Τα βιβλία που θα μεταφερθούν στην TV
Media

Τα βιβλία που θα μεταφερθούν στην TV

Τα στελέχη των καναλιών έχουν ξεκινήσει ήδη τα «μαγειρέματα» για την τηλεοπτική σεζόν 2022- 2023.

Πολλά από αυτά, μάλιστα, περιλαμβάνουν τη μεταφορά στην TV δημοφιλών -και μη- μυθιστορημάτων Ελλήνων συγγραφέων.

«Σασμός»

Οι υπεύθυνοι του ΑLΡΗΑ, πριν από περίπου έναν χρόνο, κατάφεραν να αποκτήσουν τα δικαιώματα του μυθιστορήματος του Σπύρου Πετρουλάκη «Σασμός» και, μαζί με τον παραγωγό Γιάννη Καραγιάννη, να φτιάξουν μία δυνατή ομάδα μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Η τηλεοπτική μεταφορά φέρει τη σεναριακή υπογραφή του Β.Χ.Σπηλιόπουλου, η σκηνοθεσία ανήκει στον Κώστα Κωστόπουλο, ενώ πρωταγωνιστούν οι Δημήτρης Λάλος, Ορφέας Αυγουστίδης, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, Μαρία Πρωτόπαππα, Μαρία Τζομπανάκη κ.α. Μάλιστα, από τα πρώτα κιόλας επεισόδια, η σειρά κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφερόντων τηλεθεατών και να πάρει το εισιτήριο για του χρόνου. Μένει να δούμε πώς θα συνεχιστεί η ιστορία, καθώς ξεφεύγει από όσα έχουν αποτυπωθεί στις σελίδες του βιβλίου.

«Μια νύχτα του Αυγούστου»

Η Βικτόρια Χίσλοπ, δέκα χρόνια μετα την προβολή του τελευταίου επεισοδίου «Το νησί», βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημά της, επέστρεψε στα τηλεοπτικά δρώμενα μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ 1. Εκεί, κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους της τρέχουσας τηλεοπτικής σεζόν, παρουσίασε τη σειρά «Καρτ ποστάλ», βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημά της, ενώ έπεται συνέχεια. Η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών πρόκειται να συνεχιστεί και του χρόνου με τη μεταφορά του πιο πρόσφατου μυθιστορήματός της, «Μια νύχτα του Αυγούστου», που αποτελεί ουσιαστικά τη συνέχεια του πρώτου. Η νέα δραματική σειρά διαδραματίζεται τη δεκαετία του ’50 και έχει στο επίκεντρό της τη δολοφονία μιας γυναίκας από τον σύζυγό της, όταν ο τελευταίος μαθαίνει ότι είχε εραστή τον καλύτερό του φίλο.Το σενάριο υπογράφει ο Παναγιώτης Ιωσηφέλης, τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Ζωή Σγουρού, ενώ πρωταγωνιστούν οι Στέλιος Μάινας, Γιάννης Στάνκογλου, Μαρία Καβογιάννη κ.ά.

«Μαύρο Ρόδο»

Ο σεναριογράφος Γιώργος Κρητικός και ο παραγωγός Γιάννης Καραγιάννης, μετά την ολοκλήρωση της καθημερινής σειράς «Σε ξένα χέρια», πρόκειται να συνεχίσουν τη μακροχρόνια συνεργασία τους. Αυτή τη φορά, με τη μεταφορά του μυθιστορήματος της Ελένης Καπλάνη «Μαύρο ρόδο», που παρουσιάζει την ιστορία μίας καλογριάς, της αδελφής Ελισάβετ, η οποία επιστρέφει στο πατρικό της και καλείται να αποφασίσει αν θα ακολουθήσει τον έρωτα που ξυπνάει μέσα της στο πρόσωπο του Δημήτρη ή αν θα παραμείνει αφοσιωμένη, στον δρόμο του θεού, που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια. Οι συντελεστές βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων με τα ενδιαφερόμενα κανάλια και σύντομα πρόκειται να οριστικοποιηθεί σε ποιο θα δούμε την τηλεοπτική μεταφορά αυτού του βιβλίου, που θα έχει τη μορφή καθημερινής σειράς.

«Το βραχιόλι της φωτιάς»

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ 1, για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν, έχει εγκρίνει την υλοποίηση της δραματικής σειράς εποχής «Το βραχιόλι της φωτιάς», βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Βεατρίκης Σαΐας-Μαγρίζου. Τη διασκευή σεναρίου υπογράφει ο Νίκος Απειρανθίτης, ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Γιώργος Γκικαπέππας. Πρωταγωνιστούν οι Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκος Ψαρράς κ.ά, ενώ σε ρόλο έκπληξη θα δούμε τη Νένα Μεντή. Η σειρά έχει στο επίκεντρο μία οικογένεια αστών Ισπανοεβραίων της Θεσσαλονίκης στην ιστορική δίνη του 20ού αιώνα. Ολα όσα θα δούμε είναι δοσμένα μέσα από τα μάτια και την αφήγηση του μικρότερου γιου της οικογένειας, του Ιωσήφ, ο οποίος βιώνει οικογενειακούς κλυδωνισμούς σε μικρή ηλικία και που με περίεργες αντοχές επιβιώνει στο Άουσβιτς.

«Κάνε ότι κοιμάσαι»

Η ΕΡΤ 1, βρίσκεται πολύ κοντά στο να εγκρίνει τη μεταφορά ενός ακόμη βιβλίου. Συγκεκριμένα, το «Πριν κοιμηθείς με τον διάβολο» του Γιάννη Σκαραγκά, του οποίου η τηλεοπτική εκδοχή φέρει τον τίτλο «Κάνε ότι κοιμάσαι», με πρωταγωνιστή τον Σπύρο Παπαδόπουλο. Εκεί, ο ηθοποιός πρόκειται να υποδυθεί έναν καθηγητή Λυκείου, ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει μια σοβαρή υπόθεση «revenge porn» με δημοσιοποίηση προσωπικών στιγμών για λόγους εκδίκησης. Η συγκεκριμένη πρόταση είναι θέμα χρόνου να περάσει από το καθιερωμένο Διοικητικό Συμβούλιο και, προβλέπει την παραγωγή 70 επεισοδίων αντί για 30.

«Τα τάπερ της Αλίκης»

Η Ελενα Ακρίτα και η Κατερίνα Γιαννάκου έχουν ξεκινήσει να διασκευάζουν το μυθιστόρημα της πρώτης «Τα τάπερ της Αλίκης», προκειμένου να μεταφερθεί στη μικρή οθόνη με πρωταγωνίστριες τις Νένα Μεντή, Μαρία Ναυπλιώτου, Έλλη Τρίγγου. Η ιστορία αφορά τρεις γυναίκες που ζουν, ονειρεύονται και διεκδικούν. Την Κοραλία, είκοσι χρόνια καθαρίστρια στη Φίνος Φιλμ, την κόρη της Ελένη, πωλήτρια στο Μινιόν, που κάνει και επιδείξεις τάπερ σε σπίτια κυριών, καθώς και το «εξώγαμο» κοριτσάκι της, την Αλικούλα, που πήρε το όνομα της νονάς της, Αλίκης Βουγιουκλάκη, Η μικρή μέσα στα πολύχρωμα τάπερ της μαμάς κρύβει παιχνίδια, πασχαλίτσες για τα μαλλιά, επιθυμίες και όνειρα. Οταν η Αλίκη μεγαλώνει, κλείνει ερμητικά μέσα στα τάπερ όλα όσα αισθάνεται. Να σημειωθεί ότι το κανάλι που έχει το προβάδισμα για την προβολή της σειράς κρατείται επτασφράγιστο μυστικό.

«Φλόγα και άνεμος»

Ένα ακόμα μυθιστόρημα που πρόκειται να μεταφερθεί στη μικρή οθόνη, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ 1, είναι το «Φλόγα και άνεμος» του Στέφανου Δάνδολου. Τη διασκευή σεναρίου έχει αναλάβει η Ρένα Ρίγγα, το «τιμόνι» της σκηνοθεσίας κρατάει η Ρέινα Εσκενάζυ, ενώ πρωταγωνιστούν η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ο Άρης Λεμπεσόπουλος, η Μαρία Παπαφωτίου κ.ά. Η ιστορία διαδραματίζεται το καλοκαίρι του 1920, όπου καταφτάνει στη Χίο η Κυβέλη Αδριανού και γενικός διοικητής του νησιού είναι ένας γοητευτικός νεαρός ονόματι Γεώργιος Παπανδρέου. Εκείνη είναι παντρεμένη. Το ίδιο κι αυτός. Η εμβληματική πρωταγωνίστρια και ο πολιτικός ζουν για χρόνια έναν θυελλώδη παράνομο έρωτα, ώσπου ενώνονται με τα δεσμά του γάμου και γίνονται ένα από τα μυθικά ζευγάρια του 20ού αιώνα. Όμως οι παράφορες αγάπες είναι πάντα σπαρμένες με αγκάθια...

Πηγή:MYTV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved