Πάσχα στην ΕΡΤ με το πιο ξεχωριστό εορταστικό πρόγραμμα!
Media

Πάσχα στην ΕΡΤ με το πιο ξεχωριστό εορταστικό πρόγραμμα!

Το τραγούδι έχει την τιμητική του στο εορταστικό πρόγραμμα της ΕΡΤ, που τροποποιείται από το Μεγάλο Σάββατο ώς τη Δευτέρα του Πάσχα και μας προσκαλεί σε ένα μεγάλο ελληνικό γλέντι.

Ειδικές εκπομπές, συναυλίες, βραβευμένες ξένες σειρές, εξαιρετικές ταινίες, οι Ακολουθίες των ημερών, αφιερώματα διανθισμένα από πλούσιο αρχειακό υλικό μεταφέρουν και φέτος στους τηλεθεατές της ΕΡΤ το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης!
Ο Κωστής Μαραβέγιας και οι εκλεκτοί καλεσμένοι του, με επικεφαλής την αγαπημένη Γλυκερία, μας υπόσχονται ένα Πάσχα με «Δυνατά» συναισθήματα, ενώ η Αθηνά Καμπάκογλου και ο Χρήστος Νικολόπουλος μάς προσκαλούν σε ένα «ΠΑΣΧΑ με τις καλύτερες μουσικές στιγμές στην “Αυλή των Χρωμάτων”». Αναστάσιμο τραπέζι, με τραγούδια και χορούς, στήνει ο Ανδρέας Λαγός και η «ΠΟΠ Μαγειρική» του, με καλεσμένους, μεταξύ άλλων, τη Γωγώ Τσαμπά και τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο, με τις ορχήστρες τους, οι οποίοι μας ξεσηκώσουν με παραδοσιακά δημοτικά και νησιωτικά τραγούδια. Γλέντι στήνεται και στην ΕΡΤ3, μέσα στο άκρως ανοιξιάτικο και κινηματογραφικό τοπίο της Ζακύνθου. Ο Κωστής Ζαφειράκης και η εκπομπή «Κυριακή στο χωριό ξανά» απολαμβάνουν χρώματα, αρώματα, χορούς, τραγούδια, μουσικές και φυσικά νοστιμιές στο Βανάτο.

ΕΡΤ1

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23/04/2022

Στις 17:00, η Ίνα Ταράντου μάς ξεναγεί στην Ορεινή Ναυπακτία για μια «Ζωή αλλιώς». Μεταξύ άλλων, γνωρίζουμε την Άνω Χώρα, την Αμπελακιώτισσα, με το υπέροχο Μοναστήρι της, τον πατέρα Πολύκαρπο, καθώς και τη Γιορτή της Τσιγαρίθρας. Ένα υπέροχο ταξίδι ανάμεσα σε φιδωτούς δρόμους που σε πάνε στην καρδιά των βουνών, και σε περνούν από 45 χωριά που κρέμονται σαν αετοφωλιές ανάμεσα σε ατελείωτα δάση από έλατα, καρυδιές, οξιές και λόγγους με καστανιές.

Αγαπημένο παλιό ελληνικό κινηματογράφο θα απολαύσουμε στις 19:15, με την ταινία «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» των κορυφαίων Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου. Οι Κώστας Χατζηχρήστος και Ντίνος Ηλιόπουλος ενσαρκώνουν το πρωταγωνιστικό δίδυμο που μπλέκει άθελά του σε περιπέτειες, όταν αναζωπυρώνεται μια παλιά αιματηρή βεντέτα των οικογενειών τους.

Mια μαγική νύχτα με την κρυστάλλινη φωνή της αγαπημένης Γλυκερίας και εκλεκτούς καλεσμένους θα περάσουν το βράδυ της Ανάστασης, στις 23:00, οι τηλεθεατές στο πιο πλούσιο, κεφάτο και ξεχωριστό εορταστικό «Δυνατά» με οικοδεσπότη τον Κωστή Μαραβέγια.
Η σκηνή του «Δυνατά» μετατρέπεται σε πάλκο με λαμπερούς καλλιτέχνες από τον χώρο της τηλεόρασης, της μουσικής και του θεάτρου, που συνοδεύουν και ερμηνευτικά τη Γλυκερία. Ο Ρένος Χαραλαμπίδης, η Ντορέττα Παπαδημητρίου, ο Γιάννης Χατζηγεωργίου και η Έρρικα Πρεζεράκου πιάνουν το μικρόφωνο και μας διασκεδάζουν με αγαπημένα τραγούδια, ανταλλάσσουν ευχές, τσουγκρίζουν αβγά και μιλούν για τις αναμνήσεις των ημερών.

Ο Μιχάλης και ο Αλέξανδρος Τζουγανάκης φέρνουν την κρητική λύρα και μας χαρίζουν ανεπανάληπτες στιγμές με διασκευές, ενώ συμπράττουν με τη Γλυκερία σε τραγούδια της ελληνικής παράδοσης.
Τη σκυτάλη παίρνουν οι τραγουδιστές Ειρήνη Τουμπάκη, Βασίλης Προδρόμου, Χάρης Μακρής και Χριστιάνα Γαλιάτσου, που με το ταλέντο της ερμηνείας τους μας προσφέρουν ένα μουσικό ταξίδι με παλιές επιτυχίες.

Από τις 23:50 έως και τις 00:10, σε σύνδεση με την ΕΡΤ2, θα παρακολουθήσουμε την Ακολουθία της Αναστάσεως, απευθείας από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 24/04/2022

«Ηρθ’ η Λαμπρή κι η Πασχαλιά!..». Σ’ ένα ξεχωριστό πασχαλινό γλέντι, με εορταστικά τραγούδια και χορούς απ’ όλη την Ελλάδα, μας προσκαλούν, στις 13:00, «Το αλάτι της γης» και ο Λάμπρος Λιάβας. Σ’ έναν κατάφυτο ελαιώνα, ο οικοδεσπότης υποδέχεται μια μεγάλη παρέα με περισσότερους από 100 τραγουδιστές, μουσικούς και χορευτές!
Ο δάσκαλος και ερευνητής του ελληνικού χορού Βασίλης Καρφής αναφέρεται στα έθιμα, τις τελετουργίες και τα χορευτικά δρώμενα των ημερών όπου πρωτοστατούν οι γυναίκες, ενώ οι μουσικοί Ηλίας Πλαστήρας και Φραγκίσκος Τζιωτάκης μιλούν αντίστοιχα για το Πάσχα στην Ήπειρο και την Κύθνο. Τραγουδούν οι: Ηλίας Πλαστήρας, Δημήτρης Κωνσταντής, Μαρία Ζιάκα, Μαριάνθη Λιουδάκη και Ηλίας Αβραμίδης.

«Μια κυρία στα μπουζούκια» φέρνει άφθονο γέλιο και υπέροχα τραγούδια διά χειρός Μίμη Πλέσσα, στην οθόνη μας, στις 19:15. Η μουσική κωμωδία του Γιάννη Δαλιανίδη, με τους Ζωή Λάσκαρη, Κώστα Βουτσά, Μάρθα Καραγιάννη, Φαίδωνα Γεωργίτση, Μαίρη Χρονοπούλου και πολλούς άλλους, είναι η καλύτερη παρέα για το απόγευμα του Πάσχα.

Ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ξανά την ειδική εκπομπή-συναυλία «Ένα τραγούδι για την Ουκρανία», που διοργάνωσαν η ΕΡΤ και το «Μουσικό Κουτί», για τη συγκέντρωση χρημάτων για τους αμάχους και τους πρόσφυγες της Ουκρανίας. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη φιλοξένησαν περισσότερους από 45 αγαπημένους Έλληνες καλλιτέχνες, που ένωσαν τις φωνές τους για να στηρίξουν τους συνανθρώπους μας που υπομένουν τους συνεχείς βομβαρδισμούς ή αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved