Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Οι πρωταγωνιστές 45 χρόνια μετά
Media

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Οι πρωταγωνιστές 45 χρόνια μετά

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Μπορεί να έχουν περάσει τέσσερις δεκαετίες από την πρώτη προβολή, όμως συνεχίζει να κάνει επιτυχία της ημέρες της προβολής της.

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ θωρείται ως η μεγαλύτερη θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της μικρής και της μεγάλης οθόνης, που αναφέρεται στη Γέννηση, τη Ζωή, τα Πάθη και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού.

Η σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι προβλήθηκε για πρώτη φορά από το Ιταλικό κανάλι RAI1 στις 27 Μαρτίου 1977 και μέχρι σήμερα καθηλώνει τους τηλεθεατές ανά τον κόσμο, ενώ προβάλλεται κάθε χρόνο και στην Ελλάδα με επιτυχία τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα. Τα γυρίσματα της σειράς ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 1975 και ολοκληρώθηκαν τον Μάιο του 1976 και έγιναν στο Μαρόκο και την Τυνησία.

Οι σκηνές των συναγωγών τραβήχτηκαν στο νησί Djerba, ενώ οι σκηνές της Ιερουσαλήμ τραβήχτηκαν στην πόλη της Τυνησίας Μοναστήρι (το όνομα της πόλης παραμένει Ελληνικό μέχρι και σήμερα). Λόγω των κάκιστων Αγγλικών κάποιων κομπάρσων που επιλέχθηκαν από τον ντόπιο πληθυσμό, όλες οι ομιλίες τους ηχογραφήθηκαν ξανά σε στούντιο.

Δες πώς είναι σήμερα μερικοί από τους πρωταγωνιστές

• Ρόμπερτ Πάουελ - Ιησούς Χριστός

Ο βρετανικής καταγωγής Ρόμπερτ Πάουελ είναι ο πιο διάσημος «Ιησούς» της οθόνης, αφού μαγνήτισε τους πάντες στην ταινία «Ιησούς από τη Ναζαρέτ». «Κάποια στιγμή κοιτάζοντας στον καθρέφτη, αναγνώρισα στο είδωλό μου τον Ιησού. Μου φάνηκε ότι είδα την εικόνα που έχει ο καθένας από εμάς γι΄ Αυτόν, όταν προσπαθούμε να τον φανταστούμε. Την εικόνα που έχω συγκρατήσει από παιδί», ενώ ακόμη έχει εξομολογηθεί: «Πραγματικά ελπίζω στο μνημόσυνό μου, να με θυμούνται και να με αποκαλούν όλοι ως “τον άνθρωπο που υποδύθηκε τον Ιησού”», έχει πει.

• Ολίβια Χάσεϊ - Παναγία

Όλοι θυμόμαστε τον ρόλο της Παναγίας στην τηλεταινία «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» που εκτόξευσε στα ύψη την καριέρα της Ολίβια Χάσεϊ. Η 71χρονη πια ηθοποιός με αγγλικές και αργεντίνικες ρίζες ξεκίνησε την υποκριτική της πορεία στο θέατρο, όμως ο Φράνκο Τζεφιρέλι ήταν εκείνος που την έκανε να καθιερωθεί, αφού με το έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» κατάφερε να κερδίσει Χρυσή Σφαίρα.

Έχει 38 κινηματογραφικές ταινίες και 11 τηλεοπτικές παραγωγές στο ενεργητικό της, ενώ ακόμη έχει χαρίσει τη φωνή της στα video games των Star Wars. Έχει αποσπάσει βραβείο David di Donatello Awards για τον «Ρωμαίο και την Ιουλιέτα» του 1969 , αλλά και Golden Globe για το ίδιο έργο, ενώ ο τελευταίος της ρόλος ήταν αυτός της Μητέρας Τερέζα.


• Ίαν Μακ Σέιν - Ιούδας Ισκαριώτης

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο πιο γνωστός ρόλος του McShane είναι ο έμπορος με αντίκες Lovejoy στην ομώνυμη σειρά.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι γνωστός για τον ρόλο της ιστορικής φιγούρας Al Swearengen στη σειρά του HBO Deadwood, για την οποία κέρδισε το βραβείο Χρυσής Σφαίρας 2005 για τον καλύτερο ηθοποιό σε τηλεοπτικό δράμα. Ήταν επίσης υποψήφιος στα βραβεία Emmy και Screen Actors Guild Awards του 2005.

• Κλαούντια Καρντινάλε - Μοιχαλίδα

Κλάουντια Καρντινάλε είναι το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Ιταλίδας ηθοποιού Κλωντ Ζοζεφίν Ροζ Καρντινάλε (Τύνιδα, 15 Απριλίου 1938). Έχει παίξει σε περισσότερες από 150 ταινίες και τη δεκαετία 1960-1970 ήταν από τις σημαντικότερες σταρ του ιταλικού κινηματογράφου.


• Γιώργος Βογιατζής - Ιωσήφ

Το ντεμπούτο του Βογιατζή έγινε στην ταινία Ζορμπάς (1964) του Μιχάλη Κακογιάννη. Επανεμφανίστηκε τρία χρόνια αργότερα στο σπαγγέτι γουέστερν Killer Kid.
Στη συνέχεια, πρωταγωνίστησε στην ταινία Τα χρόνια της φωτιάς του Μοχάμεντ Λάκνταρ Αμίνα (1975). Στην ταινία The Ballad of Mamluk Abdelhafidh Bouassida (1982), έπαιξε τον ομώνυμο ρόλο μαζί με τους Μπεκίμ Φεχμίου και Ειρήνη Παπά. Έπαιξε επίσης τον Ιωσήφ μαζί με την Ολίβια Χάσεϊ (Μαρία) στην τηλεοπτική παραγωγή του Φράνκο Τζεφιρέλι Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ το 1977, στην οποία απεικόνιζε έντονα έναν ισχυρό, αλλά ταπεινό άνθρωπο.

Στα επόμενα χρόνια, η σταδιοδρομία του χωρίστηκε ανάμεσα στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, από τη μία χώρα στην άλλη: από τη γαλλική σειρά X με τον Πιέρ Μαλέτ, την ταινία The Little Drummer Girl του Τζορτζ Ρόι Χιλ, μαζί με τη Ντάιαν Κίτον, ένα επεισόδιο του Miami Vice και την ταινία Η διπλή ζωή της Τζούλια του Πίτερ Ντελ Μόντε, με την Κάθλιν Τέρνερ. Μετά από έναν ρόλο μαζί με τον Κλάους Κίνσκι και τον Χάρβεϊ Καϊτέλ, ο Βογιατζής έπαιξε τον απαγωγέα στο Frantic του Ρόμαν Πολάνσκι. Την ίδια χρονιά, εμφανίστηκε στη σειρά «The Fortunate Pilgrim» του Μάριο Πούζο, με την Σοφία Λόρεν να διανέμει τους ρόλους. Ο Βογιατζής βρήκε τον Κίνσκι στο Vampire in Venice και στο Rosso veneziano του Ετιέν Περιέ και το 1989, εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο της αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς China Beach.
Έπαιξε επίσης στην ταινία τρόμου Vortice mortale και το Ντετέκτιβ Ζάρα, τον ήρωα Πάρη Αριστείδη σε σειρά του 1991.

Το 1997, έπαιξε τον Αγαμέμνονα στην τηλεοπτική υπερπαραγωγή Οδύσσεια, που παρήγαγε ο Αντρέι Κοντσαλόφσκι και συμμετείχε μαζί με τους Κλαούντια Καρτνινάλε και Γκάι Μπεντό στην ταινία της Ρασίντα Κριμ Κάτω από τα πόδια των γυναικών. Από τότε, τα έργο του περιλαμβάνουν: μία ταινία περιπέτειας και φαντασίας σκηνοθετημένη από τον Πούπι Αβάτι το 2001 (με τους Ραούλ Μπόβα, Έντουαρντ Φούρλονγκ, Στάνισλας Μερχάρ και Φ. Μάρεϊ Έιμπραχαμ), Swept Away του Γκάι Ρίτσι (στο ρόλο του καπετάνιου) και Without Borders (2010) μαζί με το Γιώργο Χωραφά και το Σέιμουρ Κασέλ.
Ο Γιώργος Βογιατζής παραμένει ενεργός στην Ελλάδα και την Ιταλία.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved