Άγριες μέλισσες: Ο παπα-Γρηγόρης πρόδωσε πότε θα πέσει αυλαία στη σειρά
Media

Άγριες μέλισσες: Ο παπα-Γρηγόρης πρόδωσε πότε θα πέσει αυλαία στη σειρά

Για τρίτη χρονιά βλέπουμε τον Κώστα Σαββιδάκη να υποδύεται τον παπα-Γρηγόρη στις Άγριες μέλισσες.

Μάλιστα ακόμα και χωρίς το ράσο, απολαμβάνει το σεβασμό και την αγάπη όλων των κατοίκων του Διαφανίου. Θύμα κι αυτός του χουντικού καθεστώτος, ζει το δικό του Γολγοθά, όμως εύχεται το Πάσχα να έρθει και για αυτόν η Ανάσταση!

Περίοδος πένθους για την Εκκλησία μας, περίοδος μεγάλης λύπης και για τον ήρωα σας, τον παπα-Γρηγόρη. Το τηλεοπτικό κοινό συμπάσχει μαζί του...

Ο παπα-Γρηγόρης τραβά το δικό του μαρτυρικό δρόμο, το δικό του Γολγοθά. Η Αρχιεπισκοπή, προσκείμενη στο χουντικό καθεστώς, τον έχει καθαιρέσει από ιερέα και του έχουν πάρει τα ράσα. Ο Ακύλας εκδικήθηκε για τα καλά τόσο τον παπαΓρηγόρη, όσο και τον Προύσαλη και τον Κυριάκο ως κοινοτάρχη. Τους ξήλωσε όλους από τη θέση τους, από τα - αξιώματα τους,, καθώς δεν κρατήθηκαν και μίλησαν για τις εκτελέσεις των Αριστερών πάνω στο βουνό. Του παπα-Γρηγόρη του στήνουν οι Άβαντες μια φοβερή παγίδα με ένα νεαρό αγόρι. Πάει ο παπάς να ανοίξει την πόρτα του και ένας, νεαρός τον τραβά και τον φιλά στο στόμα! Ο κρυμμένος φωτογράφος απαθανατίζει τη σκηνή και από εκεί αρχίζει η συκοφαντία. Εκείνος τρέχει αμέσως στο καφενείο και λέει στους συγχωριανούς του την πλεκτάνη που του έστησαν. Να ξέρετε ότι και ιστορικά ισχύει πως τους παπάδες που δεν ήταν τότε με το καθεστώς τους έβγαζαν τα ράσα με ψεύτικες καταγγελίες για ασέλγεια σε ανήλικους.

Πώς νιώθει ο παπα-Γρηγόρης χωρίς τα ράσα του;

Ε, δεν υπάρχει κάτι πιο βαρύ, φαντάζομαι από να ξυρίζουν έναν ιερέα, να του βγάζουν τα ράσα, το πετραχήλι, το σταυρό. Ο παπα-Γρηγόρης πορευόταν πάντα με την ιεροσύνη και με αυτή την καθαίρεση του κόβουν τη ζωή στη μέση. Η οικογένεια του είναι η Εκκλησία και οι συντοπίτες του στο Διαφάνι. Όταν, λοιπόν, του παίρνουν τα κλειδιά του ναού, «σπάει» μεσάτου, κι όταν βλέπει τον εαυτό του χωρίς τα ράσα, με πολιτικά ρούχα, δεν μπορεί να περπατήσει και να μιλήσει, .πενθεί. Όταν φτάνει στο χωριό, όλοι τον εμψυχώνουν, είναι στο πλευρό του, ξέρουν ότι του την είχαν στήσει. Στη συνείδηση του κόσμου, ο παπα-Γρηγόρης είναι ο βοσκός και αυτοί τα πρόβατα, είναι ο καθοδηγητής τους. Ίσως και τα ράσα να μην κάνουν τον παπά, αλλά η πίστη του στον Θεό και τον άνθρωπο.

Θα λάμψει το δίκαιο;

Οι κατηγορίες που του προσάπτουν από την. Αρχιεπισκοπή είναι βαριές. Με την ηγεσία της δεν έχει καμία ελπίδα. Τους φωνάζει «βοηθήστε με», αλλά αυτοί κωφεύουν. Δεν θέλουν να τον γλιτώσουν, τηρούν εντολές. Η Αρχιεπισκοπή τότε ήταν στο πλευρό της χούντας, καθώς το καθεστώς στήριζε το περίφημο «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια». Ποια οικογένεια, θα μου πείτε, που χώριζε πατεράδες από παιδιά και τους έστελνε στην εξορία λόγω διαφορετικών πολιτικών αντιλήψεων, και ποια θρησκεία, όταν ο Χριστός λέει «αγαπάτε αλλήλους» και δίδαξε την αγάπη και τη συγχώρεση, ενώ το καθεστώς βασάνιζε Έλληνες πολίτες μέσα στις φυλακές γιατί διάβαζαν αριστερές εφημερίδες; Η χούντα χρησιμοποίησε τη θρησκεία, τους λειτουργούς της, ακόμα και τις περικοπές των Ευαγγελίων για να εξυπηρετήσει τα δικά της συμφέροντα. Αλλά θα σας πω και ένα... σπόιλερ: ο παπα-Γρηγόρης θα ξαναλειτουργήσει στην εκκλησία!

Πάντως καθόλου τυχαίο δεν είναι που οι σεναριογράφοι τον βάζουν να κουβαλά το δικό του σταυρό μέσα στη Σαρακοστή..

Ακριβώς, το μήνυμα είναι σαφές. Ξέρετε, ως χριστιανοί, έχουμε περάσει δύο χρόνια χωρίς ανοιχτές εκκλησιές το Πάσχα ή κάνοντας Πάσχα με ειδικές συνθήκες, χωρίς Επιτάφιο, με μικρές λειτουργίες τη Μεγάλη Παρασκευή στην περιφορά ή αλλάζοντας ώρα στην Ανάσταση. Αυτό δεν είναι λίγο. Με την πανδημία και την οικονομική κρίση, ο πρώτος θεσμός που διαλύθηκε είναι η οικογένεια. Πρέπει να . το πάρουμε χαμπάρι ότι ο δυτικός τρόπος ζωής χτυπάει την οικογένεια και την Εκκλησία, γιατί αυτοί οι δύο θεσμοί δίνουν αξίες και ιδανικά στον άνθρωπο, όπως και η παιδεία και η Τέχνη.

Πότε θα πέσει η αυλαία στις «Μέλισσες»;

Τέλος Ιουνίου θα ολοκληρωθούν τα γυρίσματα και αρχές Ιουλίου θα προβληθούν τα τελευταία επεισόδια. Οι «Άγριες μέλισσες» άφησαν πολλά δώρα στους τηλεθεατές, αλλά και σε εμάς, τους ηθοποιούς, το σκηνοθέτη, τους τεχνικούς. Γίναμε όλοι μια μεγάλη οικογένεια. Πρώτη φορά στα τηλεοπτικά χρονικά έπαιξαν τόσοι πολλοί και σημαντικοί ηθοποιοί του θεάτρου μας σε ένα καθημερινό σίριαλ. Για εμένα, η αναγνωρισιμότητα που πήρα από τις «Μέλισσες» ήταν μια ανέλπιστη ι χαρά. Μου δόθηκε ένας ρόλος με καθαρή ματιά, ένας ρόλος που είπε πολλά για τον\ Χριστό μας και την Εκκλησία. Αυτός ο ρόλος μου πρόσφερε πολλά και ευελπιστώ ότι θα έρθουν και περισσότερα στο μέλλον Οι «Άγριες μέλισσες» ήταν η χαρά των τηλεθεατών μέσα σε δύο καραντίνες, συνδέθηκαν με την πανδημία. Μπορεί όταν μας έβλεπαν στο δρόμο ή στο σούπερ μάρκετ να μη μας αγκάλιαζαν από το φόβο του κορονοϊού, αλλά μας μιλούσαν σαν/να μας ήξεραν, σαν να ζούσαν και αυτοί στο Διαφάνι.

Πηγή:7ΜέρεςTV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved