Άγριες Μέλισσες Spoiler: «Ο Βαρουξής θυσιάζεται και πεθαίνει στην έκρηξη!»
Media

Άγριες Μέλισσες Spoiler: «Ο Βαρουξής θυσιάζεται και πεθαίνει στην έκρηξη!»

Από τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες της νέας γενιάς και έχοντας ήδη στη φαρέτρα του μια υποψηφιότητα για βραβείο Χορν, ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης ενέδωσε στη μικρή οθόνη και στις «Άγριες μέλισσες» του ΑΝΤ1 προκειμένου να υποδυθεί τον Αργύρη Βαρουξή, έναν αντιστασιακό που δρα βάζοντας πάνω από όλους και όλα το συμφέρον της οργάνωσης στην οποία έχει αφιερωθεί.  

Το τέλος του ήρωά του είναι πολύ κοντά και ο ηθοποιός μας μιλά για τη ζωή, το έργο και τον ένδοξο θάνατο του χαρακτήρα που υποδύεται.

Σπάνια ενδίδετε στη μικρή οθόνη. Ποιο ήταν το δέλεαρ σε αυτή τη σειρά;

«Η αλήθεια είναι πως μου έχουν γίνει κι άλλες προτάσεις. Σε αυτή την περίπτωση το κίνητρο ήταν το σενάριο. Μου άρεσε πολύ το γεγονός ότι ασχολείται με την περίοδο της χούντας με την οποία μέχρι σήμερα δεν έχει καταπιαστεί κανείς και βάζει το μαχαίρι βαθιά στο κόκκαλο. Θεωρώ ότι οι "Άγριες μέλισσες" έχουν το καλύτερο ποιοτικά κείμενο που καταπιάνεται πέραν της πολιτικής και με πολλά άλλα θέματα σε κοινωνικό επίπεδο. Έναυσμα όμως ήταν και ο ίδιος ο ρόλος. Αρχικά ήταν να παίξω σε 20 επεισόδια αλλά τελικά έμεινα για περισσότερα. Ωστόσο κάπου εδώ θα γραφτεί το τέλος για τον Βαρουξή».

Πώς προσεγγίσατε τον ρόλο;

«Διάβασα για εκείνη την περίοδο, είδα ντοκιμαντέρ και συζήτησα για την εποχή, για το πώς κινούνταν οι άνθρωποι, για το τι φορούσαν, το πώς συμπεριφέρονταν, ποιες δυσκολίες είχαν. Έτσι σιγά-σιγά ξεκίνησα να πλάθω τον ήρωά μου. Ο Βαρουξής είναι ένα λαϊκό παιδί που δεν έχει λάβει μόρφωση. Έκανε δουλειές του ποδαριού και μπήκε κι αυτός στην αντιστασιακή οργάνωση ΕΑΚ, για την ακρίβεια ήταν από τους ιδρυτές της μέσα στη χούντα. Έκανε κάποια σαμποτάζ και διάφορες επιχειρήσεις και στη συνέχεια οδηγήθηκε στην εξορία της Λέρου».

Εκεί γνώρισε και τον Λάμπρο. Πλέον τον εμπιστεύεται;

«Είχαν πολύ καλή σχέση στην εξορία, ξέρει ότι είναι καλός άνθρωπος αλλά από τη δίκη και ύστερα δεν του έχει πλήρη εμπιστοσύνη. Ο Αργύρης είναι μπλεγμένος σε πολλά πράγματα αλλά τον θέλει για συνοδοιπόρο γιατί ο σκοπός του είναι να τα βάλει με το καθεστώς και ακόμη περισσότερο να ανανεώσει τον κόσμο της οργάνωσης και να την αναδιοργανώσει γιατί εδώ και καιρό έχει ξεπέσει. Ο μόνος που δούλευε για την ΕΑΚ ήταν ο Πέτρος Ορφανίδης. Τώρα έχουν την ευκαιρία να την ανασυντάξουν. Βέβαια ο Βαρουξής κρύβεται γιατί τον κυνηγούν οι χουντικοί».

Με τον Ζάχο υπάρχει σημείο επαφής;

«Ο Ζάχος παίρνει το μέρος των αντιστασιακών αλλά δεν τον δέχεται ο Βαρουξής γιατί οι δυο τους έχουν προϊστορία. Τον είχε ανακρίνει όταν είχε συλληφθεί, τον είχε χτυπήσει και με τον Ντουνιά τον έστειλαν στη Λέρο. Ο Αργύρης θεωρεί δυστύχημα το γεγονός ότι ο Λάμπρος και ο Πέτρος δέχτηκαν να συνεργαστούν με έναν φασίστα. Όμως βάζει και πάλι πάνω από όλα το συμφέρον της οργάνωσης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αλλάξει γνώμη. Η σχέση τους δεν είναι καλή και δεν θα γίνει. Έχουν διαφορετικό κίνητρο και ιδεολογικά διαφωνούν σε όλα».

Ποιες είναι οι ρωγμές του Βαρουξή;

«Η παρορμητικότητά του και το γεγονός ότι δρα συναισθηματικά και όχι λογικά. Κι εκεί υπάρχει πρόβλημα γιατί δεν φιλτράρει. Πάει με τα μούτρα στον αγώνα και με αίσθημα εκδίκησης για τον θάνατο του αδελφού του Πέτρου με τον οποίο ήταν πολύ φίλθ5. θεωρεί μάλιστα ότι οι σύντροφοι του, ο Πέτρος και ο Λάμπρος δεν είναι της δράσης και αυτό τους το χρεώνει, όπως χρεώνει στον Λάμπρο ότι στο δικαστήριο δεν θυσιάστηκε. Δεν ενεργεί με στυγνή λογική όπως ο Πέτρος. Βέβαια η παρόρμηση είναι και χαρακτηριστικό του νεαρού της ηλικίας του».

… και τοποθετεί βόμβα στα γραφεία των Αβάντων. Τι συνήθειες θα έχει αυτή η κίνηση;

«Υποδύεται τον υδραυλικό και μπαίνει στα γραφεία της φασιστικής οργάνωσης αφήνει τη βαλίτσα με τη βόμβα και γίνεται η έκρηξη. Αυτή είναι η αρχή του τέλους για όλους». Ο Ακύλας είναι μέσα στα γραφεία; Υπάρχουν νεκροί; «Νεκροί υπάρχουν. Ο Ακύλας δεν είναι εκεί, αλλά είναι ο Μελέτης που τραυματίζεται βαριά. Ο Βαρουξής πεθαίνει στην έκρηξη. Ουσιαστικά θυσιάζεται γιατί φτάνει σε αδιέξοδο και κρίνει ότι αυτό το σκληρό σύστημα το μόνο που μπορεί να το πλήξει είναι να χτυπηθεί εκ των έσω. Γι’ αυτό πάει στο αρχηγείο, καθώς πιστεύει ότι κανείς άλλος δεν μπορεί να το κάνει και το καταστρέφει. Για εκείνον είναι ένας ένδοξος θάνατος. Άλλωστε δεν έχει κάποιον που θα αφήσει πίσω του. Μόνο τις μνήμες από τους συντρόφους του που πέθαναν. Η πραγματική του οικογένεια ήταν οι συνοδοιπόροι του».

Ο Ακύλας θα κάνει αντίποινα;

«Φυσικά, θα αρχίσει ένας κύκλος αίματος και μπαίνουν πολλοί στο στόχαστρό του. Μένει να δούμε πώς θα γραφτεί το φινάλε».

Πηγή: TV 24

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved