Όλα για τη Ζωή μας: Φοβίες, διατροφή και το σώμα μας
Media

Όλα για τη Ζωή μας: Φοβίες, διατροφή και το σώμα μας

Κάθε Σαββατοκύριακο στις 08:50, στο MEGA, η εκπομπή «Όλα για τη Ζωή μας» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη μάς δείχνει πώς να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας και να ζούμε με ισορροπία.

Το Σάββατο 7 Μαΐου, κεντρικό θέμα της εκπομπής είναι οι φοβίες, οι οποίες έχουν γίνει στην εποχή μας όχι μόνο πιο συχνές αλλά και πιο σύνθετες. Οι ψυχολόγοι εξηγούν γιατί και με ποιους τρόπους πρέπει να αντιμετωπίζονται οι φοβίες, καθώς και ποιες είναι οι διαφορές τους από τους απλούς φόβους.

Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης φιλοξενεί τον δημοσιογράφο και παρουσιαστή του MEGA Άρη Καβατζίκη, ο οποίος περιγράφει πώς οι παιδικές του φοβίες επιδεινώθηκαν από διάφορα γεγονότα ζωής.

Στις υπόλοιπες ενότητες της εκπομπής, ενημερωνόμαστε αν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία για την κυτταρίτιδα, για τα δημητριακά από το τραπέζι των προγόνων μας (κεχρί, ζέα, φαγόπυρο κ.λπ.) που επανέρχονται στη διατροφή μας, καθώς και για τα κριτήρια με τα οποία πρέπει να επιλέγουμε ένα κατοικίδιο ζώο.

Την Κυριακή 8 Μαΐου, στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι διατροφικές συνήθειες και η εικόνα για το σώμα που έχουν τα παιδιά, οι έφηβοι και οι νέοι. Η εκπομπή «Όλα για τη Ζωή μας» αναζητά το «μέτρο», με αφορμή τα ανησυχητικά ποσοστά παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας στη χώρα μας, αλλά και την υπερπροσπάθεια των νέων να αποκτήσουν την «τέλεια» εικόνα με οποιοδήποτε τίμημα. Οι ειδικοί αναλύουν όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς προκειμένου να μεταδώσουν στα παιδιά τους μια παιδεία ισορροπημένης διατροφής καθώς και μια υγιή αθλητική κουλτούρα.

Καλεσμένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι η γυμνάστρια Ελένη Πετρουλάκη, η οποία καταθέτει τη δική της άποψη για το θέμα ως μητέρα τεσσάρων κοριτσιών αλλά και ως «πρότυπο» για πολλούς νεότερους ανθρώπους.

Ακόμα, στην εκπομπή παρακολουθούμε τρία πολύ ενδιαφέροντα θέματα: γιατί παρατηρείται αύξηση τους καπνίσματος στους εφήβους, ποια είναι η σωστή χρήση του αντιηλιακού στο πρόσωπο, καθώς και ποιες επιπτώσεις έχει στο περιβάλλον η –πολλές φορές ασυλλόγιστη– σπατάλη νερού.

«ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ» ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 08:50 ΣΤΟ MEGA

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved