Πάσχα με τις καλύτερες μουσικές στιγμές στην «Αυλή των Χρωμάτων»
Media

Πάσχα με τις καλύτερες μουσικές στιγμές στην «Αυλή των Χρωμάτων»

«Η Αυλή των Χρωμάτων», που εκτάκτως θα μεταδοθεί την Κυριακή του Πάσχα 24 Απριλίου 2022, από τις 19:15 έως τις 21:30, στην ΕΡΤ2, είναι προσαρμοσμένη στην όμορφη και γιορτινή ημέρα της Λαμπρής.

Η δημοσιογράφος Αθηνά Καμπάκογλου και ο μεγάλος συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος, με γιορτινή διάθεση, θέρμη και αγάπη, έχουν ετοιμάσει ένα εορταστικό πρόγραμμα με τις καλύτερες στιγμές των Αφιερωμάτων μας, τις μοναδικές επιτυχίες και τους εξαιρετικούς ερμηνευτές που πέρασαν από την «Αυλή των Χρωμάτων».

Θα θυμηθούμε μοναδικές μουσικές στιγμές… από το Αφιέρωμα στον χαρισματικό εν ζωή κορυφαίο στιχουργό, ποιητή και δημοσιογράφο Λευτέρη Παπαδόπουλο, που έχει βάλει ανεξίτηλη την υπογραφή του στο ελληνικό τραγούδι.

Από τον Τρικαλινό μέγα δημιουργό, «πρωτομάστορα» της λαϊκής στιχουργίας που σημάδεψε έναν ολόκληρο αιώνα και έκανε πλουσιότερη τη μουσική μας παράδοση, τον Κώστα Βίρβο.

Από έναν ζωντανό θρύλο της ελληνικής λαϊκής μουσικής που με την τέχνη και την τεχνική του, ο ήχος του ακορντεόν του συνεχίζει και «γράφει» ιστορία σε όλες τις ηχογραφήσεις από το 1960 και μετά, τον Τάκη Σούκα.

Θα νοσταλγήσουμε με τις μελωδίες ενός από τους κορυφαίους σύγχρονος συνθέτες, του Γιάννη Σπανού.

Θα «ταξιδέψουμε» στη Χρυσή εποχή των λαϊκών τραγουδιών του 1960-1965 και θα ακούσουμε τραγούδια «στολίδια», γραμμένα και τραγουδισμένα από μοναδικούς, κορυφαίους ερμηνευτές, τα οποία άφησαν σημάδι ανεξίτηλο στο ελληνικό πεντάγραμμο.

Ακόμη, θα «ταξιδέψουμε» στην τετραετία 1965-1969, μια περίοδο που, αν και πολιτικά, δύσκολη, πολιτιστικά, «ανθεί». Η δεκαετία του ’60 θεωρείται από πολλούς ως εκείνη που άλλαξε τα πάντα στη μουσική της χώρας μας. Οι Τέχνες και τα τραγούδια «αστράφτουν», μουσικά «διαμάντια» γράφονται από πηγαίους μουσικούς.

Σ’ αυτήν τη θαυμάσια εορταστική εκπομπή, σε περίοπτη θέση βρίσκεται η Γυναίκα. Η μάνα, η σύζυγος, η σύντροφος, η κόρη, που πάντα ήταν πηγή έμπνευσης, συνδεδεμένη με τον νταλκά, χιλιοτραγουδήθηκε, τιμήθηκε, «υμνήθηκε» και συνεχίζει…

Θα διασκεδάσουμε με τραγούδια της «δικής μας Ανατολής». Κομμάτια ελληνικά, περίτεχνα συνδυασμένα με ήχους και μελωδίες αραβικές, μαροκινές, έθνικ, ινδικές, τούρκικες… πιο εξωτικές.

Στο μοναδικό αυτό μουσικό «σεργιάνι», μας συντροφεύουν σπουδαίοι σύγχρονοι και κλασικοί λαϊκοί ερμηνευτές, όπως οι: Πίτσα Παπαδοπούλου, Γιώργος Μαργαρίτης, Βασίλης Λέκκας, Γιάννης Ζουγανέλης, Γιώτα Νέγκα, Ζαφείρης Μελάς, Ευδοκία, Σοφία Παπάζογλου, Φοίβος Δεληβοριάς, Γιάννης Κότσιρας, Δημήτρης Μπάσης, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ασπασία Στρατηγού, Χρήστος Μενιδιάτης, Νίκος Μακρόπουλος, Κωνσταντίνα, Δώρος Δημοσθένους, Ελεάνα Παπαϊωάννου, Πέννυ Μπαλτατζή, Βασιλική Νταντά.

Και φυσικά, ο οικοδεσπότης μας Χρήστος Νικολόπουλος, όπως πάντα επί το μουσικόν του έργο.

Ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο σ’ αυτή την όμορφη, ξεχωριστή ημέρα.

Εκτάκτως, την Κυριακή του Πάσχα 24 Απριλίου 2022, σας περιμένουμε στην «Αυλή» μας, από τις 19:15 έως τις 21:30, στην ΕΡΤ2, με την Αθηνά Καμπάκογλου και τον Χρήστο Νικολόπουλο σ’ ένα εξαιρετικό εορταστικό πρόγραμμα, με σπουδαίους ερμηνευτές, διαχρονικές μοναδικές επιτυχίες, να γλεντήσουμε και να ευφρανθεί η ψυχή μας!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved