Πάτρα: Το σκίτσο και τα σημάδια στο πρόσωπο που δείχνουν πώς έχασε τη ζωή της η Μαλένα
Media

Πάτρα: Το σκίτσο και τα σημάδια στο πρόσωπο που δείχνουν πώς έχασε τη ζωή της η Μαλένα

Με ένα ανατριχιαστικό σκίτσο ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων δείχνει τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να έχει προέλθει η ασφυξία της μικρής Μαλένας στην Πάτρα.

Στην ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o γνωστός ιατροδικαστής περιγράφει με γλαφυρότητα πως οι αμυχές στο πρόσωπο της Μαλένας είναι συμβατές με ασφυξία…

«Στη Μαλένα είναι σημαντικό να αξιολογηθούν ορθά όλα τα τραύματα του παιδιού στο πρόσωπο από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν. Το ύψος των αμυχών στη βάση της μύτης (ψηλά) είναι πλήρως συμβατό με ασφυξία. Ο δράστης της φωτογραφίας (από τη βιβλιογραφία) είναι αριστερόχειρας», έγραψε στην ανάρτησή του.

Ο ένας γρίφος διαδέχεται τον άλλον στην πολύκροτη υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα,με το μυστήριο να στρέφεται τα τελευταία 24ωρα γύρω από δύο ανώνυμα τηλεφωνήματα που δέχτηκε δημοσιογράφος τηλεοπτικής εκπομπής.

Λίγες ημέρες πριν από τη σύλληψη της η Ρούλα Πισπιρίγκου με σκοπό να μπερδέψει τις Αρχές φέρεται πως προχώρησε στα μέσα και στα τέλη Μαρτίου σε δύο ανώνυμα τηλεφωνήματα σε δημοσιογράφο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Μάνος εμπλέκεται στον θάνατο των παιδιών με κάποιον τρόπο.

Στις 15 και στις 25 Μαρτίου του 2022 τηλεφώνησε μία περίεργη μυστηριώδη γυναίκα από την Αθήνα σε τηλεοπτική εκπομπή και με αλλοιωμένη φωνή είπε χαρακτηριστικά ότι επιρρίπτει την ευθύνη για τη δολοφονία των τριών παιδιών στο Μάνο Δασκαλάκη: «Αυτός ξέρει τι έχουν γίνει τα παιδιά του. Να ψάξετε τον ρόλο του. Σώστε την ψυχή των παιδιών».

Την ώρα λοιπόν που η μυστηριώδης γυναίκα βάζει στο κάδρο των υπόπτων τον Μάνο Δασκαλάκη, ο αστυνομικός συντάκτης των «Νέων» και του «Βήματος», Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του MEGA πως το περιβάλλον του 30χρονου αναγνωρίζει στην άλλη άκρη της γραμμής τη φωνής της Ρούλας.

Τέσσερις παιδίατροι από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο κατέθεσαν χθες στην 18η ανακρίτρια. Στην κατάθεσή τους περιέγραψαν όλα όσα συνέβησαν στο πρώτο μεγάλο επεισόδιο που παρουσίασε η Τζωρτζίνα τον Απρίλιο του 2021 με αποτέλεσμα να μείνει τετραπληγική.

Στην κατάθεση της η γιατρός που είδε πρώτη τη Τζωρτζινα στα εξωτερικά ιατρεία του Καραμανδάνειου στις 8 Απριλίου φέρεται να είπε τα εξής:

«Η μητέρα υποστήριξε πως η Τζωρτζίνα είχε ένα περιστατικό με σπασμούς. Ήταν ιδιαίτερα ασαφής στις περιγραφές της . Ανέφερε πως το παιδί κουνούσε τα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι με σπασμωδικές κινήσεις. Για αυτό το λόγο εκείνη έκρινε πως το παιδί πρέπει να εισαχθεί στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις».

Σύμφωνα με την κατάθεση των παιδιάτρων δεν βρέθηκε στις εξετάσεις της 9χρονης κάτι που να δικαιολογεί τους σπασμούς που περιέγραφε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η εκπομπή Live News αποκάλυψε την κατάθεση – κλειδί του παιδοκαρδιολόγου του Ωνασείου Γιάννη Παπαγιάννη, ο οποίος με σαφήνεια ανέφερε ότι το άτυχο παιδί δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα στην καρδιά του. Αν και οι εξετάσεις της ήταν άριστες, τοποθετήθηκε η συσκευή του απινιδωτή και του βηματοδότη, ύστερα από επιθυμία των γονέων.

«Μετά την τοποθέτηση του απινιδωτή λάμβανα πληροφορίες κατά διαστήματα, κατόπιν ενεργοποίησης του από την μητέρα, λόγω ανησυχίας για την κατάσταση του παιδιού. Σε όλα αυτά τα μηνύματα, δεν κατεγράφη κανένα επεισόδιο αρρυθμίας και τεκμηριώθηκε η καλή λειτουργία της συσκευής», δήλωσε ο κ. Παπαγιάννης.

Στις 29 Ιανουαρίου, ανεξήγητα, η καρδιά της Τζωρτζίνας σταμάτησε.

«Το παιδί δεν περίμενα να πεθάνει αιφνιδίως από κάποια αρρυθμία διότι δεν κατεγράφη ούτε ταχυαρρυθμία, ούτε σοβαρή βραδυκαρδία, μη ανταποκρινόμενη στη βηματοδότηση. Η συστολική λειτουργία της καρδιάς επίσης έχει ελεγχθεί στο Ωνάσειο και ήταν φυσιολογική. Ως εκ τούτου, οι πιθανές αιτίες του τελικού συμβάντος φαίνεται να είναι έξω καρδιακές», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές περιμένουν τις επόμενες ημέρες τα νέα ιατροδικαστικά πορίσματα για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, Μαλένας και Ίριδας.

«Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν από την επιτροπή των πραγματογνωμόνων που θα εκδώσουν το πόρισμα. Για την Ίριδα όλα τα ευρήματα συνηγορούν προς τον ασφυκτικό θάνατο. Τα ευρήματα στην περίπτωση της Ίριδας είναι κάτι παραπάνω από εκκωφαντικά», δήλωσε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Η Γαλλική εφημερίδα Le Monde σε άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα μαινόμενη κατά της Μήδειας της Πάτρας» κάνει εκτενή αναφορά στην υπόθεση, που όπως λέει σόκαρε και πλήγωσε την Ελλάδα.

Παράλληλα οι δικηγόροι της 33χρονης ετοιμάζουν τον φάκελό της προκειμένου να καταθέσουν το αίτημα αποφυλάκισης.

Δείτε το απόσπασμα από τις ειδήσεις του Mega!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved