Μεγάλη Εβδομάδα με θρησκευτικές σειρές στην TV
Media

Μεγάλη Εβδομάδα με θρησκευτικές σειρές στην TV

Η Μεγάλη Εβδομάδα χαρακτηρίζεται από μια κατανυκτική ατμόσφαιρα καθώς οδεύουμε προς την Ανάσταση του Θεανθρώπου και το Πάσχα.

Αυτή την ατμόσφαιρα έρχονται να ενισχύσουν και φέτος τα κανάλια με την παρουσίαση θρησκευτικών σειρών στο πρόγραμμα τους. Ο ΑΝΤ1, το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV αλλά και το ΟΡΕΝ προβάλλουν μοναδικές παραγωγές.

ΑΝΤ1

Από τη Μ. Δευτέρα έως τη Μ. Παρασκευή, το κανάλι του Αμαρουσίου παρουσιάζει τη θρησκευτική μίνι σειρά «Η Βίβλος». Κάθε βράδυ, στις 23.00, η ιστορία της σειράς εκτυλίσσεται, βασιζόμενη στην τελευταία αναθεωρημένη έκδοση τας Βίβλου και καλύπτει όλα όσα έχουν συμβεί από την «Γένεση μέχρι την, Αποκάλυψη» σε μία μεγάλη και πιο ολοκληρωμένη αφήγηση. Φυσικά, περιλαμβάνει και τις προφανείς ιστορίες, όπως η κιβωτός του Νώε, η Έξοδος καθώς η γέννηση, ο θάνατος και η Ανάσταση του Ιησού. Τις πρώτες πέντε ώρες της σειράς προβάλλονται οι ιστορίες που προέρχονται από την Παλαια Διαθήκη, ενώ τις υπόλοιπες πέντε αυτές από τη Νέα. Οι δημιουργοί της σειράς ήθελαν να δείξουν πώς η Παλαιά Διαθήκη συνδέεται απόλυτα με την Καινή Διαθήκη και πως είναι μια εντυπωσιακή ιστορία με ένα μεγάλο, διαχρονικό και επιτακτικέ μήνυμα: Ό θεός αγαπά τον καθένα από εμάς σαν να ήμασταν το μόνο πρόσωπο σε όλο τον κόσμο για να δώσει την αγάπη του. Τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Τετάρτη στις 21.00, Η Βίβλος» και τη Μ. Πέμπτη και Μ. Παρασκευή στις 21.30, ο ΑΝΤ1 προβάλλει και άλλη μία κλασική παραγωγή, το θρησκευτικό δράμα «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ». Πρόκειται για την πιο κοσμαγάπητη θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της τηλεόρασης. Ένα ογκώδες και ολοκληρωμένο έργο, σκηνοθετημένο με απλότητα από τον Φράνκο Τζεφιρέλι. Ο γνωστός σκηνοθέτης απέδωσε με θρησκευτική προσήλωση τα Πάθη του Κυρίου, αναπαριστώντας τα γεγονότα με πίστη στις Γραφές και απόλυτο σεβασμό στην ιερότητα του θέματος.

ΟΡΕΝ

Κατά τη διάρκεια όλης της Μ. Εβδομάδας, το ΟΡΕΝ προβάλλει τη θρησκευτική παραγωγή «Α.Ο. The Bible Continues». Για δύο ώρες, από τις 20.00 έως τις 22.00, από τη Μ. Δευτέρα έως τη Μ. Τετάρτη, το τηλεοπτικό κοινό έχει τη δυνατότητα να απολαύσει τη ξένη αυτή σειρά, που ακολουθεί την ιστορία μετά τη σταύρωση του Χριστού. Ο αρχιερέας Καϊάφας και ο κυβερνήτης Πιλάτος σταυρώνουν τον Ιησού για να αποκαταστήσουν την τάξη στην Ιερουσαλήμ. Όμως, ο τάφος του είναι άδειος. Ο Πιλάτος και ο Καϊάφας πιστεύουν ότι οι μαθητές έκλεψαν το σώμα και ψάχνουν για να το βρουν. Έτσι, οι μαθητές φεύγουν από τη Γαλιλαία, όπου ο Ιησούς τούς δίνει την αποστολή τους. Με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος, οι μαθητές αρχίζουν να κηρύττουν το Ευαγγέλιο. Τη Μ. Πέμπτη στις 22.30 και τη Μ. Παρασκευή στις 21.45, η ιστορία κορυφώνεται.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤV

Και το κανάλι της Μακεδονίας παρουσιάζει ενδιαφέρουσες θρησκευτικές σειρές, καθώς οδεύουμε προς την κορύφωση του θείου Δράματος. Αρχικά, τη Μ. Δευτέρα, στις 19.00 προβάλλεται η σειρά «Close to Jesus», μια παραγωγή με αναφορές στα πρόσωπα που βρίσκονταν δίπλα στον Ιησού Χριστό. Στο πρώτο επεισόδιο παρακολουθούμε τη δράση του Ιωσήφ. Τη Μ. Τρίτη, την ίδια ώρα, προβάλλεται π ιστορία της Μαρίας της Μαγδαληνής, ενώ τη Μ. Τετάρτη του Ιούδα, του μαθητή που πρόδωσε τον Χριστό. Επίσης, τη Μ. Πέμπτη θα δούμε την ιστορία του Θωμά-και τη Μ. Παρασκευή η-σειρά κορυφώνεται με σημαντικές στιγμές της ζωής του ίδιου του θεανθρώπου. Παράλληλα, τη Μ. Τρίτη και την Μ. Τετάρτη στις 21.00, προβάλλεται η σειρά «Μoses». Με βάση την πλοκή, ο Μωυσής, ένας Ισραηλίτης που ανατράφηκε από την Αιγυπτιακή βασιλική οικογένεια, επιλέγεται από τον θεό για να απελευθερώσει τον εβραϊκό λαό από τη σκλαβιά και να τον οδηγήσει στη Γη της Επαγγελίας. Αυτή η μίνι δραματική σειρά είναι βασισμένη στη βιβλική ιστορία. Τέλος, τη Μ. Πέμπτη και τη Μ. Παρασκευή, τη σκυτάλη των θρησκευτικών δραμάτων παίρνει η σειρά «Ο Δαυίδ», στις 21.00. Αναφέρεται στον Δαυίδ, έναν νεαρό Ισραηλίτη βοσκό, που επιλέγεται από τον θεό για να βοηθήσει τον λαό του στον συνεχιζόμενο πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και των Φιλισταίων. Ο Δαυίδ νικά τον γίγαντα Γολιάθ, έναν πρωταθλητή και γίνεται ο δεύτερος βασιλιάς του Ισραήλ. Ωστόσο, αργότερα, παρασύρεται από την εξουσία και τη λαγνεία. Πρόκειται για μια διασκευή της βιβλικής ιστορίας.

Πηγή:MYTV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved