Πισπιρίγκου: Το πρώτο βράδυ στο ειδικό κελί των φυλακών - Τι ζητά επίμονα η κατηγορούμενη
Media

Πισπιρίγκου: Το πρώτο βράδυ στο ειδικό κελί των φυλακών - Τι ζητά επίμονα η κατηγορούμενη

Πώς περνάει τον χρόνο της στις φυλακές η Πισπιρίγκου, τι ζητάει από το προσωπικό, αλλά και ποιο είναι το αίτημα που έχει υποβάλει; Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια.

Οι πρώτες ώρες πίσω από τα κάγκελα

H Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει ότι βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Απομονωμένη σε ειδικό κελί με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να μην την αφήνουν στιγμή από τα μάτια τους. Βρίσκεται σε 24ωρη παρακολούθηση.

Η 33χρονη κατηγορούμενη, ζητά συνεχώς να μπορεί να έχει επικοινωνία με τον έξω κόσμο. Κυρίως με το δικηγόρο της , την αδερφή της και τη μητέρα της και δεν σταματά να φωνάζει ότι δεν σκότωσε την μικρή Τζωρτζίνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, στο κελί της 33χρονης για λόγους ασφαλείας δεν υπάρχουν ούτε καν σεντόνια. Έχουν αφαιρεθεί τα κορδόνια από τα παπούτσια της και κάθε επικίνδυνο αντικείμενο που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει. Ενδεικτικό των μέτρων που έχουν παρθεί, είναι ότι δεν της έχει επιτραπεί να έχει αναπτήρα, παρόλο που καπνίζει μανιωδώς τις τελευταίες ημέρες, για να μην αποπειραθεί να βάλει φωτιά μέσα στο κελί.

«Αν θέλει να ανάψει ένα τσιγάρο, αιτηθεί ότι θέλω να κάνω ένα τσιγάρο, παρουσία του υπαλλήλου, θα της ανάψουν το τσιγάρο και θα κάνει το τσιγάρο για να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα» δήλωσε ο γενικός γραμματέας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Πολύκαρπος Μπήλιος.

Τι ζήτησε η Πισπιρίγκου στη φυλακή

Μόλις πέρασε την πόρτα της φυλακής η 33χρονη ζήτησε να έχει τηλεόραση για να μαθαίνει τι λένε οι δημοσιογράφοι για την ίδια, να μπορεί να τηλεφωνεί, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έξω από το κελί, έχει δικό της καρτοτηλέφωνο, το οποίο χρησιμοποιεί πολύ συχνά.

«Δικαιούται να έχει τηλεόραση, δικαιούται να έχει την επικοινωνία με τους συγγενείς της, δικαιούται να έχει την επίσκεψη της από τον συνήγορο της, δεν είναι τιμωρημένη, δεν είναι σε καθεστώς τιμωρίας για να της απαγορευτεί κάτι» δήλωσε ο πρόεδρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Κωνσταντίνος Βαρσάμης.

Το πρώτο 24ωρο στον Κορυδαλλό, η 33χρονη κατηγορούμενη, σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA , κοιμήθηκε κανονικά το μεσημέρι και το βράδυ, προαυλίστηκε δύο φορές, μόνη της, και επικοινώνησε με την μητέρα της και την αδελφή της.

«Είμαι αθώα με αποδείξεις, είμαι στη φυλακή και άλλοι έξω κάνουν πάρτι» δήλωσε η κατηγορούμενη.

Μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, η 33χρονη προσπαθεί να επικοινωνήσει και με τον σύζυγο της Μάνο Δασκαλάκη, προσπαθώντας να καταλάβει γιατί άλλαξε στάση, γιατί δεν βρίσκεται πλέον στο πλευρό της.

«Λυπάμαι, αισθάνομαι απογοήτευση και τίποτα άλλο. Με παρατάει και στρέφεται εναντίον μου, ενώ εγώ κατηγορούμαι άδικα. Μέχρι χθες έλεγε άλλα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο σύζυγος της, όχι μόνο αρνείται να επικοινωνήσει μαζί της αλλά πλέον είναι απέναντί της.

«Δεν έχει αντιπαλότητα για τον σύζυγο, έχει απογοήτευση και θλίψη για το γεγονός ότι θα προσδοκούσε τουλάχιστον να την υποστηρίζει και να της συμπαραστέκεται ηθικά στην δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται και όχι να στρέφεται εναντίον της με κινήσεις που κατά την δική της άποψη αποβλέπουν αποκλειστικά στο φαίνεσθαι» δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης, Όθωνας Παπαδόπουλος.

Αίτημα αποφυλάκισης

Τις επόμενες ώρες αναμένεται η Ρούλα Πισπιρίγκου να κάνει μέσω του συνηγόρου της αίτημα αποφυλάκισης που θα ζητήσει την αντικατάσταστη της προσωρινή της κράτηση, σε κράτηση με περιοριστικούς όρους όπως με κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι. Αυτό που ζητά είναι να αφεθεί ελεύθερη όσο είναι σε εξέλιξη οι έρευνες.

«Η ίδια δηλώνει ότι δεν θα σταματήσει να φωνάζει για την αθωότητα της, να διατρανώνει τη φωνή της ότι αρνείται την εις βάρος της κατηγορίας, είναι ένα δικονομικό της δικαίωμα το οποίο έχει βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας» προσθέτει ο συνήγορος της κατηγορούμενης.

Μέχρι το συμβούλιο της φυλακής να αποφασίσει αν η 33χρονη μπορεί να μείνει σε κελί με άλλη κρατούμενη, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα παραμείνει απομονωμένη χωρίς καμία οπτική επαφή με τις συγκρατούμενες της.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved