Στάθης Μαντζώρος για Σασμό: «Ο Παντελής συνένοχος σε φόνο δε θα γίνει»
Media

Στάθης Μαντζώρος για Σασμό: «Ο Παντελής συνένοχος σε φόνο δε θα γίνει»

Ο Στάθης Μαντζώρος κατάφερε φέτος να γίνει ο πιο αγαπημένος… καφετζής της ελληνικής τηλεόρασης.

Ο αγαπημένος ηθοποιός, ο οποίος πρωταγωνιστεί στον «Σασμό», μίλησε για τον ήρωα του και όσα θα συμβούν στα επόμενα επεισόδια.

Ο Παντελής είναι, παράξενος άνθρωπος. Παρότι φωνακλάς, έχει καταφέρει πολλές φορές να μας συγκινήσει, τόσο με τη συμπεριφορά του απέναντι στη Θοδώρα όσο και με τη στήριξη του στον Μανόλη.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Ο Παντελής πιστεύει ότι ό γαμπρός του χτυπούσε την κόρη του και τρελαίνεται με την ιδέα.. Δεν υπάρχει πατέρας που θα του πει η θυγατέρα του ότι τη χτυπάει ο άντρας της και δεν θα κινήσει γη και ουρανό για να τη σώσει. Αφού αποκλείει την κακοποίηση, κάθεται για πρώτη φορά και την ακούει. Είναι σημαντικό να ακούμε τα παιδιά μας. Ας μη μιλάμε και τόσο πολύ οι γονείς, ας μάθουμε να ακούμε. Την άκουσε και πριν από το διαζύγιο, και όταν έχασε το μωρό, και πείστηκε ότι πρέπει να γυρίσει σπίτι. Δεν ξέρω βέβαια τι θα κάνει τώρα που εκείνη θέλει να γίνει τραγουδίστρια. Βλέποντας ένα παιδί με παράπονο, με απογοήτευση, ο Παντελής βγάζει τη μάσκα του σκληρού. Είναι η ώρα της αλήθειας και της ειλικρίνειας. Παρόλο που ξέρει ότι το χωριό τους συζητά για τα καμώματα της Θοδώρας, στέκεται δίπλα της ως γονιός και τη δέχεται πίσω στο σπίτι της, γιατί πάνω απ' όλα είναι η ψυχική υγεία του παιδιού του. Γι' αυτό την αγκαλιάζει, τη χαϊδεύει και της αφήνει χώρο. Γιατί ο γάμος δεν είναι παίξε-γέλασε και την απόφαση πρέπει να την πάρει η κόρη του και όχι ο Παντελής. Η Θοδώρα θα ζούσε με τον Γιώργη, όχι εκείνος. Με τα παιδιά του ο Παντελής φτάνει πια στο σημείο να μην κρύβει τα συναισθήματα του και το ίδιο θα γίνει και με το γιο του, τον Μανόλη.

Γιατί αλλάζει ο Παντελής; Τι συμβαίνει στην πορεία;

Η απουσία των παιδιών του από το σπίτι. Η κόρη παντρεύτηκε και μετακόμισε στο σπίτι του άντρα της, ο γιος του έφυγε για σπουδές, οπότε η πατρική εστία μοιάζει άδεια. Ο Παντελής έμεινε μόνος του με τη γυναίκα του, την Αννα, αρχίζει να σκέφτεται τα κακώς κείμενα και σε τι έφταιξε που ο γιος του δεν έρχεται συχνά στο χωριό να τους δει και αυτό τον πικραίνει. Αντιλαμβάνεται ότι, αν δεν γεφυρώσει τώρα το κενό με το γιο του, στην κυριολεξία θα τον χάσει. Γιατί ο Μανόλης είναι έξυπνο παιδί και θα προχωρήσει στη ζωή και χωρίς τη στήριξη του Παντελή. Ο Παντελής πίστευε ότι έπρεπε να κάνει το γιο του σκληρό για να επιβιώσει στα ορεινά χωριά της Κρήτης. Αλλά να που βλέπει ότι ο Μανόλης μπορεί να προοδεύσει και εκτός του χωριού. Η κόκκινη γραμμή του Παντελή -και θα το ξαναπώ- είναι το τι θα πει ο κόσμος και αυτή η εμμονή του με την κλειστή κοινωνία τον έχει οδηγήσει σε ρήξη με τα παιδιά του. Όμως η απουσία τους θα φέρει την αλλαγή που τόσο φοβόταν. Όταν μας λείψει αυτός που αγαπάμε, τότε κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές στη ζωή μας και ρίχνουμε γέφυρες.

Τι θα κάνει ο Παντελής όταν ο Μανόλης του γνωρίσει την Κλαίρη, μια τυφλή κοπέλα, ως επίσημο δεσμό του;

Εύχομαι να τα σκεφτεί πολύ καλά τα πράγματα και σε ένα δεύτερο επίπεδο να καταλάβει ότι δεν θα ζήσει εκείνος μαζί της, αλλά ο γιος του που την αγαπά. Χαίρομαι πού η σειρά θέτει τέτοια ερωτήματα στους τηλεθεατές. Έχετε δει τι δύναμη ψυχής και τι κουράγιο έχουν οι Παραολυμπιονίκες μας; Αυτοί είναι οι μαχητές και οι νικητές της ζωής. Άκουγα σε μια εκπομπή έναν Παραολυμπιονίκη να λέει πως αν δεν είχε χάσει το χέρι του, σίγουρα η ζωή του θα ήταν διαφορετική, αλλά μέσα από αυτή την απώλεια ανακάλυψε ένα άθλημα και έφερε ένα μετάλλιο στη χώρα του, κάτι που μπορεί να μην είχε γίνει σε κανονικές συνθήκες. Εγώ θα ήθελα μέσα από τη διαφορετική επιλογή του γιου -να αγαπήσει μια τυφλή γυναίκα-, να αλλάξει και ο πατέρας. Και ο Παντελής να δεχτεί την επιλογή του γιου του γιατί μόνο έτσι θα τον ξανακερδίσει. Ελπίζω να μην τον πληγώσει. Μαζί με εσάς περιμένω κι εγώ αυτή την κορύφωση. Να ξεδιπλώσει το συναίσθημα του με λεβεντιά και ανθρωπιά.

Έχει καταλάβει ότι ο Μανόλης γνωρίζει το δολοφόνο του Στεφανή;

Αν ήξερε, θα του έλεγε να μιλήσει. Είναι θαρραλέος άνθρωπος και δίκαιος, δεν χαρίζεται σε κανέναν γιατί αποτελεί μέρος της Άνω Ποριάς. Είναι και αυτός βουνίσιο Γι' αυτό και τρέμει ο Μανόλης μη μάθει κάτι ο πατέρας του. Γιατί θα του πει ρε συ, ήξερες το δολοφόνο και δεν τον κατέδωσες στην αστυνομία; Κοιτά πόσα άλλα φονικά έγιναν!». Ο Παντελής είναι μεν έντονος, αλλά συνένοχος σε φόνο δεν θα γίνει ποτέ.

Πηγή:7ΜέρεςTV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved