Μπάμπης Αναγνωστόπουλος:«Την Καρολάιν την αγαπούσα και την αγαπώ» – Ένταση με τον αστυνομικό-μάρτυρα
Media

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος:«Την Καρολάιν την αγαπούσα και την αγαπώ» – Ένταση με τον αστυνομικό-μάρτυρα

Με την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα, του αστυνομικού που βρέθηκε πρώτος στην μεζονέτα στα Γλυκά Νερά, συνεχίζεται η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος εμφανίστηκε στα δικαστήρια δεμένος πισθάγκωνα και με αλεξίσφαιρό, στάθηκε μπροστά στην Πρόεδρο και απάντησε στις ερωτήσεις, ενώ ήταν κυνικός και ψυχρός.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος επιμένει στον ισχυρισμό ότι σκότωσε την Καρολάιν Κράουτς ευρισκόμενος σε κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής.

Με την έναρξη της διαδικασίας η πρόεδρος του δικαστηρίου με βάση τη δικονομία ζήτησε από τον κατηγορούμενο να δώσει ένα πρώτο στίγμα της θέσεώς του αφού άκουσε το κατηγορητήριο και τις πράξεις που του αποδίδονται.

Πρόεδρος: Αποδέχεστε η όχι τις κατηγορίες;

Κατηγορούμενος: Ποτέ δεν είχα σκοπό να βλάψω τη σύζυγό μου. Την αγαπούσα και την αγαπώ. Αυτό δεν άλλαξε και δεν θα αλλάξει ποτέ από τη μέρα που τη γνώρισα.

Πρόεδρος: Έχετε πει στην ανάκριση ότι αποδέχεστε την πράξη και ότι τελούσατε κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής.

Κατηγορούμενος: Αυτός είναι ο ισχυρισμός, δεν υπήρχε προμελέτη κανένας όφελος η κέρδος από εμένα από αυτή την πράξη.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την εξέταση του πρώτου μάρτυρα αστυνομικού ο οποίος περιγράφει όσα αντίκρυσε μπαίνοντας στο σπίτι στα Γλυκά Νερά.

Αστυνομικός για Αναγνωστόπουλο: Πρώτη φορά στα 20 χρόνια είδα θύμα να έχει τέτοια ψυχραιμία
Με απόλυτη ψυχραιμία, πρωτόγνωρη ακόμα και για τον αστυνομικό που είχε πολυετή εμπειρία, αντιμετώπισε ο κατηγορούμενος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος όλα όσα ακολούθησαν μετά τη δική του δολοφονική ενέργεια, όπως κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας και ο δεύτερος αστυνομικός που εξετάστηκε.

Συγκλονιστική κατάθεση

«Η αντίδραση του κατηγορουμένου όταν του είπε ο άλλος αστυνομικός “άστο τελείωσε” για τη γυναίκα του, ήταν σα να μη κατάλαβε τι έχει γίνει. Μας είπε κάποια στιγμή “γιατί τη σκότωσαν αφού τους έδωσα τα λεφτά”. Από τις ερωτήσεις που μας έκανε κατάλαβε ότι είχε πεθάνει, αλλά η αντίδραση του ήταν τέτοια σαν να μην είχε πεθάνει η γυναίκα του. Η πρώτη αντίδραση ήταν σα να μη κατάλαβε, αλλά μετά είχε καταλάβει αλλά η συμπεριφορά του ήταν περίεργη. Ήταν ψύχραιμος σε σημείο που δε μπορούσα να το πιστέψω. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια ηρεμία, τόση ψυχραιμία, είχε μια γαλήνη σε φάση που δεν το έχω ξαναδεί αυτό. Ήρθαν πολλές υπηρεσίες και σε όλες έλεγε την ιστορία σαν να μην έχει συμβεί κάτι σε αυτόν. Αν μου είχε συμβεί εμένα θα έλεγα “ρε παιδιά τα έχω πει πέντε φορές, πόσες φορές να τα πω”», περιέγραψε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Σας έκανε εντύπωση ότι υπήρχε απουσία συναισθήματος;

Μάρτυρας: Ήμασταν τόσοι άνθρωποι κάτω και δεν μπορούσαμε να συνέλθουμε, δε μιλούσαμε και εκείνος ήταν ψύχραιμος. Ο πρώτος πανικός που επικράτησε στο σπίτι, ακολουθήθηκε από ηρεμία. Ήταν σα να είπε “ό,τι έγινε, έγινε”. Μόλις είπα “πάμε κάτω να μείνει καθαρός ο χώρος”, ήταν σαν να τελείωσαν όλα.

Όταν ερωτήθηκε αν ο 33χρονος αντέδρασε βλέποντας το σκυλί, ο μάρτυρας απάντησε πως δεν υπήρχε καμία αντίδραση. «Από τη στιγμή που λύθηκε και μετά ήταν τρομερά ψύχραιμος, ήταν σαν να μην είχα πεθάνει η γυναίκα του. Ήμασταν μαζί 3-4 ώρες και δε μου είπε μια φορά “τι έπαθα! Έχασα τη γυναίκα μου”. Πρώτη φορά στα 20 χρόνια είδα θύμα να έχει τέτοια ψυχραιμία».

«Ένταση» στο δικαστήριο μεταξύ Αναγνωστόπουλου και αστυνομικού – μάρτυρα
Το προφίλ του προφυλακισμένου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου περίγραψε ο πρώτος αστυνομικός ο οποίος εξετάστηκε ως μάρτυρας στη δίκη για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς, τον οποίο τον εντυπωσίασε η απάθεια του κατηγορούμενου.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος μόλις ολοκλήρωσε την κατάθεση του ο μάρτυρας ζήτησε να τον εξετάσει, όπως έχει δικαίωμα και ο ίδιος και αναφερόμενος στη δολοφονία της Καρολάιν έκανε λόγο για συμβάν.

«Με στενοχωρεί που λέτε ότι μετά το συμβάν “πήρα την κόρη μου αγκαλιά για λίγο” και με είδατε να τρέμω. Σας έδωσα το παιδί να κατέβουμε με ασφάλεια τη σκάλα και για τις επόμενες ώρες είχα την κόρη μου αγκαλιά και μέχρι να έρθουν οι γονείς μου εσείς κρατήσατε το παιδί για ένα δύο λεπτά….Μου έκανε εντύπωση που το λέτε αυτό ότι εσείς κρατήσατε το παιδί», είπε ο κατηγορούμενος.

Μάρτυρας: Το περιστατικό είναι γραμμένο σε υψηλή ανάλυση κεφάλι μου. Εγώ είμαι αυτός που σας έφερα κάτι να βάλετε για να μην κρυώνετε και σας έφερα τα παπούτσια σας και σας έδωσα το τηλέφωνο για τους γονείς σας. Το μωρό δεν το πήρατε καθόλου στην αγκαλιά σας. Μετά ήρθε το ΕΚΑΒ αλλά δεν θυμάμαι ποιος το παρέδωσε.

Κατηγορούμενος: Όταν ήρθε το ΕΚΑΒ ήμουν στο περιπολικό με το παιδί. Κατεβαίνοντας στις σκάλες και στρίβοντας το τελευταίο κομμάτι είπατε ότι δεν είχα καμία αντίδραση όταν είδα το σκυλάκι. Είτε δεν με είδατε είτε ήταν άλλος συνάδελφος γιατί όταν το είδα το σκυλάκι μου με συγκράτησε. Περιγράφετε μια απάθεια που δεν ήταν έτσι.

Μάρτυρας: Δεν είδα κάποια αντίδραση από εσάς. Εγώ δηλώνω την απάθεια και τη ψυχρότητα σε ένα τέτοιο σκηνικό και υποκειμενικά πώς θα αντιδρούσα εγώ με ένα νεκρό σκύλο, τη νεκρή γυναίκα και το μωρό επάνω της.

Κατηγορούμενος: Αν αυτός ο άνθρωπος που είδατε ήταν σε κατάσταση σοκ που μόλις διαλύθηκε η ζωή μπροστά του…

Πρόεδρος: Το αιτιολόγησε το συμπέρασμα του ο μάρτυρας με το αποτέλεσμα της εξέλιξης των πραγμάτων. Κατέστη σαφές.

Δύσκολο να εξασφαλιστούν οι δικάσιμοι
Η δίκη για τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά διεξάγεται σήμερα σε μια από τις μικρότερες αίθουσες του δικαστηρίου την ελάχιστη παρουσία εκπροσώπων του Τύπου και ακροατηρίου συνολικά εννέα άτομα για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Στην έναρξη της δίκης, μάλιστα, η πρόεδρος επισήμανε πως είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλιστούν δικάσιμοι για την υπόθεση, καθώς νομικός εκπρόσωπος φιλοζωικού σωματείου δήλωσε κώλυμα για την συνεδρίαση της προσεχούς Πέμπτης.

«Γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να βρεθεί αίθουσα, δεν είναι δυνατόν να κάνουμε δεκτό το αίτημα, σε αυτό το κτίριο γίνονται όλες οι μεγάλες δίκες για τις υποθέσεις που το τελευταίο διάστημα απασχόλησαν την κοινή γνώμη», τόνισε η πρόεδρος.

Δες το βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Mega

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved