Ο Νίκος Ψαρράς πρωταγωνιστής στο «Βραχιόλι της φωτιάς»
Media

Ο Νίκος Ψαρράς πρωταγωνιστής στο «Βραχιόλι της φωτιάς»

Ο Νίκος Ψαρράς πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στη νέα σειρά της ΕΡΤ, «Το βραχιόλι της φωτιάς».

Ο Νίκος Ψαρράς αν και χαμηλών τόνων, δίνει τον καλύτερό του εαυτό σε κάθε ρόλο που υποδύεται. Το τελευταίο διάστημα τον είδαμε ως Στάθη Θεριανό στη σειρά «Αγάπη παράνομη» και ως Σταμάτη Μαυρούδη στις «Άγριες μέλισσες». Δυο ρόλοι που μας εξέπληξαν ευχάριστα! Ο ηθοποιός μάλιστα έχει ήδη κλείσει μια νέα συνεργασία στο κανάλι της ΕΡΤ. Επομένως, τον Νίκος Ψαρρά θα τον απολαύσουμε στην επόμενη σεζόν, στη νέα σειρά «Το βραχιόλι της φωτιάς».

Το «Βραχιόλι της φωτιάς», το ιστορικό μυθιστόρημα της Βεατρίκης Σαΐας Μαγρίζου γίνεται μίνι σειρά 8 επεισοδίων για λογαριασμό της ΕΡΤ. Η ιστορία στηρίζεται σε αληθινά γεγονότα καθώς η συγγραφέας γράφει για τη ζωή της οικογένειάς της από τη μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης του 1917 έως το Ολοκαύτωμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Το σενάριο υπογράφει ο Νίκος Απειρανθίτης («Καρτ ποστάλ», «Τα καλύτερά μας χρόνια») και τη σκηνοθεσία ο βραβευμένος Γιώργος Γκικαπέππας. Ο Νίκος Ψαρράς έχει ήδη συμφωνήσει με την παραγωγή και είναι εν αναμονή των γυρισμάτων που θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο. «Είναι μια αληθινή ιστορία μιας εβραϊκής οικογένειας της Θεσσαλονίκης, η οποία πέρασε ό,τι και όλες οι αντίστοιχες οικογένειες της πόλης. Τραγικές στιγμές με πολύ πόνο. Είναι ένα τολμηρό και δύσκολο εγχείρημα και χαίρομαι που ο Γιώργος Γκικαπέππας είδε σε μένα έναν, χαρακτήρα ποιο ήσυχο και εσωστρεφή», δηλώνει στο ΤV24 ο ηθοποιός.

Στην ερώτηση ποιο ρόλο θα ενσαρκώσει μας απαντά: «Τον πατέρα της οικογένειας, τον Μεντές, που είναι ευκατάστατοι κι έχει εφτά παιδιά». Ο κ, Ψαρράς τονίζει πως τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν με τη μεγάλη πυρκαγιά του 1917: «Είμαι περίεργος να δω πώς θα πραγματωθούν αυτές οι σκηνές. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το Άουσβιτς και άλλες δύσκολες λήψεις με τρένα. Η σειρά έχει μεγάλο όγκο δουλειάς. Μακάρι να τα καταφέρουμε».

Ωστόσο αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο ηθοποιός συνεργάζεται με τον Γιώργο Γκικαπέππα. «Πέρυσι κάναμε μαζί ένα επεισόδιο για τη δραματοποιημένη σειρά ντοκιμαντέρ "Η γενιά του '30" της Cosmote Τν, όπου υποδύθηκα τον Κοσμά Πολίτη και χάρηκα πολύ που είδα έναν σκηνοθέτη που ξέρει από υποκριτική και μιλάμε με κοινό κώδικα», καταλήγει.

Το καστ

Εκτός από τον Νίκο Ψαρρά και η Νένα Μεντή που τα τελευταία χρόνια έχει επιλέξει να αφιερωθεί πλήρως στο θέατρο χαρίζοντας μας σπουδαίες ερμηνείες, θα πρωταγωνιστεί στο «Βραχιόλι της φωτιάς». Η επιστροφή της ύστερα από 13 ολόκληρα χρόνια είναι γεγονός. Να θυμίσουμε ότι η ηθοποιός πρωταγωνιστούσε το 2009 στο «4» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη κι έκτοτε εμφανίστηκε το 2015 σε ένα επεισόδιο της «10ης εντολής» του Πάνου Κοκκινόπουλου. Με την παραγωγή έχει υπογράψει ακόμη ο Γιώργος Καραμίχος, η Ελισάβετ Μουτάφη, ο Μιχαήλ Ταμπακάκης, ο Θάνος Τοκάκης, η Βασιλική Τρουφάκου και ο Σπύρος Σιαμούλης. Τη μουσική μάλιστα έχει αναλάβει ο Μίνως Μάτσας.

Η υπόθεση

Το δραματικό οδοιπορικό μιας εβραϊκής οικογένειας στις ζοφερές στιγμές του 20ού αιώνα. Το χρονικό μιας κοινωνίας που συντρίβεται και αναφύεται μέσα από τα ερείπια της. Η θυελλώδης ιστορία του μικρού Ιωσήφ, όπως την καταγράφει ένα νυχτερινό παραμύθι: Θεσσαλονίκη, 1917. Οι φλόγες ζώνουν την εβραϊκή συνοικία. Η Μπενούτα με τα παιδιά της βρίσκονται στο σπίτι. Ένας Τσιγγάνος ο Αγγελής, τους διασώζει την τελευταία στιγμή. Τους μεταφέρει στον καταυλισμό του, μακριά απ' τον όλεθρο. Μεγάλο μέρος της πόλης καταστρέφεται. Ένα πολύτιμο κόσμημα σώζεται. Είναι ένα κειμήλιο που συνδέει ανθρώπους και γεγονότα. Εβραίους και Τσιγγάνος. δύο λαούς με διαφορετική κοσμοαντίληψη, αλλά με πεπρωμένο κοινό. Πόλεμος, ναζιστική θηριωδία, Άουσβιτς. Οι σκληρές σελίδες του ολοκαυτώματος. Η οδύσσεια ενός βραχιολιού. Ποιοι γλίτωσαν, πώς και ποιοι δεν τα κατάφεραν; Μια ουσιαστική μαρτυρία για ουσιαστικές απώλειες.

Πηγή: TV 24

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Ψαρράς για Άγριες μέλισσες: «Είμαι πολύ περίεργος να δω πως θα τελειώσει αυτό το σίριαλ»

Γιώργος Κιμούλης: Αυτόπτης μάρτυρας ανατρέπει τα λεγόμενα των Δούκα - Χρυσικού και Ψαρρά

Νίκος Ψαρράς: Η πρώτη του αντίδραση μετά την αγωγή του Γιώργου Κιμούλη (Video)

Αποκαλυπτικός ο Ψαρράς για το #metoo: «Πολύ φοβάμαι ότι θα σοκαριστούμε κι άλλο αυτές τις ημέρες...»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved