γιατί ο Αγγελος έχει υποψίες ότι το ατύχημα δεν ήταν ακριβώς ατύχημα και αρχίζει μέσα από τα ημερολόγια της και τα χαρτιά της να βρίσκει κάποια στοιχεία που ίσως αποδεικνύουν την εμπλοκή της σε μια άλλη υπόθεση. Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος που εμπιστεύεται είναι ο Γρηγόρης, που είναι φίλος του και ένας από τους καλύτερους νομικούς της πόλης. Είναι ένας άνθρωπος αρκετά δυναμικός, δοτικός ως προς τον φίλο του και την όλη υπόθεση. Παικτικά έχει ένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και αυτό οφείλεται στην Τίνα που γράφει χαρακτήρες ολοκληρωμένους ήδη από το χαρτί. Είναι ένας χαρακτήρας που έχει πολύ μεγάλες διακυμάνσεις. Γιατί διαφορετικά θα συμπεριφερθεί ως δικηγόρος στην αντίπαλο του, από την οποία προσπαθεί να εκμαιεύσει πράγματα, διαφορετικά θα μιλήσει με τον φίλο του, διαφορετικά όταν θα πάει να ζητήσει τα χαρτιά από τον διοικητή της Αστυνομίας και θα πρέπει να πετύχει τον στόχο του. Κι αυτό για έναν ηθοποιό είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Υπάρχει ένα ψυχογράφημα που συνήθως το βρίσκουμε σε θεατρικούς ρόλους. Εδώ υπάρχει και τηλεοπτικά είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved